Zoete recepten

Blondies met Ruby chocolade

Kennen jullie de blondie al? Een soort tegenhanger van de brownie, maar dan zonder chocolade. Een misvatting is dat blondies juist altijd met witte chocolade zijn. In veel versies zit er wel witte chocolade door het beslag, maar in het beslag zelf dit zit niet verwerkt. Ken je een blondie niet? Een blondie smaakt smeuïg, een beetje naar boterkoek. In dit recept ben ik uitgegaan van een basis blondie zonder toevoegingen en deze heb ik bestreken met een laag chocolade. Het idee was eerst om dit gewoon met melk- en witte chocolade te doen, maar toen zag ik bij de Jumbo Ruby chocoladedruppels staan & het is tenslotte bijna Valentijnsdag, dus heb ik deze meegenomen. En wat geeft dit een onwijs leuk resultaat! Heb jij wel eens blondies gemaakt?

Recept voor ruby chocolade blondies, blondies, ruby chocolate, blondie

Wat heb je nodig?

Vierkante bakvorm van 20 bij 20
225 gram boter
275 gram patentbloem
350 gram lichtbruine basterdsuiker
2 eieren 
1 tl vanillepasta of 1 el vanille extract
snufje zout
200 gram ruby chocolade
50 gram witte chocolade
Spuitzak
Satéprikker

Aan de slag!

Snij de roomboter in stukjes en doe deze in een steelpannetje. Verwarm de boter vervolgens totdat deze volledig is gesmolten. Voeg deze vervolgens samen met de suiker en mix dit totdat je een glad geheel krijgt. Laat het heel even afkoelen voordat je de eieren toevoegt. Je wilt tenslotte niet dat het stolt en je eindigt met roerei 😉

Voeg de eieren één voor één toe terwijl je mixt als het ene ei is opgenomen, voeg je de andere toe. Voeg hierna de vanille toe en mix een paar minuten op de hoogste stand. Zeef vervolgens de bloem en het zout en voeg dit toe. Mix wederom op hoge snelheid totdat alle bloem is opgenomen.

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier. Stort hier vervolgens het beslag in en bak de blondie voor ongeveer 25-30 minuten. Als hij uit de oven komt, dan is de buitenkant wel hard, maar de binnenkant zal nog wat zacht zijn. Dit klopt, hij moet nog even uitharden. Zorg dat je hem echt de tijd geeft om af te koelen en hem niet te warm aansnijdt.

Als de blondie volledig is afgekoeld, dan kun je de ruby chocolade smelten. Doe dit au bain-marie of in de magnetron. Schep dit vervolgens over de blondie heen en strijk glad. Laat dit een paar minuten staan, terwijl je de witte chocolade smelt. Doe de gesmolten witte chocolade in een spuitzak (let op, is heet) en knip hier een klein puntje van af. Haal de spuitzak van links naar rechts over de ruby chocolade heen en spuit dunne lijntjes op, vlak naast elkaar. Trek vervolgens met de satéprikker lijnen van boven naar beneden en van beneden naar boven door de chocolade om het vormpje te krijgen.

Categorieën:Zoete recepten

Getagd als:, ,

1 antwoord »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s