Romige Bospaddenstoelensoep

Wat is er lekkerder in deze koude dagen dan een kop verse soep? En dan met name zelfgemaakte soep. Een romige bospaddenstoelensoep past natuurlijk goed bij de herfst. Heerlijk als lunch, voorgerecht of met een broodje erbij ook als hoofdgerecht. Daarnaast is het ook een leuk recept voor de aankomende feestdagen, serveer het in mooie glaasjes en je hebt een feestelijk voorgerecht!

Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van een mix van verschillende paddenstoelen, waaronder Shiitake, Oesterzwammen, Chantarellen, kastanje champignons en gewone champignons. Maar mix vooral de paddenstoelen die jij lekker vind en die op dat moment voor handen zijn!

Bospaddenstoelensoep Bakkenmetlisanne

Wat heb je nodig?

475 gram paddenstoelen
2 teentjes knoflook
2 tabletten groente bouillon
800 ml heet water
200 ml kookroom
50 gram bloem
50 gram roomboter
2 takjes tijm
Peper en Zout
Eventueel: maizena

Voor deze soep heb ik de volgende mix aan paddenstoelen gebruikt: 125 gram kastanje champignons, 125 gram gewone champignons. 75 gram oesterzwammen, 75 gram Shiitake en 75 gram Chantarellen.

Aan de slag!

Was de champignons en snijd deze in kleine stukjes. Kook ondertussen water en meng dit met de twee bouillonblokjes. Zet alle andere ingrediënten klaar.

Verwarm een grote (kook) pan en verwarm 10 gram van de boter. Pers de knoflookteentjes en fruit deze. Voeg dan alle champignons toe en bak deze 2/3 minuten. Voeg de rest van de boter en de bloem toe. Blijf goed roeren totdat de bloem is opgelost. Voeg vervolgens de bouillon toe en blijf goed roeren.

Voeg als laatste de kookroom en de tijm toe en breng de soep op smaak met peper en zout.

Als de soep aan de dunne kant is, kun je wat maizena toevoegen. Let op: niet te veel, anders heb je een kans dat het zo dik wordt als een saus. Begin met een eetlepel en roer dit eerst goed door zodat het wordt opgenomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles op BakkenMetLisanne heb ik zelf geschreven en gefotografeerd. Het is niet toegestaan om de foto’s en teksten op deze pagina direct over te nemen en te plaatsen op je eigen website zonder uitdrukkelijke toestemming.

Mocht je een recept willen maken en willen posten op sociale media? Leuk! Tag mij dan in je berichten.

Sommige blogs bevatten affiliate links. Dit zijn links naar webshops waar ik over schrijf. Wanneer je een aankoop doet via zo’n link, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag, maar het kost jou niets extra’s!

%d bloggers liken dit: