Blondies met Ruby en Witte Chocolade

by bakkenmetlisanne

Vandaag deel ik een recept voor blondies met Ruby en Witte Chocolade! Kennen jullie de blondie al? Een soort tegenhanger van de brownie, maar dan zonder chocolade. Een misvatting is dat blondies juist altijd met witte chocolade zijn. In veel versies zit er wel witte chocolade door het beslag, maar in het beslag zelf dit zit niet verwerkt. Ken je een blondie niet? Een blondie smaakt smeuïg, een beetje naar boterkoek.

In dit recept ben ik uitgegaan van een basis blondie zonder toevoegingen en deze heb ik bestreken met een laag chocolade. Het idee was eerst om dit gewoon met melk- en witte chocolade te doen, maar toen zag ik bij de Jumbo Ruby chocoladedruppels staan & het is tenslotte bijna Valentijnsdag, dus heb ik deze meegenomen. En wat geeft dit een onwijs leuk resultaat! Ruby chocolade smaakt lekker fris, een beetje yoghurt achtig. Als je dit nog nooit hebt geproefd, zeker gaan doen!

Voor deze blondies heb ik gebruik gemaakt van een vierkante bakvorm om mooie rechte stukjes te krijgen. Ik heb zelf deze bakvormen. Voordat ik het beslag in de bakvorm heb gegoten, heb ik wel eerst een laagje bakpapier op de bodem gelegd. Dit zorgt ervoor dat hij na het bakken makkelijk uit de bakvorm komt, je tilt hem er zo uit!

Blondies met ruby en witte chocolade

Blondie met Ruby en Witte chocolade bewaren

Je kunt de blondies 2 tot 3 dagen bewaren in een afgesloten trommel, wel buiten de koelkast. Je kunt er ook voor kiezen om de blondies in te vriezen, dan blijven ze ongeveer 3 maanden goed. Maar ik kan me niet voorstellen dat ze zo lang blijven liggen, ze zijn zo lekker!

Naast deze blondies met ruby en witte chocolade, vind je op mijn blog ook andere blondie recepten, bijvoorbeeld de blondie met witte chocolade of de blondie met pistache, beide heerlijke combinaties!

Blondies met ruby en witte chocolade
Blondies met ruby en witte chocolade

Blondies met Ruby en Witte Chocolade

Een blondie smaakt smeuïg, een beetje naar boterkoek. Deze blondie heeft een topping van Ruby Chocolade en Witte Chocolade
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Afkoelen en Uitharden 2 uur
Totale tijd 3 uur
Gang Tussendoortje

Equipment

 • Spuitzak
 • Satéprikker
 • Vierkante bakvorm van 20 bij 20

Ingrediënten
  

 • 225 gram boter
 • 275 gram patentbloem
 • 350 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 2 eieren
 • 1 tl vanillepasta of 1 el vanille extract
 • snufje zout
 • 200 gram ruby chocolade
 • 50 gram witte chocolade

Instructies
 

 • Snij de roomboter in stukjes en doe deze in een steelpannetje. Verwarm de boter vervolgens totdat deze volledig is gesmolten.
 • Doe de eieren in de kom van de mixer en voeg dit vervolgens samen met de suiker. Mix dit totdat je een glad geheel krijgt. Laat het heel even afkoelen voordat je de eieren toevoegt. Je wilt tenslotte niet dat het stolt en je eindigt met roerei 😉
 • Voeg de eieren één voor één toe terwijl je mixt als het ene ei is opgenomen, voeg je de andere toe. Voeg hierna de vanille toe en mix een paar minuten op de hoogste stand.
 • Zeef vervolgens de bloem en het zout en voeg dit toe. Mix wederom op hoge snelheid totdat alle bloem is opgenomen.
 • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier. Stort hier vervolgens het beslag in en bak de blondie voor ongeveer 30 minuten. Als hij uit de oven komt, dan is de buitenkant wel hard, maar de binnenkant zal nog wat zacht zijn. Dit klopt, hij moet nog even uitharden. Zorg dat je hem echt de tijd geeft om af te koelen en hem niet te warm aansnijdt.
 • Als de blondie volledig is afgekoeld, dan kun je de ruby chocolade smelten. Doe dit au bain-marie of in de magnetron. Schep dit vervolgens over de blondie heen en strijk glad. Laat dit een paar minuten staan, terwijl je de witte chocolade smelt.
 • Doe de gesmolten witte chocolade in een spuitzak (let op, is heet) en knip hier een klein puntje van af. Haal de spuitzak van links naar rechts over de ruby chocolade heen en spuit dunne lijntjes op, vlak naast elkaar. Trek vervolgens met de satéprikker lijnen van boven naar beneden en van beneden naar boven door de chocolade om het vormpje te krijgen.
Trefwoord Blondies, Witte Chocolade, Ruby Chocolade

You may also like

1 comment

Ruby blondies met witte chocolade - De Zoetekauw 5 juni 2021 - 10:29

[…] (zit in de naam denk) toegewezen. Een heerlijke bakblog met lekkere baksels. Ik koos voor de blondies met ruby chocolade. Alleen ging dat niet helemaal goed, want het mislukte 2x. Maar de aanhouder wint (wat een […]

Comments are closed.