Koekiemonster koekjes

by bakkenmetlisanne

Heb je zin om iets te maken wat super eenvoudig is, waar kinderen blij van worden & wat ook nog eens heel schattig is? Deze koekiemonster koekjes zijn dan een perfecte match voor je! Ze zien er misschien wat ingewikkeld uit, maar ik zal je vertellen: dat zijn ze absoluut niet! Je maakt deze koekjes namelijk met oreo koekjes. Je hoeft dus zelf helemaal niet aan de bak. Hoewel: de koekjes die koekie monster in zijn mond heeft, heb ik wel zelf gemaakt. Deze kun je echter ook kant en klaar kopen bij bijvoorbeeld de Jumbo. Dus als je het echt wil is dit zelf een no bake recept! Ideaal als je iets wil bakken en je even geen oven hebt.

Koekiemonster koekjes

Hoe maak je deze koekiemonster koekjes?

Zoals ik hierboven zei, zijn deze koekjes gemaakt van oreo koekjes. Gebruik wel de oreo’s met een dubbele vulling, anders kun je het koekje dat koekiemonster in zijn mond heeft er niet in steken. Deze oreos’s heten “Oreo Dubbel Cream” en ik kon deze gewoon bij de AH kopen. Ze zitten in een witte rol, maakt het zoeken iets makkelijker! De oogjes kun je ook zo kopen, dr. Oetker verkoopt deze bijvoorbeeld ook gewoon in de supermarkt. Alleen de blauwe hagelslag was iets lastiger te vinden, deze heb ik uiteindelijk gevonden van het merk BrandNewCake. Ook heb je blauwe kleurstof nodig om de chocolade te kleuren. Zorg dat je echt chocoladekleurstof hebt. Als je een kleurstof op waterbasis gebruikt zal de chocolade gaan schiften. Chocolade en water zijn namelijk geen vriendjes!

De kleine chocolate chip koekjes heb ik zelf gemaakt met dit recept voor grote chocolate chip koekjes. Laat de walnoten weg, deel het recept door de helft als je niet zo veel wilt maken en bak de koekjes 5-7 minuten in plaats van 12-13. Je kunt ook kleine chocolate chip koekjes kopen, onder andere bij de Jumbo.

Koekiemonster koekjes
Koekiemonster koekjes

Koekiemonster koekjes

Ben jij op zoek naar een leuk recept om voor je kinderen te maken? Ik weet zeker dat ze blij worden van deze koekiemonster koekjes!
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 8 stuks

Equipment

 • Hitte bestendigde kom
 • Pan

Ingrediënten
  

 • 1 rol double cream oreo
 • 200 gr witte chocolade
 • 3 druppels blauwe chocoladekleurstof
 • blauwe hagelslag
 • snoepoogjes
 • kleine chocolate chip koekjes

Instructies
 

 • Smelt de witte chocolade au bain marie. Smelt het niet te ver, als je nog wat klontjes chocolade ziet kun je de kom al van de pan afhalen en het laatste stukje blijf je goed roeren terwijl de overige chocolade smelt.
 • Voeg de chocoladekleurstof toe tot de gewenste kleur (2/3 druppels is voldoende)
 • Dip de oreo’s in de chocolade en leg op een bord met wat bakpapier
 • Strooi de blauwe hagelslag bovenop de oreos en steek de snoep oogjes recht naar voren in de chocolade.
 • Dip de chocolate chip koekjes in de blauwe chocolade en duw dit voorzichtig tussen de 2 koeklagen van de oreo.
 • Laat even uitharden
Trefwoord Koekjes, Koekiemonster, Oreo

Benieuwd naar meer recepten voor kinderen? Ik heb een blog geschreven met 5 verschillende recepten voor het bakken met kinderen in bijvoorbeeld de vakantie.

Opslaan?

Heb ik je geïnspireerd en wil je het recept voor deze koekiemonster koekjes opslaan? Dit kan heel makkelijk door op een van de foto’s in deze blog te klikken, je slaat hem eenvoudig op op Pinterest. Vind je het leuk om meer van mijn recepten te zien? Je kunt me volgen op Instagram op mijn account @Bakkenmetlisanne. Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je met tagt op Instagram of Facebook in het eindresultaat!

* Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je op deze link klikt en iets koopt, krijg ik een klein deel van het aankoopbedrag zonder dat het jou iets extra’s kost. Hiermee kan ik een klein deel van de kosten van het online houden van de blog mee betalen.

You may also like