Tartelettes met banaan en kokos

by bakkenmetlisanne

Wist je dat de combinatie van banaan en kokos echt een hele goede combinatie is? Een smaakcombinatie die je misschien nog niet heel erg vaak voorbij hebt zien komen maar ik kan je garanderen dat het goed zal smaken! Nu moet je kokos wel echt lekker vinden. Dat is echt zoiets waarvan je houdt of niet. Maar in mijn geval hou ik er van! Eerder maakte ik bijvoorbeeld ook al vienetta ijs met gecondenseerde kokosmelk (een vegan versie) en een bounty cheesecake. Beide ook aanraders als je dol bent op kokos!

Ik dwaal af, terug naar de tartelettes met banaan en kokos! De tartelettes zijn opgebouwd in verschillende lagen. De tartelette zelf is gemaakt van een heerlijk zanddeeg. Daarin ligt een laagje kokoscrème, een laagje bananenschijfjes en daarop een crumble, die deels met kokosrasp is gemaakt. Decoreer het taartje met wat poedersuiker en amandelschaafsel en je hebt een prachtig taartje die ook nog eens super lekker smaakt!

Tartelettes met banaan en kokos

Het maken van de tartelettes met banaan en kokos

Het maken van de tartelettes met banaan en kokos is niet heel moeilijk, maar het zijn wel redelijk wat stappen die je moet volgen. Laat je niet afschrikken door deze stappen, want uiteindelijk valt het reuze mee. Je begint met het maken van het deeg. Dit moet even rusten in de koeling. Vervolgens maak je de tartelettes in de bakringen en dit zet je terug in de koeling. Houd er rekening mee dat je de tartlettes ook moet bakken in de bakvormen, anders behouden ze hun vorm niet. Heb je er niet genoeg? Bak dan in meerdere etappes.

Terwijl dat de taartjes in de koelkast staan om te koelen, ga je aan de slag met de vulling. De kokoscrème is zo gemaakt, je moet alleen even geduld hebben terwijl de amandelmeel in de oven staat. Vervolgens snij je de bananen in stukjes en maak je de crumble. Dan bak je de taartjes af. Is helemaal niet ingewikkeld als je alle stappen goed volgt!

Tartelettes met banaan en kokos
Tartelettes met banaan en kokos

Tartelettes met banaan en kokos

Banaan en kokos is echt een goede combinatie. Nog nooit geprobeerd? Dan zou ik dat zo snel mogelijk gaan doen! Deze tartelettes zijn opgebouwd met een laagje kokoscreme, banaan en een crumble van kokos. Een top combinatie!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Koelen van het deeg 1 uur
Gang Dessert, taart
Porties 9 stuks

Equipment

 • 9 Bakringen 6 of 8 cm en een bakring die 3cm groter is.
 • Bakpapier
 • Spuitzak

Ingrediënten
  

Tartelettes

 • 240 gram bloem
 • 150 gram koude boter
 • 100 gram poedersuiker
 • 40 gram amandelmeel
 • mespuntje zout
 • 1 ei in totaal 30 gram ei

Vulling

 • 2 bananen
 • Citroensap van 1 citroen
 • 60 gram amandelmeel
 • 60 gram koude boter
 • 60 gram poedersuiker
 • 35 gram kokosrasp
 • 1 ei
 • 7 gram maizena

Crumble

 • 90 gram patentbloem
 • 60 gram suiker
 • 35 gram kokosrasp
 • mespuntje zout
 • 60 gram koude boter

Instructies
 

Tartelettedeeg

 • Mix in een kom de bloem samen met de poedersuiker, het zout en de amandelmeel. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze stuk voor stuk toe aan de kom. Het deeg zal nu wat korreliger worden. Klop het ei los en voeg 30 gram van het ei toe aan het deeg en mix het tot een stevige bol.
 • Verpak deze bol in plasticfolie en laat dit een half uur in de koelkast rusten.
 • Strooi wat bloem op je werkbank en rol het deeg uit tot ongeveer 3/4 mm dik. Gebruik niet te veel bloem, want dan verandert de structuur van het deeg iets en kan het te droog worden.
 • Steek met de grote bakring rondjes uit.
 • Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Leg hier de kleinere bakringen op en leg hier het grote rondje op. Druk dit voorzichtig aan, waardoor je de vorm van de tartelette krijgt. Herhaal dit met alle bakringen, snijd eventueel de bovenkant nog recht en zet dit minimaal een half uur in de koelkast.

Vulling

 • Verwarm de oven op 180 graden, verspreid het amandelmeel in een ovenschaal of op een bakplaat en bak dit 10 minuten in de oven. Zo gaart de bloem en komt de amandelsmaak goed vrij
 • Doe de boter in een kom en mix dit met een keukenmachine romig. Voeg hier de amandelmeel, de poedersuiker en de kokos aan toe en roer dit goed door.
 • Voeg het ei en de maizena door en roer dit ook nog eens goed door.
 • Doe de crème in een spuitzak en spuit een laagje crème in alle tartelette vormpjes.
 • Snijd de banaan in stukjes, haal dit door de citroensap (zodat ze niet snel bruin worden) en leg dit op de crème. Zet het vervolgens terug in de koelkast.

Crumble

 • Mix de suiker, de bloem, de kokosrasp en het zout door elkaar. Snijd de koude boter in stukjes en meng dit door de bloem heen totdat je kruimels hebt. Verdeel dit over de banaan en zorg dat alle banaan bedekt is.
 • Verwarm de oven op 160 graden en bak de taartjes in 25 minuten gaar en goudbruin.
 • Verwijder direct na het bakken de bakringen. Blijven ze plakken? Druk dan voorzichtig met een vork op het taartje en trek de vormpjes met bijvoorbeeld een vleespincet van het taartje af. Laat de taartjes vervolgens afkoelen.
Trefwoord Tartelettes, Taartjes, kleine taartjes

You may also like