Zelf wafels bakken

by bakkenmetlisanne

Zelf wafels bakken is helemaal niet ingewikkeld. Ik had het wel eens eerder gedaan, maar toen Bestron mij vroeg om wafels te bakken in hun hartwafelijzer van de copper collection, was dat het uitgelezen moment om weer eens zelf wafels te bakken! En met Valentijnsdag om de hoek aankomende maand, zijn hart wafels natuurlijk perfect! Met dit wafelijzer maak je een grote ronde wafel die bestaat uit 5 kleine hartjes wafels. Deze kun je vervolgens lostrekken, waardoor je een wafel ontbijt (of lunch) vol liefde kunt creëren! Serveer de wafels met wat chocolade, vers fruit en yoghurt en je hebt het beste Valentijnsontbijt ooit! Of natuurlijk gewoon zomaar of misschien heb je wel iets goed te maken? 😉

Het hartwafelijzer vond ik erg prettig werken! Bij de vorige die ik had, kreeg ik de wafels nog wel eens niet uit het wafelijzer, maar hierbij werkte de anti-aanbaklaag erg goed! Ook vind ik het erg leuk dat de wafels in de vorm van een hart zijn. Daarnaast vind ik de koperen kleur van het wafelijzer echt heel mooi! Dit staat prachtig in de keuken, waardoor het ook nog leuk is om het wafelijzer op het aanrecht te laten staan in plaats van hem achter in een kastje op te bergen. Vind je de koperen kleur juist minder leuk? Deze exacte versie is er ook in het zilver. Daarnaast heeft Bestron allerlei verschillende soorten wafelijzers, van traditionele, tot bubbel wafels in heel veel verschillende kleuren. Voor ieder wat wils!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Bestron.

Zelf wafels bakken

Hart wafels met vanille en chocolade

Het idee was om een marmer wafels te maken met twee verschillende kleuren, maar dit zie je eigenlijk niet heel erg goed terug op de foto’s. Ik heb het beslag in twee delen gedeeld: de ene helft heeft een vanille smaak, in de andere helft is wat cacaopoeder toegevoegd voor een heerlijke chocoladesmaak. Je proeft het wel heel goed terug in het eindresultaat, dus ik zou het zeker nog eens maken! Het marmer effect denk je er maar even bij op de foto 🙂

Wil je zelf wafels bakken en heb je weinig tijd? Dan is dit recept ideaal! De wafels zijn namelijk binnen een kwartiertje klaar (afhankelijk van hoeveel je er maakt, want ze moeten natuurlijk wel in de wafelijzer). Het is ook maar goed dat de wafels heel snel te maken zijn, ze zijn namelijk het lekkerste als ze nog warm zijn en net uit het wafelijzer komen.

Hoelang kun je vers gebakken wafels bewaren?

Hoewel ik me het haast niet kan voorstellen dat je niet alle wafels in een keer op eet, kan het natuurlijk zijn dat je een grote batch wafels bakt waarvan je er af en toe een paar eet. De wafels kun je in een afgesloten trommel 1 tot 2 dagen bewaren. Je kunt ze ook invriezen, dan blijven ze wel een paar maanden goed!

Zelf wafels bakken
Zelf wafels bakken

Zelf wafels bakken

Op zoek naar een leuk ontbijt dat niet te moeilijk is en niet te veel tijd inneemt? Maak dan deze lekkere vanille-choco wafels!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Ontbijt, Lunch
Porties 2 wafels

Equipment

 • Wafelijzer

Ingrediënten
  

 • 150 gram bloem
 • 150 ml melk + 1 eetlepel melk
 • 30 ml zonnebloemolie
 • 15 gram suiker
 • 1 ei
 • 7 gram bakpoeder
 • snufje zout
 • 5 gram vanille suiker
 • 5 gram cacaopoeder
 • Bakboter

Instructies
 

 • Mix de bloem samen met de suiker, het bakpoeder, de vanillesuiker en het zout door elkaar.
 • Voeg hier de 150 ml melk, het ei en de zonnebloemolie aan toe.
 • Verdeel het beslag over twee kommetjes. Voeg in een van de twee het cacaopoeder en een eetlepel melk toe. Roer dit door elkaar totdat het gehele beslag bruin is geworden en alles goed is gemengd
 • Verwarm de wafelijzer
 • Verdeel wat bakboter over de wafelijzer
 • Verdeel het beslag over de wafelijzer en bak 3-5 minuten per wafel.
Trefwoord Wafels, Wafel, Chocolade Wafel

Op zoek naar meer recepten voor Valentijnsdag? Probeer bijvoorbeeld deze brownies met chocolade glazuur!

You may also like