Sterren van boter

by bakkenmetlisanne

Tijdens het kerstontbijt of tijdens het voorgerecht van je diner staat er vast wel boter bij jullie op tafel! Dat kan natuurlijk gewoon een saai blok op een botervlootje zijn, maar je kunt ook de boter in een leuk vormpje serveren. Deze kun je zo kopen in de winkel, maar dan betaal je er een heel hoop geld voor, terwijl je het heel makkelijk zelf kunt maken! Daarom deel ik vandaag een recept voor sterren van boter. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om allemaal andere vormpjes te maken. Wat dacht je van de kerstboom? Die past natuurlijk perfect tijdens kerst!

Sterren van boter

Variaties sterren van boter

Je kunt standaard roomboter serveren, maar je kunt ook zelf kruidenboter maken. Doe dit door knoflook, peterselie en bieslook toe te voegen aan de boter. Mix dit goed en vorm hier vervolgens weer een rechthoekig blok van. Laat dit heel goed koelen en vervolgens kun je er op dezelfde manier plakken van snijden. Heb je haast? Leg het dan even in de vriezer, zo wordt het sneller weer hard. Zo heb je leuke vormpjes van kruidenboter!

Heb je geen vormpje van een ster? Je kunt het natuurlijk ook met een ander soort vormpje doen. Hou er wel rekening mee met dat het op het blok boter moet passen. Onderaan de post vind je een versie met een Toekan, ook een leuke combinatie!

Ben je op zoek naar een lactosevrije of vegan versie van boter? Gebruik dan plantaardige boter (bijv. Vioblock). Dit kun je gewoon op dezelfde manier verwerken als de standaard roomboter.

Aan de slag!

Ik ben benieuwd of je dit ook gaat serveren tijdens het kerstontbijt of kerstdiner! Laat het me weten in de comments of deel een foto op Instagram! Ik ben benieuwd!

Sterren van boter

Sterren van boter

Serveer je boter deze kerst in een leuk vormpje en maak sterren van je boter!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Voorgerecht

Equipment

  • Bakpapier
  • koek uitsteker in de vorm van een ster

Ingrediënten
  

  • 1 pakje roomboter van 400 gram bijv. Jumbo

Instructies
 

  • Snij de koude roomboter in rechthoekige plakken van ongeveer een halve centimeter dik
  • Leg deze plakken op een snijplank en pak de koek uitsteker er bij. Druk deze met de scherpe kant in de boter
  • Verwijder de boter rondom de koekvorm
  • Leg een bordje klaar met hierop een vel bakpapier. Druk voorzichtig de boter uit de koek vorm en leg dit op het bakpapier
  • Laat het minimaal een uur rusten in de koelkast, zodat de boter weer hard wordt en het zijn vorm goed kan behouden.
Trefwoord Roomboter, Boter, Sterren

Ben je benieuwd naar andere kerstrecepten op mijn blog? Via deze link vind je alle zoete en hartige kerstrecepten. Van ontbijt tot diner en van koekjes tot cheesecake.

Vormpjes van boter
Vormpjes van boter

You may also like