Sinterklaas blondies met kruidnoten en speculoos

by bakkenmetlisanne

Het is weer SwiepSwoepSwap tijd! Voor alle nieuwe lezers, hier kun je lezen wat de SwiepSwoepSwap precies is! Deze maand werd ik gekoppeld aan Lianne van De Zoetekauw. Grappig feitje, een paar edities eerder swiepswoepswapte Lianne mijn blondies met ruby chocolade! Lianne haar blog staat vol met heerlijke recepten! Het zijn er zo veel, dat het me even kostte om een keuze te kunnen maken. Uiteindelijk kwam ik bij haar Sinterklaas Brownies met Speculoos en Chocolade kruidnoten. Als jullie me langer volgen, weten jullie dat brownies niet altijd mijn specialiteit zijn. Dus swiepte ik ze om tot Sinterklaas blondies met kruidnoten en speculoos! Een super goede combinatie! Het smeuïge van de blondie smaakt erg goed bij de speculoos en de bite die de kruidnoten aan de blondie geven.

Sinterklaas Blondie met Kruidnoten

Opbouw van de Sinterklaas Blondie met kruidnoten

De blondie is gemaakt met een basis blondiebeslag en hier is een flinke eetlepel speculoos en een handje gehakte kruidnoten aan toegevoegd. Hiervoor heb ik zowel gewone kruidnoten als chocolade kruidnoten gebruikt. Vervolgens is de blondie gebakken en na het bakken heb ik witte chocolade laten smelten en dit verdeelt over de blondie. Dit is gemixt met nog een eetlepel speculoos en gehakte kruidnoten. Dit samen geeft echt een super goede combinatie waardoor je direct in een Sinterklaas sfeer komt!

Blondies bewaren

Je kunt de Sinterklaas blondies met kruidnoten in een afgesloten trommel 2 a 3 dagen bewaren, maar ze zijn zo lekker dat ik betwijfel of ze zo lang blijven liggen. Mocht je ze willen invriezen, dan kun je ze in de vriezer ongeveer 3 maanden bewaren. Verpak ze per stuk in plasticfolie zodat je ze snel kunt ontdooien en snel kunt genieten van een heerlijk stukje blondie!

Sinterklaas blondie met kruidnoten
Sinterklaas Blondie met Kruidnoten

Sinterklaas blondie met kruidnoten

Deze Sinterklaas blondie met kruidnoten is onwijs lekker! Het smeuïge van de blondie smaakt erg goed bij de speculoos en de bite die de kruidnoten aan de blondie geven.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Uitharden 2 uur
Totale tijd 2 uur 50 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 12 stukjes

Equipment

 • Bakvorm of ovenschaal van 20 x 30
 • Bakpapier

Ingrediënten
  

 • 225 gram boter
 • 275 gram patentbloem
 • 350 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 2 eieren
 • 2 eetlepels speculoos (smeerbare speculoos pasta)
 • 50 gram witte chocolade
 • 2 handjes kruidnoten
 • 2 handjes witte chocolade kruidnoten

Instructies
 

 • Snij de roomboter in stukjes en doe deze in een steelpannetje. Verwarm de boter vervolgens totdat deze volledig is gesmolten. Voeg deze vervolgens samen met de suiker en mix dit totdat je een glad geheel krijgt. Laat het heel even afkoelen voordat je de eieren toevoegt.
 • Voeg de eieren één voor één toe terwijl je mixt. Als het ene ei is opgenomen, voeg je de andere toe en mix een paar minuten op de hoogste stand.
 • Zeef vervolgens de bloem en het zout en voeg dit toe. Schep dit door het beslag heen tot dat alles is opgenomen.
 • Mix hier een eetlepel speculoos en een handje kruidnoten en een handje chocolade kruidnoten doorheen.
 • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier. Stort hier vervolgens het beslag in en bak de blondie voor ongeveer 30-35 minuten.
 • Als hij uit de oven komt, dan is de buitenkant wel hard/ heeft een krokant laagje, maar de binnenkant zal nog wat zacht/wiebelig zijn. De zijkanten zijn vaak wel al wat harder, zijn deze nog zacht? Dan is hij nog niet gaar. Twijfel je? Zet hem liever nog even 5 minuten terug. In de koelkast stijft de blondie wel nog verder op, dus helemaal hard hoeft zeker niet!
 • Smelt de witte chocolade en verdeel dit over de bovenkant van de blondie. Doe hetzelfde met een eetlepel speculoos. Hak de overige kruidnoten en chocolade kruidnootjes in stukjes en verdeel dit hier overheen. Laat het vervolgens afkoelen en uitharden, bij voorkeur een uur of 2.
Trefwoord Kruidnoten Kwarktaart, sinterklaas taart, Blondies, Speculoos

Ben je benieuwd naar andere Sinterklaas recepten? Hier vind je alle Sinterklaas recepten op een rijtje!

You may also like