As long as you know how to bake,
life is sure to be sweet!

M&M paasei chocolade koekjes

by bakkenmetlisanne

Vandaag heb ik weer een heerlijk recept voor jullie klaar staan: M&M paasei chocolade koekjes. Een combinatie van American Chocolate Chip Cookies en M&M paaseieren. Een super goede combinatie als je het mij vraagt en natuurlijk ook een super goed idee om te serveren tijdens een van de paasdagen. De koekjes zijn heerlijk chewy van binnen en knapperig aan de buitenkant. Een super goede combinatie als je het mij vraag!

Je bakt de koekjes totdat ze net aan gaar zijn, de buitenrand moet een beetje gekleurd zijn, maar de binnenkant is nog erg zacht. Als ze uitharden, krijg je vervolgens hét perfecte koekje! Als de koekjes nog warm zijn, kun je met een grote, ronde uitsteker/tartelette vorm de koekjes perfect rond maken. Zet deze over het gebakken koekjesdeeg heen en draai rondjes met het koekje in het midden. Het deeg is nog zacht en kun je dus nog vervormen. Laat het vervolgens helemaal afkoelen. Zo maak je mooie, ronde M&M paasei chocolade koekjes!

M&M Paasei chocolade koekjes

Deeg van M&M paasei chocolade koekjes invriezen

Met dit deeg kun je ongeveer 12-15 koekjes maken, afhankelijk van hoe groot je de koekjes maakt. Vind je dit nou te veel koekjes? Dan kun je er ook voor kiezen om het ongebakken koekjesdeeg in te vriezen. Als hier al losse porties van maakt en deze invriest met een stukje bakpapier er tussen, dan kun je ze per stuk afbakken. Ideaal voor een snelle trek of onverwacht bezoek. Bak de koekjes wel iets langer als je ze direct vanuit de vriezer bakt, moet je ze wel iets langer bakken. Begin met 15 minuten en kijk na die 15 minuten hoe ver ze zijn. De buitenkanten moeten goudbruin gekleurd zijn, de binnenkant mag nog zacht zijn.

M&M Paasei chocolade koekjes

M&M paasei chocolade koekjes

Een heerlijke combinatie tussen American Chocolade Chip Cookies en M&M paaseieren. De koekje zijn heerlijk chewy van binnen en knapperig aan de buitenkant
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 30 min
Porties 12 stuks

Equipment

 • Bakplaat met bakpapier
 • IJsschep (optioneel)

Ingrediënten
  

 • 220 gram bloem
 • 7 gram bakpoeder
 • 125 gram kristalsuiker
 • 120 gram roomboter
 • 100 gram basterdsuiker lichtbruin
 • 15 gram vanille suiker
 • 2 eieren
 • 1/2 theelepel zout
 • 75 gram bakvaste chocolade chips
 • 100 gram M&M paaseieren

Instructies
 

 • Doe de boter samen met de kristalsuiker, basterdsuiker en vanillesuiker in een kom en mix dit door elkaar.
 • Voeg een van de twee eieren toe, samen met de bloem, het bakpoeder het zout. Mix dit goed door elkaar. Als je nu een mooi (licht plakkerig) deeg hebt, dan is dit perfect! Is het deeg te kruimelig, voeg dan het extra ei toe. Klop dit los in een apart bakje en voeg eerst een kwart toe, dan de helft etc. Totdat je een mooi deeg krijgt. Het moet namelijk ook niet te plakkerig worden, dan is het lastiger om hier de koekjes van te vormen.
 • Als laatste voeg je de chocolade chips en M&M paaseieren toe. De paaseieren kun je eerst fijn hakken in een keukenmachine/foodprocessor, maar je kunt ze ook zo toevoegen. Mix deze goed door het koekjesdeeg heen.
 • Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hier je de bolletjes deeg op. Als je deze met een ijsschep maakt, zijn ze allemaal even groot, maar dit kun je ook gewoon met de hand doen. Druk de bolletjes iets plat.
 • Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de koekjes ongeveer 10 minuten. De buitenrand van de koekjes moet goudbruin kleuren, maar de binnenkant mag nog zacht zijn.
 • Voor de perfecte ronde koekjes kun je na het bakken met een grote ronde uitsteker de koekjes rond maken. Zet deze over het gebakken koekjesdeeg heen en draai rondjes met het koekje in het midden. Het deeg is nog zacht en kun je dus nog vervormen
 • Laat de koekjes volledig afkoelen
Trefwoord M&M Cookies, American Chocolade Chip Cookies

Ben je enthousiast geworden door deze M&M paasei chocolade koekjes en wil je nog meer koekjes bakken? Kijk dan ook eens op deze pagina, hier vind je alle koekjes recepten op BakkenmetLisanne! Hier vind je bijvoorbeeld deze snickerdoodle koekjes en nutella chocolate chip cookies.

You may also like

%d bloggers liken dit: