Chocolate Chip Muffins

by bakkenmetlisanne

Ik heb weer een enorm lekker recept voor jullie! Hou jij er ook zo van om tijdens dit koude weer onder een warm dekentje te kruipen, met een kopje thee in je handen en een muffin er naast? Nou, ik word hier absoluut wel blij van! Traditionele muffins zijn al heerlijk, maar deze, super zachte, chocolate chip muffins zijn nog net even beter. Er zitten pure én witte chocolate chip muffins in, een combinatie die ik niet vaker heb gezien. Het was dan ook een uitdaging om te kijken wat het resultaat zou zijn, maar dit is zeker geslaagd! Als je ook nog melk chocolade toevoegt heb je zelfs een triple-chocolate chocolate chip muffins. Een hele mond vol als je het zo zegt. En natuurlijk ook als je er een hap van neemt 🙂

Chocolate Chip Muffins

Chocolate Chip Muffins maken

Je kunt voor deze muffins gebruik maken van traditionele cupcake vormpjes, maar je kunt ook zelf muffin vormpjes maken met bakpapier. Dan krijg je dat effect net als dat je een muffin koopt in een bakwinkel of koffietentje. Dit doe je door een vierkantje te knippen van bakpapier en dit om een glas heen te vouwen. Duw dit dan in de muffin bakvorm en doe hier het beslag in.

Chocolate Chip Muffins

Om mooie muffins te maken, kun je het beste gebruik maken van een muffin bakvorm. De muffins kunnen vervolgens geen andere kant op dan omhoog. Je hebt vast wel een keer geprobeerd om muffins/cupcakes te bakken zonder zo’n vorm, het beslag loopt dan naar een kant naar buiten, waardoor je misvormde muffins krijgt. Wil je niet! Deze bakvorm komt bij de Albert Heijn vandaan en is van Royal van Kempen en Begeer.* Zo krijg ook jij mooie, rechte muffins!

Let op: maak je van bakpapier zelf muffinvormpjes? Dan moet je ze wel echt in een bakvorm bakken, anders vouwt je papiertje open en ligt het beslag helemaal door de oven.

Heb je geen chocolate chips? Je kunt ook een reep chocolade in stukjes hakken.

Chocolate Chip Muffins

Chocolate Chip Muffins

Deze muffins zijn heerlijk zacht en de combinatie van melk en pure chocolade is hemels. Oh en ze zijn ook nog heel eenvoudig te maken. Dit wil je!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Tussendoortje, Dessert
Porties 12 stuks

Equipment

  • Muffin bakvorm
  • Muffin vormpjes

Ingrediënten
  

  • 250 gr bloem
  • 10 gr bakpoeder
  • 3 gr zout
  • 110 gr roomboter
  • 200 gr suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 125 ml melk
  • 75 gram witte chocolade chips
  • 75 gram pure chocolade chips

Instructies
 

  • Mix de bloem, het bakpoeder en het zout en zet dit even apart
  • Mix in een andere kom de boter samen met de suiker. Als dit een geheel is (paar minuutjes) kun je een voor een de eieren toevoegen, mix totdat beide eieren zijn opgenomen.
  • Voeg vervolgens de vanille extract toe en mix ook dit door het mengsel heen.
  • Voeg nu in drie delen de bloem doe. Voordat je het laatste deel bloem toevoegt, voeg je de melk toe. Mix nu totdat je een smeuïg mengsel hebt. Mix niet te lang!
  • Mix de chocolade door het muffin beslag heen.
  • Zet de vormpjes klaar in het bakblik en vul alle vormpjes tot ongeveer 3/4 met het beslag.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 170 graden.
  • Bak de muffins in 20-30 minuten gaar

Onlangs maakte ik ook aardbeien muffins. Ook een heerlijke combinatie als je deze chocolate chip muffins al eens hebt gemaakt.

Opslaan?

Heb ik je geïnspireerd en wil je het recept voor deze chocolate chip muffins opslaan? Dit kan heel makkelijk door op een van de foto’s in deze blog te klikken, je slaat hem eenvoudig op op Pinterest. Vind je het leuk om meer van mijn recepten te zien? Je kunt me volgen op Instagram op mijn account @Bakkenmetlisanne. Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je met tagt op Instagram of Facebook in het eindresultaat!

* Deze blog bevat affiliate links, hiermee kan ik (een deel) van de kosten om de blog draaiende houden betalen. Als je iets koopt via deze link, ontvang ik een (klein) deel van de aankoopprijs zonder dat het jou iets extra’s kost. Hiermee help je me ontzettend!

You may also like