Chocolate Chip Cookies met walnoot

by bakkenmetlisanne

Dit artikel voor chocolate chip cookies is geschreven in samenwerking met BasBoerNoten.

Onlangs mocht ik weer een bestelling doen bij BasBoerNoten, waar ik eerder al deze chocoladeletters mee maakte. Maar naast die ingrediënten, had ik ook ingrediënten voor deze chocolate chip cookies met walnoot besteld. Ik kwam er namelijk achter dat er helemaal nog geen traditionele Chococlate chip cookies op mijn blog staan (behalve eentje met M&M’s). Ik wilde daarentegen niet een hele “saaie” versie van de koekjes maken en besloot om de koekjes net wat extra’s mee te geven door gehakte walnoten door het beslag te mengen. En dat heeft absoluut goed uitgepakt!

De koekjes zijn lekker knapperig aan de buitenrand en binnenin nog een beetje chewy. De beste combinatie als je het aan mij vraag! Als de koekjes uit de oven komen kan je dan ook denken dat ze nog niet helemaal gaar zijn, maar niets is minder waar. Op de bakplaat buiten de oven garen ze nog een beetje door, waardoor je uiteindelijk de perfecte koekjes hebt. Als je ze wel te lang bakt, krijg je zo’n supermarkt koekje die afbrokkelt zodra je hem vastpakt. Wil je niet!

American Chocolate Chip Cookies met walnoot

Hoe krijg je perfecte ronde chocolate chip cookies?

Je bakt de koekjes totdat ze net aan gaar zijn, de buitenrand moet een beetje gekleurd zijn, maar de binnenkant is nog erg zacht. Doordat ze nog zo zacht zijn, heb je de kans om na het bakken de koekjes terug te krijgen naar een mooie ronde vorm. Dit doe je door een grote ronde koek uitsteker over de koekjes heen te zetten en zo hard rondjes te draaien. Je zult zien dat het koekje mooi rond wordt. Als je ze vervolgens laat afkoelen worden de koekjes hard en zijn ze mooi rond. Pas dit trucje wel meteen na het bakken toe, zodra de koekjes hard zijn dan kun je dit namelijk niet meer doen. Dan gebeurt er niets en/of je koekje breekt. Dat zou natuurlijk zonde zijn!

Wat is goede chocolade om te gebruiken?

In principe kun je elk soort chocolade gebruiken. Je kunt chocolate chips kopen in de meeste supermarkten (bij de bakartikelen) of je kunt een chocoladereep in stukjes hakken. Maar wil je echt goede chocolade chip cookies maken en laat je budget het toe, dan zou ik voor Callebaut chocolade gaan. Dat is in mijn mening wel echt de lekkerste chocolade om mee te bakken. Ik ben zelf meer fan van melkchooclade, maar pure (of zelfs witte) chocolade kan natuurlijk ook! Of wat dacht je van een mix van die drie? Lijkt me een leuk projectje voor de volgende keer!

American Chocolate Chip Cookies met walnoot

Chocolate Chip Cookies met walnoot

Lust jij ook wel wat lekkers bij de koffie of thee? Deze chocolate chip cookies met walnoot zijn hier perfect voor! Ze staan binnen een half uurtje op tafel, dus ideaal voor snelle trek!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Tussendoortje, Snack
Porties 15 stuks

Equipment

 • Grote koekuitsteker
 • Ijsschep
 • Bakplaat met bakpapier

Ingrediënten
  

 • 220 gram bloem
 • 125 gram roomboter
 • 125 gram kristalsuiker
 • 100 gram lichte basterdsuiker
 • 8 gram vanille suiker
 • 6 gram bakpoeder
 • snufje zout
 • 1 ei
 • 100 gram chocolate chips
 • 75 gram gebrande, ongezouten walnoten in stukjes gehakt

Instructies
 

 • Mix de boter samen met de kristalsuiker, basterduiker en de vanille suiker
 • Voeg vervolgens het ei, de bloem, de bakpoeder en het snufje zout toe. Mix dit samen tot een samenhangend deeg.
 • Voeg als laatste de chocolate chips en de gehakte walnoten toe
 • Verwarm de oven voor op 175 graden (boven en onder warmte) of op 160 graden (hetelucht)
 • Bekleed een bakplaat met bakpapier
 • Heb je een ijsschep? Dit is ideaal voor gelijke koekjes. Maak met de ijsschep gelijke balletjes. Heb je deze niet? Je kunt natuurlijk ook gewoon uit de hand op gevoel balletjes maken of met behulp van de weegschaal.
 • Leg de balletjes op de bakplaat en bak deze ongeveer 12/13 minuten.
 • Als ze uit de oven komen kun je met een grote koekuitsteker rondjes draaien en de randen van de koekjes raken. Dit zorgt ervoor dat ze mooi rond worden.
Trefwoord Koekjes, Chocolate Chip Cookies, Chocoladekoekjes, Walnoten

You may also like