5x Bakken met kinderen in de vakantie

by bakkenmetlisanne

De vakantie staat weer voor de deur! En meestal weten de kinderen de eerste paar dagen van de vakantie nog wel te vullen met het spelen met hun speelgoed of lekker buitenspelen (als het weer het toelaat), maar na een paar dagen slaat de verveling toe en hoor je de eerste ‘maamaaa/ paapaa, ik verveel me’. Tijd om wat leuks te gaan doen! En wat is er nou leuker dan bakken? Het is in de eerste plaats leerzaam om te zien hoe het bakken werkt en vervolgens mag het baksel ook nog eens versierd én opgegeten worden. Een top combinatie! Maar wat gaan jullie bakken? In dit artikel vind je 5 tips voor het bakken in de vakantie met kinderen. Klik op de foto’s om naar het desbetreffende recept te gaan!

1. Koekjes

Spongebob Koekjes

Uitsteek koekjes zijn zo leuk om te maken! Vooral bovenstaande spongebob zullen het goed doen bij kinderen! Je bakt de bak vaste koekjes (zodat ze niet uitlopen tijdens het bakken), je laat ze afkoelen en versiert ze vervolgens met Icing. Houd er wel rekening mee dat je voor kinderen gepasteuriseerd eiwit (bijvoorbeeld van Jumbo) gebruikt, je verwerkt het namelijk rauw. Dit zelfde principe kun je natuurlijk overal op toepassen, wat dacht je van Gingerbread man koekjes met kerst of gewoon hartjes koekjes?

2. Cupcakes

Weer zoiets dat je heel goed kunt versieren nadat het is gebakken: cupcakes. En wie houdt er nou niet van cupcakes? Versier ze met een mooie dot botercrème, met sprinkles of met gekke ogen of oren. Voor iedereen is wat wils! Wat dacht je van Halloween cupcakes of leuke EK/WK cupcakes met sprinkles?

3. Wentelteefjes

Ook dit recept is eenvoudig te maken en zullen kinderen geweldig vinden. Misschien maken jullie ze wel eens: Wentelteefjes! Vroeger maakten ze dit van brood dat eigenlijk te oud was, maar dit wilden ze niet weggooien. Nu is het gewoon een zoete lekkernij voor tijdens het ontbijt of lunch.

4. Kwarktaart

Op zoek naar iets meer uitdaging? Ga dan aan de slag met dit recept voor een kwarktaart! Dit specifieke recept is voor een kruidnoten kwarktaart, wat ideaal is in de kerstvakantie, maar in een handomdraai kun je hem omtoveren tot een kwarktaart die je het hele jaar door kunt eten! Om dit te doen, vervang je de kruidnoten in dit recept voor bastogne koekjes! En een groot voordeel is, dat deze taart niet in de oven hoeft.

5. Plaattaart met fruit

Wil je toch wat fruit toevoegen aan de baksels? Deze fruitige plaattaart is daar uitermate geschikt voor! Creëer een leuk regenboog effect met verschillende kleuren fruit, wedden dat ze het ineens een stuk leuker vinden om fruit te eten? Als je de regenboog van links naar rechts legt, kun je zelfs nog meer kleuren toevoegen. Wat dacht je van blauwe/groene druiven, citroen/banaan, sinaasappel/ mandarijn en aardbeien of appels? Je bakt de bodem even voor in de oven, laat hem afkoelen en de kinderen kunnen hem naar wens versieren!

Hopelijk geven de vijf bovenstaande ideeën je leuke inspiratie voor het bakken met kinderen in de vakantie. Of dit nou de zomervakantie, herfstvakantie, voorjaarsvakantie of kerstvakantie is, er staat voor alle vakanties wel iets leuks tussen en anders kun je het recept heel eenvoudig aanpassen tot iets dat wel geschikt is voor het seizoen. Wat dacht je van een plaattaart met herfstfruit zoals appels en peren, of een kwarktaart met bastogne koekjes en aardbeien in plaats van kruidnoten. Voor ieder is wat wils!

Wat zijn jullie plannen voor de aankomende vakantie? Ik hoor het graag! En ik zou het leuk vinden als jullie de baksels delen via Facebook of Instagram zodat ik al het moois terug kan vinden! Bakkers klaar? Bakken maar!

You may also like