As long as you know how to bake,
life is sure to be sweet!

Rendieren kerst kwarktaart

by bakkenmetlisanne

Je kunt wel stellen dat de kruidnoten kwarktaart die ook op mijn blog staat een regelrechte hit is. Dus ik dacht, daar moet ook een kerst versie van komen, want het is zonde als je hem alleen met Sinterklaas zou maken. Nou en dat is gelukt! Deze rendieren kerst kwarktaart ziet er niet alleen onwijs leuk uit, hij is ook makkelijk te maken! Je hebt alleen even geduld nodig voor het opstijven van de kwarklaag, maar daarna heb je hem in 10 minuten versierd. Dat kun je dus zelfs met weinig tijd maken! Hij is ook heel makkelijk verder vooruit te maken. Maak hem de dag er voor al, laat hem in de koelkast opstijven en je kunt hem bij de (kerst)koffie serveren of als dessert tijdens het kerstdiner!

Opbouw rendieren kerst kwarktaart

De rendieren kerst kwarktaart kun je ook wel de Rudolf the red nose kwarktaart noemen, want dat is hij! De taart is opgebouwd met een bodem van bastogekoekjes, een standaard kwarktaart laag en bovenop ligt versiering: mini pretzels, suikeroogjes en rode M&M’s. Hou er wel rekening mee dat de kleuren van de suikeroogjes en M&Ms uitlopen als je ze op slagroom legt. Wil je de taart ver van te voren maken? Dan raad ik aan om de versiering te bevestigen met botercrème. Heb je niet zoveel tijd om deze helemaal zelf te maken? Dan kun je ook kiezen voor een pakje. Deze van funcakes* is een prima alternatief voor als je snel wil bakken en geen risico wil lopen tot geschifte botercrème.

Rendieren kerst kwarktaart
Rendieren kerst kwarktaart

Rudolf the red nose kwarktaart!

Deze kwarktaart kun je ook wel de Rudolf the red nose kwarktaart noemen. Want hoe leuk is het om je "simpele" kwarktaart om te toveren tot een super toffe rendieren kwarktaart?
Bereidingstijd 30 min
Opstijven 4 uur
Totale tijd 4 uur 30 min
Gang Dessert, taart
Porties 12 stuks

Equipment

  • Springvorm 22 cm
  • Bakpapier

Ingrediënten
  

  • 500 gram magere kwark
  • 200 ml slagroom
  • 80 gram suiker
  • 7 baadjes gelatine
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 zakje bourbon vanillesuiker
  • 1 pak bastoge koekjes
  • 80 gram gesmolten boter

Versiering:

  • Mini Pretzels
  • 12 rode M&Ms
  • 24 suikeroogjes

Instructies
 

  • Verkruimel de bastogne koekjes in een keukenmachine of met de hand. Smelt ondertussen de boter en mix dit met de gekruimelde koekjes.
  • Bekleed de springvorm met het bakpapier op de bodem en verdeel hier de gekruimelde koekjes over. Zet dit in de koelkast terwijl je de kwark-laag maakt.
  • Laat de gelatine weken in een bakje koud water voor 10 tot 15 minuten. Klop de slagroom met de suiker totdat deze bijna stijf is, zet een klein beetje apart voor de topping (2 eetlepels). Klop in een aparte kom de kwark los en voeg ook deze toe aan de slagroom.
  • Verwarm 100 ml melk in een pannetje. Knijp de gelatine uit en voeg dit een voor een toe aan de melk. Roer dit door de melk heen totdat het volledig is opgelost. Voeg dit toe aan het kwarkmengsel.
  • Verdeel het kwarkmengsel over de bastogne koekjes bodem en laat dit minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Versier de opgesteven kwarktaart door er rendieren van te maken. Snij hem allereerst in 12 stukken. Spuit wat slagroom op de plekken waar de oren, ogen en neus moeten komen en leg hier de pretzels, suikerogen en M&Ms op. Let op: door de suiker wordt het vocht uit de M&M’s en suikerogen getrokken. Leg deze er vlak voor het serveren op. Wil je hem vooraf maken? Maak dan een botercreme, dit zorgt ervoor dat de kleuren niet uitlopen

Benieuwd naar meer kerstrecepten? Hier vind je een overzicht van alle kerstrecepten van vorig jaar!

*Dit is een affiliate link, dit houdt in dat ik een klein deel van de aankoopprijs krijg als je iets via deze linkt koopt. Dit kost jou niets extra’s.

You may also like

%d bloggers liken dit: