Ik ben echt dol op soep! Je kunt het eigenlijk altijd eten, als lunch, diner of tussendoortje. Er zijn zo veel verschillende soepen te bedenken. In principe kun je (bijna) alles wat je over hebt in de koelkast wel verwerken in een soep. Gisteren kwam ik er achter dat we veel te veel tomaten hadden (iets met boodschappen bestellen en niet kijken wat er in huis is ..), en niets is zo lekker als een heerlijke tomatensoep. En niet zo maar tomaten soep, maar een tomatencrème soep met mascarpone. De soep staat binnen een half uurtje op tafel en is ideaal voor een koude zondag zoals vandaag. Wat is jouw lievelingssoep?

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
750 gram tomaten
1 bouillonblokje
750 ml heet water
125 gram mascarpone + extra schepje per kom
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel paprika poeder
15 gram basilicum
15 gram maizena
2 eetlepels water
Peper en zout
Grote soeppan
Staafmixer
Aan de slag
Snij de tomaten in partjes en zet even apart. Verwarm de soeppan en doe de olie in de pan. Pers de knoflook en fruit deze in de pan aan tot hij glazig is. Voeg vervolgens de tomaten toe en bak dit ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de basilicum en paprikapoeder toe.
Los het bouillonblokje op in het hete water en voeg dit toe aan de soep. Laat dit voor ongeveer 10 minuten doorkoken. Pureer de soep vervolgens met de staafmixer. Los in een bakje de maizena op in twee eetlepels water en voeg dit toe aan de soep. Roer goed door, je zult zien dat de soep dikker wordt. Voeg vervolgens de mascarpone toe en roer totdat deze is opgenomen. Breng de soep op smaak met peper en zout. Serveer met een extra schepje mascarpone per kom.



Categorieën:Hartige recepten, Soepen