As long as you know how to bake,
life is sure to be sweet!

Cakepops van chocoladecake

by bakkenmetlisanne

Onlangs verscheen deze leuke kerstkrans van chocoladecake online op de blog. Hiervoor moet je een cake bakken in een springvorm en het middelste deel eruit halen zodat het een krans wordt. Maar wat doe je dan met de overgebleven stukken cake die je er uit haalt? Juist: je maakt cakepops van chocoladecake. En nu de kerst voor de deur staat, heb ik het ook gemaakt in een kerstig sfeertje! Ik heb de leukste kerst sprinkles uit mijn bakkast getrokken en deze over de chocolade heen gesprinkled (is dat wel een woord?).

Maar goed, als het geen kerst is kun je deze cakepops van chocoladecake natuurlijk ook maken! Want je kunt ze versieren met wat je ook maar wil. Bijvoorbeeld met roze/blauw sprinkles en je hebt cakepops voor een babyshower, of met gewoon leuke willekleurige kleuren die leuk bij een taart passen die je hebt gemaakt. Wat je maar wil! Maak er gewoon iets leuks van 🙂

Cakepops van chocoladecake

Waarmee maak je de cakepops van chocoladecake?

De cakepops zijn gemaakt met een vulling van de chocoladecake die gemengd is met monchou. Hier maak je een stevig deegje van en dit rol je tot balletjes. Vervolgens heb ik er een papieren rietje in gestoken en ze in de melk chocolade gedoopt. Je blijft dan het gat zien, maar daar is gelukkig een oplossing voor: als je het rietje er uit haalt, vul je het gat met de witte chocolade en dit giet je ook over de bovenkant heen. Hierdoor krijg je een soort mini drip taart effect & heb je een leuke verrassing als je de cakepopt doorbijt. Een win-win situatie!

Let op: wegens de monchou moet je de cakepops bewaren in de koelkast.

Cakepops van chocoladecake

Cakepops van chocoladecake

Heb je restjes cake over? Gooi het niet weg maar maak er cakepops van!
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Dessert
Porties 8 stuks

Equipment

  • 1 Spuitzak
  • 8 Papieren rietjes

Ingrediënten
  

  • 200 gram chocoladecake
  • 50 gram Monchou
  • 200 gram melkchocolade
  • 100 gram witte chocolade
  • Sprinkles Naar keuze

Instructies
 

  • Mix de cake kruimels met de monchou. Dit kan in een keukenmachine of blender als je die hebt of anders met een lepel (wel eerst goed de cake verkruimelen)
  • Maak hier balletjes van die ongeveer even groot zijn. Steek hier een papieren ritje in en zet in de koelkast om op te stijven
  • Smelt de melk chocolade en doe dit in een bakje. Dip hier een voor een de chocoballetjes (met rietje eraan) er in. Leg vervolgens op een bord
  • Laat dit even hard worden. Smelt ondertussen de witte chocolade en doe dit in een spuitzak.
  • Verwijder vervolgens de rietjes, knip een klein gaatje van de spuitzak en laat de binnenkant vollopen met de de witte chocolade. Giet dit ook een beetje over de bovenkant
  • Versier met sprinkles
Trefwoord Cake, Kerst, cakepops

Benieuwd naar meer kerst recepten? Hier vind je een overzicht van alle kerstrecepten op bakkenmetlisanne.nl! Hopelijk staat er iets lekkers tussen wat jij deze kerst wil maken!

You may also like

%d bloggers liken dit: