Aardbeienmousse

Aardbeien zijn wel echt mijn ultieme lievelingsfruit. Daarom probeer ik er in de zomer ook zo goed mogelijk van te genieten en de aardbeien te verwerken in heerlijke recepten. Vandaag op het menu: aardbeienmousse. Een heerlijk dessert, maar je kunt de aardbeienmousse ook verwerken als taart vulling. Je hebt maar een kwartiertje nodig om het recept te maken (buiten de tijd dat het nodig heeft om op te stijven).

Wat heb je nodig?

200 gram slagroom
50 gram suiker (afhankelijk van hoe zoet je de mousse wil)
250 gram aardbeien
3 blaadjes gelatine
1 zakje klopfix

Klop de slagroom stijf en voeg de suiker toe tijdens het kloppen van de slagroom. De hoeveelheid suiker is afhankelijk van hoe zoet je de uiteindelijke mousse graag wil hebben. Proef eventueel de slagroom en voeg meer toe naar wens. Let op: ook de aardbeien zijn van zichzelf natuurlijk zoet.

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en pureer de aardbeien tot een glad mengsel. Laat de gelatine ondertussen voor minimaal 10 minuten weken in koud water. Los de gelatine vervolgens op in 3 eetlepels kokend water en giet dit bij het aardbeienmengsel. Meng dit aardbeienmengsel vervolgens door de slagroom en roer dit met een spatel door elkaar. Niet teveel hard roeren, want dan roer je de lucht uit de slagroom. Laat de mousse vervolgens voor minimaal een uur opstijven in de koelkast.

Tip: Serveer in een glas met stukjes verse aardbei

Lactosevrije optie:

Vervang de slagroom door lactosevrije slagroom. Let op: de meeste lactosevrije slagroom wordt niet gekoeld verkocht. Om goed op te kunnen kloppen moet de slagroom wel goed koud zijn. Koel dus deze minimaal een dag van te voren!

0 Replies to “Aardbeienmousse”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles op BakkenMetLisanne heb ik zelf geschreven en gefotografeerd. Het is niet toegestaan om de foto’s en teksten op deze pagina direct over te nemen en te plaatsen op je eigen website zonder uitdrukkelijke toestemming.

Mocht je een recept willen maken en willen posten op sociale media? Leuk! Tag mij dan in je berichten.

Sommige blogs bevatten affiliate links. Dit zijn links naar webshops waar ik over schrijf. Wanneer je een aankoop doet via zo’n link, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag, maar het kost jou niets extra’s!

%d bloggers liken dit: