Chocolade kerstboom van bladerdeeg

by bakkenmetlisanne

Deze chocolade kerstboom van bladerdeeg ziet er misschien ingewikkeld uit, maar dat is hij allesbehalve! Eigenlijk is het recept gewoon enorm eenvoudig! Maar het resultaat dat je er mee op tafel zet, mag er zeker zijn! Het is een soort mega chocoladebroodje in de vorm van een kerstboom. Dat klinkt toch goed, niet waar?

Je maakt deze chocolade kerstboom van bladerdeeg door twee rollen bladerdeeg op elkaar te leggen en hier een laag nutella of chocoladepasta tussen te smeren. Vervolgens snij je de randen weg, waardoor je de vorm van een kerstboom krijgt. Dan snij je de takken in, waardoor je de mogelijkheid hebt om hier een soort twisters van te maken. Dit doe je door een sliertje vast te pakken en deze te draaien, net zo lang totdat het niet meer kan.

Liever geen kerstboom, maar een ander soort chocoladebroodje maken? Kies dan bijvoorbeeld voor deze standaard chocoladebroodjes. Het is net zo makkelijk te maken, maar wellicht iets meer geschikt voor de dagen na kerst.

Chocolade kerstboom van bladerdeeg

Chocolade kerstboom van bladerdeeg bewaren

Je kunt er voor kiezen om de chocolade kerstboom voor te bereiden en afgekoeld te serveren, maar als hij warm is, dan is hij echt nog een heel stuk lekkerder! Maar je kunt zeker nog een stukje bewaren en koud opeten als dat nodig is! Bewaar het dan in een afgesloten trommel.

Chocolade kerstboom van bladerdeeg
Chocolade kerstboom van bladerdeeg

Chocolade kerstboom van bladerdeeg

Maak indruk met deze chocolade kerstboom van bladerdeeg! Iedereen pakt er een stukje van af en geniet!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 1 Stuk

Equipment

 • Bakplaat met bakpapier
 • Ster koekuitsteker

Ingrediënten
  

 • 2 rollen bladerdeeg
 • Potje chocolade of hazelnoot pasta
 • Ei

Instructies
 

 • Rol het bladerdeeg uit en besmeer deze met de chocolade of hazelnootpasta. Leg het andere vel bladerdeeg hier bovenop.
 • Snij 2 randen van de buitenkant af, zodat je de vorm van een kerstboom krijgt. Snij daarnaast de onderkant uit, zodat je de stam van de kerstboom krijgt.
 • Snij vervolgens de kerstboom takken in het bladerdeeg. Snij het deeg om ongeveer elke 0,5-1 centimeter in.
 • Bestrijk het bladerdeeg vervolgens met eigeel. Dit wordt iets lastiger als je het deeg al hebt ingerold.
 • Pak nu steeds een uiteinde vast en rol dit op, zodat je de krullen krijgt.
 • Gebruik een koekuitsteker in de vorm van een ster om van het overgebleven bladerdeeg (Wat je hebt weggesneden) een ster uit te steken en leg deze bovenop, als de piek van de kerstboom.
 • Bak de kerstboom voor 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.
Trefwoord Kerstbrood, Kerstboom, Nutella kerstboom, Chocolade kerstboom

Ben je benieuwd naar andere kerstrecepten? Hier vind je een overzicht met alle kerstrecepten op BakkenMetLisanne! Serveer deze kerstboom van chocolade bijvoorbeeld met een traditionele kerststol of met heerlijke chocolade scones.

You may also like