Spritsen

by bakkenmetlisanne

Een van de lekkerste koekjes als je het mij vraagt, de spritsen. Met dit recept bak je deze koekjes eenvoudig thuis en hoef je niet meer op zoek naar écht lekkere spritsen in de winkel! Na het bakken heb ik ze in de chocolade gedoopt waardoor je heerlijke chocoladespritsen krijgt. Helaas was het wel wat warm in huis waardoor de chocola vrij snel weer stolde, maar dat heeft gelukkig geen invloed op de smaak!

Wat heb je nodig?

150 gram boter of Flora Plant op kamertemperatuur
100 gram witte basterdsuiker
Half losgeklopt ei
Rasp van 1 citroen
200 gram bloem
2 gram zout
Stevige spuitzak met kartel spuitmondje
100 gram smeltchocolade

Mix de boter en de basterdsuiker samen in een kom totdat er een wit mengsel ontstaat. Dit kan ongeveer 5-6 minuten duren. Zorg ervoor dat de boter goed zacht is en op kamertemperatuur is. Voeg zodra er een wit botermengsel ontstaat, de bloem, het zout, de citroenrasp en het halve ei toe. Meng dit met een lepel door het mengsel. Kneed dit vervolgens met de hand tot een samenhangend deeg.

Gebruik een stevige spuitzak met een kartel spuitmondje en schep het beslag in de spuitzak. Bekleed de bakplaat met bakpapier en spuit hier al zigzaggend de spritsen op. Het deeg is stevig, dus het kost wat kracht om deze op te spuiten. Gebruik eventueel een groter kartelmondje. Houd voldoende ruimte over tussen de spritsen, ze kunnen iets uitlopen in de oven. Verwarm de oven voor op 160 graden en bak de spritsen voor 25 minuten.

Laat de spritsen afkoelen op een rooster (niet op de bakplaat zelf). Smelt ondertussen de chocolade au bain marie en zodra de spritsen zijn afgekoeld kun je ze dippen in de gesmolten chocolade. Leg ze vervolgens op een schaaltje en laat de koekjes met chocola opstijven in de koelkast.

You may also like