Zoete gourmet recepten – 4 variaties

by bakkenmetlisanne

Gaan jullie deze kerst gourmetten of kies je voor een uitgebreid driegangendiner? Wij gaan in ieder geval één van de kerstdagen gourmetten & hoe sluit je de gourmet nou het beste af dan met een zoete gourmet? Je kunt natuurlijk kiezen voor een zelfgemaakte viennetta ijstaart of pavlova, maar je kunt er ook voor kiezen om het gourmetten door te zetten en ook de toetjes op het gourmetstel te bereiden! In deze blog deel ik vier verschillende variaties op zoete gourmet recepten. Van gebakken banaan tot smores, het kan allemaal!

Smores van de gourmet - zoete gourmet recepten

4x zoete gourmet recepten

Gebakken banaan met zelfgemaakt vanille ijs

Het is erg makkelijk om je eigen ijs te maken! Je hebt hier ook helemaal geen ijsmachine bij nodig. En hoe lekker is het om je zelfgemaakte ijs te serveren met warme banaan en chocoladesaus? Dan heb je een soort bananensplit! Snijd de banaan in stukjes en bak deze in het gourmetpannetje. Het ijs bereid je volgens dit recept.

Gebakken banaan

Gekaramelisseerde peer

Warme peer is onwijs lekker! Als je de peer voor het bakken door de kaneel suiker haalt, wordt het zelfs nog iets lekkerder! Tijdens het bakken, karameliseert de suiker en hierdoor krijg je een heerlijk karamel randje om je peer heen. Dit kun je gewoon zo opeten, of je kunt er voor kiezen om het te serveren met een bolletje ijs.

Zoete gourmet recepten met peer

Smores

Smores worden gemaakt van marshmallow, chocolade en koekjes. Een super goede combinatie! En dit kan natuurlijk ook perfect in het gourmet pannetje. Je kunt het op twee manier maken, door de chocolade over het pannetje te verdelen en hier marshmallows doorheen te mengen en dit met het koekje er uit te schrapen, of door hem te maken zoals op de foto, met het koekje onderop, dan de chocolade/marsmallow en nog een koekje. Let dan wel op dat het koekje niet verbrand.

Smores van de gourmet - zoete gourmet recepten

Wentelteefjes van de gourmet

Als laatste, maar niet het minst lekkere: wentelteefjes van de gourmet! Dit is ook heel erg leuk voor kinderen. Steek bijvoorbeeld met een koek uitsteker vormpjes uit het brood, zodat je deze in het pannetje kunt doen. Ik heb hier rechts bijvoorbeeld een kerstboom en een hartje gebruikt. Zo maak je het extra leuk! Haal dit door een mengsel van ei en melk en doop dit in de kaneelsuiker voor je het bakt.

Wentelteefjes uit de gourmet
Smores van de gourmet - zoete gourmet recepten

4x gourmet recepten

Ga jij deze kerst ook aan de gourmet? Sluit je gourmetavond af met een heerlijk zoet gourmet!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Dessert
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

Wentelteefjes

 • 3 sneetjes brood
 • 2 eieren
 • Scheutje melk
 • 1 tl kaneel
 • 1 el kristalsuiker

Gekaramelisseerde peer

 • 1 peer
 • 1 el kristalsuiker
 • 1 tl kaneel

Gebakken banaan

 • 1 banaan
 • Chocoladesaus

Smores

 • Marsmallows
 • Chocolade
 • Maria biscuitjes

Instructies
 

Wentelteefjes

 • Snij het brood in kleine stukjes of maak hier met een koek uitsteker leuke vormpjes van.
 • Mix het ei en de melk door elkaar en en haal het brood hier doorheen. Mix ook de suiker en het kaneel door elkaar en haal hier vervolgens het brood door heen.
 • Bak het brood totdat het goudbruin is.

Gekaramelisseerde peer

 • Schil de peer en snij in dunne plakjes.
 • Haal de peer door de kaneelsuiker en bak in het pannetje.

Gebakken banaan

 • Snij de banaan in stukjes en bak in het pannetje. Serveer met ijs en chocoladesaus.

Smores

 • Doe de chocolade samen met de marshmallows in het pannetje en bak een paar minuten totdat het is gesmolten. Doop de koekjes in de chocolade en eet op!

Ik ben benieuwd of ik je heb geïnspireerd met deze zoete gourmetrecepten. Ga je ze ook maken? Laat het me weten!

You may also like