Pizzabolletjes

by bakkenmetlisanne

Pizza is altijd een goed idee! Is het niet als diner, dan wel voor een borrelhapje. Met bladerdeeg maak je deze eenvoudige pizzabolletjes. Ze zijn binnen 30 minuten klaar, dus ideaal voor tijdens de borrel! Qua inhoud van de pizzabolletjes kun je natuurlijk variëren naar eigen wens. Voor deze pizzabolletjes heb ik gebruik gemaakt van tomatensaus, geraspte kaas en salami.

Wat heb je nodig?

1 rol verse bladerdeeg (Bijvoorbeeld Tante Fanny)
3 plakjes salami
Handje vol geraspte kaas
50 gram tomatensaus
Italiaanse kruiden
1 losgeklopt ei

Rol het bladerdeeg uit en snijdt deze in 12 vierkante stukken. Smeer deze stukken in met de tomatensaus en verdeel hierover de Italiaanse kruiden. Snijd de salami in kleine stukjes en verdeel dit samen met de geraspte kaas over de stukken bladerdeeg.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vouw drie randen van het vierkante stuk bladerdeeg naar binnen en vouw de laatste rand over deze 3 andere randen heen. Leg de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de pizzabolletjes met een losgeklopt ei. Bak ze voor 20 minuten in de oven.

You may also like