Ik ben echt dol op soep! Je kunt het eigenlijk altijd eten, als lunch, diner of tussendoortje. Er zijn zo veel verschillende soepen te bedenken. In principe kun je (bijna) alles wat je over hebt in de koelkast wel verwerken in een soep. Gisteren kwam ik er achter dat we veel te veel tomaten hadden (iets met boodschappen bestellen en niet kijken wat er in huis is ..), en niets is zo lekker als een heerlijke romige tomaten mascarpone soep.
Deze tomatensoep kan binnen een half uurtje al bij je op tafel staan, het is zo eenvoudig om het te maken! Het enige wat je nodig hebt is een flinke hoeveelheid tomaten, bouillon, wat peper en zout en andere kruiden & natuurlijk de mascarpone.
De meeste mensen zijn wel dol op soep en hoewel niet iedereen het vaak eet, kan het natuurlijk altijd! Naast deze tomaten mascarpone soep, vind je op de blog kun je ook een recept voor een romige bospaddenstoelen soep, dat recept vind je hier! Dus mocht je na deze tomaten mascarpone soep nog een soepje willen maken, dan kun je aan de slag gaan met dit net zo lekkere recept!
Tomaten mascarpone soep bewaren
Laat de soep goed afkoelen en doe het in een afgesloten bak in de koelkast, je kunt de soep ongeveer twee dagen bewaren zolang het goed is afgesloten. Je kunt de soep ook invriezen, doe dit ook in een goed afgesloten bak, dan blijft hij ongeveer drie maanden goed.
Tomaten mascarpone soep
Equipment
- Grote soeppan
- Staafmixer
Ingrediënten
- 750 gram tomaten
- 1 bouillonblokje
- 750 ml heet water
- 125 gram mascarpone + extra schepje per kom
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprika poeder
- 15 gram basilicum
- 15 gram maizena
- 2 eetlepels water
- Peper en zout
Instructies
- Snij de tomaten in partjes en zet even apart. Verwarm de soeppan en doe de olie in de pan. Pers de knoflook en fruit deze in de pan aan tot hij glazig is.
- Voeg vervolgens de tomaten toe en bak dit ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de basilicum en paprikapoeder toe.
- Los het bouillonblokje op in het hete water en voeg dit toe aan de soep. Laat dit voor ongeveer 10 minuten doorkoken. Pureer de soep vervolgens met de staafmixer.
- Los in een bakje de maizena op in twee eetlepels water en voeg dit toe aan de soep. Roer goed door, je zult zien dat de soep dikker wordt.
- Voeg vervolgens de mascarpone toe en roer totdat deze is opgenomen. Breng de soep op smaak met peper en zout.
- Serveer met een extra schepje mascarpone per kom.