Bounty Cheesecake

by bakkenmetlisanne

Kokos, je kunt het heerlijk vinden, of je vindt het verschrikkelijk. Volgensmij bestaat er niet echt een middenweg als het kokos betreft. In mijn geval vind ik het heerlijk. Ik wilde de kokos combineren met een cheesecake en daar kwam deze heerlijke Bounty cheesecake uit. Gemaakt met een Oreo bodem, cheesecakelaag met kokossmaak en chocholade ganache bovenop.

Wat heb je nodig?

Koekjesbodem
175 gram oreo
50 gram gesmolten boter

Cheesecake
400 gram roomkaas
200 gram crème fraîche
40 gram ongeklopte slagroom voor de ganache
100 gram kokosrasp + wat extra voor de garnering
1 zakje vanillesuiker
20 gram maizena
2 eieren
2 gram zout
90 gram kristalsuiker

Ganache
50 gram ongeklopte slagroom voor de ganache
50 gram melkchocolade
50 gram pure chocolade

&
Springvorm van 20 of 22 cm

Verkruimel in een grote kom de koekjes en voeg hier de gesmolten boter aan toe. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Stort hier vervolgens de koekkruimels op en verdeel dit over de bodem met de bolle kant van een lepel. Zet dit vervolgens in de koelkast terwijl je het cheesecakebeslag maakt.

Koekkruimels
Bodem

Meng in een grote kom de roomkaas met de crème fraîche en de slagroom. Voeg hier vervolgens de suiker, de vanillesuiker, het zout, de maizena en natuurlijk de kokos aan toe. Meng dit goed door elkaar. Proef het beslag even of het genoeg naar kokos smaakt, voeg eventueel iets meer kokosrasp toe. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe en spatel deze door het deeg. Het is belangrijk dat er hierbij geen lucht in het beslag komt. Dit zorgt ervoor dat tijdens het bakken de bovenkant openscheurt. Nu komt er over deze cheesecake een laagje chocolade, waardoor je het kan verbergen. Maar het is wel fijn als hij zo recht mogelijk is.

Giet het beslag bovenop de koekjesbodem. Verwarm de oven voor op 140 graden en bak de cheesecake voor 60 minuten gaar. Laat de cheesecake afkoelen in de oven met de deur op een kiertje. Dit is belangrijk omdat de cheesecake anders inzakt.

Laat de cheesecake vervolgens volledig afkoelen. Eerst nog even uit de oven, vervolgens in de koelkast. Doe dit bij voorkeur een hele nacht of anders minimaal 6 uur. De cheesecake moet namelijk opstijven, anders is er weer een risico tot inzakken.

Verwarm de slagroom in een pannetje en breng aan de kook. Laat het niet doorkoken! Haal de pan van het vuur en meng hier de chocolade doorheen totdat het volledig is gesmolten. Laat het vervolgens even staan. Ik heb gekozen voor half melkchocolade en half pure chocolade omdat ik niet heel erg fan ben van pure chocolade en het zo net iets minder bitter wordt.

Giet de ganache over de cheesecake en laat dit even in de koelkast verder afkoelen.

De cheesecake is nu klaar om aangesneden te worden!

Lactosevrije optie:
☆ Gebruik lactosevrije slagroom.
☆ Vervang de roomkaas door Arla Lactofree Roomkaas
☆ Vervang de crème fraîche door de Lactosevrije versie van Arla
☆ Vervang de chocolade door een volledig pure variant of een lactosevrije melkvariant
☆ Let op: de echte Oreo’s zijn lactosevrij, sommige van het eigen merk niet (Dit merkte ik helaas pas na het eten)

You may also like