Snickerdoodle kaneelkoekjes

by bakkenmetlisanne

Snickerdoodle kaneelkoekjes, heh, wat? Koekjes met snickers? Nee, het heeft eigenlijk helemaal niets met snickers te maken! Deze koekjes zijn in Nederland wat minder bekend, maar het zijn typisch Amerikaanse koekjes! Ze worden gemaakt met ingrediënten die iedereen bijna altijd wel in huis heeft, namelijk boter, suiker, bloem en kaneel. De koekjes staan bekend om hun gebarsten bovenkant. Aangezien de herfst weer voor de deur staat en kaneel daar natuurlijk bij hoort, leek het me een goed idee om deze koekjes te maken!

Het is helemaal niet moeilijk om deze koekjes te maken. Zoals hierboven aangegeven worden de snickerdoodle kaneelkoekjes gemaakt met ingrediënten die je altijd wel in huis hebt staan en ze zijn ook zo klaar, ze hoeven maar ongeveer 10 minuten in de oven. Het lastigste is haast nog wel het wachten tot ze zijn uitgehard. Ze komen redelijk zacht uit de oven waardoor ze kunnen breken. Daarom moet je ze even af laten koelen. Hoewel ze heet en gebroken nog steeds lekker smaken, dus ik hou de keuze lekker aan jullie, haha!

Snickerdoodle kaneelkoekjes bewaren

Je kunt de koekjes ongeveer een á twee weken bewaren in een goed afgesloten trommel. Zorg wel dat er geen lucht bij komt. Je kunt een deel van het deeg ook ongebakken in de vriezer bewaren om later te bewaren. Verpak het luchtdicht, dan blijft het ongeveer 3 maanden houdbaar.

Ik ben benieuwd of jij ook aan de slag gaat met dit recept! Laat je het me weten in de comments hoe ze hebben gesmaakt? Veel bakplezier!

Snickerdoodle koekjes
Snickerdoodle koekjes

Snickerdoodle kaneelkoekjes

Snickerdoodle kaneelkoekjes

Heerlijke snickerdoodle kaneelkoekjes! Deze Amerikaanse koekjes zijn heerlijk zacht en zoet!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Afkoelen 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties 20 koekjes

Ingrediënten
  

Koekjes

 • 225 gram boter
 • 175 gram kristalsuiker
 • 1 ei
 • 1 eidooier
 • 2 theelepels vanille extract
 • 350 gram bloem
 • 10 gram maizena
 • 3 theelepels bakpoeder
 • 1 theelepel kaneel

Topping

 • 3 eetlepels kristalsuiker
 • 1 eetlepel kaneel

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 175 graden
 • Mix de boter met de suiker totdat alle suiker is opgenomen.
 • Voeg het ei, de eidooier en de vanille toe. Mix dit goed door op de hoogste stand.
 • Voeg de bloem, maizena, bakpoeder en kaneel toe aan het boter mengsel en mix dit tot alles is opgenomen.
 • Mix de 3 eetlepels kristalsuiker met de eetlepel kaneel en doe dit op een bord.
 • Maak balletjes van het deeg van ongeveer 40 gram (dan zijn ze ongeveer even groot) en rol deze door de kaneelsuiker. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Je hoeft ze niet plat te drukken, de balletjes lopen vanzelf uit tot mooie ronde koekjes in de oven.
 • Bak ze tussen de 7 en 9 minuten tot ze gaar zijn. Ze zijn zacht als ze uit de oven komen, dat klopt. Ze worden vanzelf harder als ze afkoelen.
Trefwoord Herfst, Snickerdoodle, Kaneelkoekjes

Er staat op mijn blog nog een heerlijk recept voor kaneelkoekjes, deze zijn net iets anders aangezien ze met appelstroop worden gemaakt en vegan zijn. Het recept voor deze appelstroop kaneelkoekjes vind je hier! Ben je op zoek naar nog meer recepten voor koekjes? Op deze pagina vind je alle koek recepten die op BakkenMetLisanne staan!

You may also like