Sesambagels

by bakkenmetlisanne

Een paar weken terug deelde ik het recept voor kaneel-rozijnen bagels. In deze post zei ik al dat ik ook nog een andere soort bagels had gemaakt, dat waren deze sesam/maanzaadbagels! In tegenstelling tot de kaneel-rozijnenbagels natuurlijk niet zoet maar hartig, maar even lekker! Vooral met wat roomkaas, komkommer en zalm. Ik kon niet kiezen tussen maanzaadbagels of sesambagels, dus ik heb ervoor gekozen om de helft met maanzaad en de helft met sesamzaad te maken.

Bagels met Zalm

Wat heb je nodig?

Voor 8 bagels

500 gram tarwebloem
7 gram gedroogde gist
20 gram witte basterdsuiker
300 ml lauwwarm water
2 gram bakpoeder + pan kokend water
Sesamzaad (of Maanzaad)

Aan de slag!

Doe de tarwebloem, gist, witte basterdsuiker en het lauwwarme water in een grote mengkom en kneed hier een stevig deeg van. Dit kan eenvoudig met een keukenmachine. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten. Leg een theedoek over de kom en laat het deeg voor minimaal een uur rijzen in een warme omgeving.

Als het deeg na een uur in hoeveelheid is verdubbeld, kan je verder naar de volgende stap. Verdeel het deeg in 8 stukken en maak bolletjes van het deeg. Leg dit op een bakplaat met bakpapier en maak met je duim een gat in het midden zodat je de vorm van een bagel krijgt. Laat dit nog eens 15 minuten staan.

Breng ondertussen een pan met water aan de kook en voeg hier de bakpoeder aan toe (dit gaat even borrelen). Het is nu belangrijk dat de bagels ongeveer 45 seconden tot 1 minuut per zijde worden gekookt. Sta deze stap niet over, dit zorgt ervoor dat de bagel zijn vorm krijgt en zorgt dat de bagel gaat glanzen. Het kan zijn dat het deeg plakt aan het bakpapier, je kunt ze met bakpapier en al koken. Dit laat vanzelf na een paar seconden los en kun je dan uit het water halen. Laad de bagels vervolgens even uitlekken op een theedoek voordat je ze op een bakplaat legt. Doe dit met alle bagels. Bestrijk de bagels met ei of water en strooi hier de sesamzaad of het maanzaad op.

Verwarm de oven voor op 220 graden en bak de bagels voor 15 minuten.

You may also like