Bakken met fruit

by bakkenmetlisanne

Het nieuwe jaar is weer begonnen! Hebben jullie nog goede voornemens? Die van mij is in ieder geval gezonder eten en afvallen. Nou, daar zit je dan mooi mee met een bak blog.. Ik zal in ieder geval nog gewoon de lekkerste recepten blijven delen met jullie! Gewoon zelf niet of minder van snoepen. Dat wordt nog een hele uitdaging! Maar je kunt natuurlijk ook bakken met fruit! Dan heb je een lekker tussendoortje en ondertussen ook nog wat vitamines binnen!

Bakken met Fruit

Nu wil ik niet zeggen dat de recepten op mijn blog met fruit ook daadwerkelijk gezond zijn, in de meeste recepten gaat alsnog een hoop suiker.. Maar als je gewoon af en toe een lekker tussendoortje wilt, moet dat zeker kunnen! Je kunt er daarnaast voor kiezen om je recept suikervrij te maken door te bakken met suikervervangers (al heb ik daar zelf geen ervaring mee). Ik vind dat het toch altijd net niet, dan liever minder vaak een baksel dat wel echt lekker is, dan zo’n koolhydraatarm, suikervrije baksel (die vaak niet eens minder kcal hebben 😉 )

Maar buiten of een baksel met fruit nou gezond is, fruit is ook gewoon heel erg lekker! Daarom deel ik vandaag een overzicht met de lekkerste recepten met fruit er in!

Bakken met fruit

6x Bakken met Fruit

Klik op de foto’s om naar het recept te gaan

Appelkruimel Boterkoek

Appelkruimel boterkoek

Deze appelkruimel boterkoek is overheerlijk! De boterkoek is opgebouwd in drie lagen. Onderop ligt de traditionele boterkoek laag. Deze is gemaakt met de standaard ingrediënten en weinig extra poespas. Daarbovenop ligt een laag met appeltjes. Deze appeltjes zijn even door de kaneelsuiker gehaald voor een extra lekkere bite (beetje het idee van een appeltaart). Daarbovenop is de kruimellaag uitgestrooid. Het is een soort appel crumble met boterkoek er onder, maar het heeft ook wel iets weg van een appelkruimel vlaai.

Cheesecake met aardbeien no bake

No bake aardbeien cheesecake

De kleuren van de laagjes van deze no bake aardbeien cheesecake, daar wordt je toch meteen vrolijk van? En een super pluspunt, je hebt voor deze cheesecake geen oven nodig. Deze heerlijke no bake aardbeien cheesecake is gemaakt met een laagje digestive koekjes, een laag aardbeien cheesecake, een laag witte chocolade cheesecake en een laag met aardbeien gelei. En zoals hij er uit ziet, smaakt hij ook! Lekker fris en fruitig, maar met een heerlijke smaak van witte chocolade.

Mini tulband met sinaasappel

Mini tulband met sinaasappel en chocolade

Wellicht zijn deze mini tulbandjes wel iets voor jou! De mini tulband met sinaasappel en chocolade is overheerlijk en precies genoeg als een heel klein tussendoortje. De tulbandjes zijn gemaakt van een cakebeslag waar sinaasappelrasp aan is toegevoegd, zodat ze een lekkere, maar niet overheersende sinaasappelsmaak krijgen. Bovenop de mini tulbandjes ligt een laagje chocolade, een stukje gedroogde sinaasappel ter decoratie en dit is ook nog eens versierd met sprinkels. Het ziet er lekker vrolijk uit!

Lemon Curd Meringue Taart

Citroen meringue taart met lemon curd

Deze Citroen Meringue taart is opgebouwd met een lekkere koek laag, een heerlijke lemon curd en afgemaakt met Italiaanse meringue. Klinkt eenvoudig? Dat is het ook! Citroen en Meringue zijn natuurlijk een bewezen combinatie. Er zijn zo veel recepten die citroen combineren met Italiaanse Meringue en dat heeft natuurlijk een reden!

Vegan peren frangipane taart

Vegan peren frangipane taart

Nog nooit van frangipane gehoord? Frangipane is een taart vulling, een soort amandelcrème, die traditioneel gemaakt wordt van eieren, amandelen, boter, suiker en bloem. In dit geval is het een vegan taart geworden en zijn de boter en de eieren dus vervangen. De frangipane wordt meegebakken, waardoor het een geheel wordt met de taart

Vechtse Kano's

Vechtse Kano’s met frambozen

Een Vechtse Kano’s zijn kano’s die niet gevuld zijn met amandelspijs, maar met witte chocolade. Daarbovenop ligt een laagje Italiaanse Meringue botercrème met frambozensmaak en verse frambozen. Een heerlijke combinatie die je vast niet vaker hebt gegeten, maar wel snel moet gaan doen!

Hopelijk heb ik jullie wat inspiratie kunnen geven voor baksels met vers fruit! Je kunt onderling natuurlijk ook nog wisselen, de Vechtse Kano’s zullen ook heerlijk smaken met frambozen en de mini tulband kun je ook maken met citroen in plaats van sinaasappel.

You may also like