As long as you know how to bake,
life is sure to be sweet!

Romige Bospaddenstoelensoep

by bakkenmetlisanne

Wat is er lekkerder in deze koude dagen dan een kop verse soep? En dan met name zelfgemaakte soep. Een romige bospaddenstoelensoep past natuurlijk goed bij de herfst. Heerlijk als lunch, voorgerecht of met een broodje erbij ook als hoofdgerecht. Daarnaast is het ook een leuk recept voor de feestdagen. Wil je de soep op een mooie manier serveren tijdens de feestdagen? Serveer het in mooie glaasjes en je hebt een feestelijk voorgerecht! Zorg wel voor bijpassende kleinere lepeltjes, anders wordt het lastig uitlepelen 😉

Romige bospaddenstoelensoep

Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van een mix van verschillende paddenstoelen, waaronder Shiitake, Oesterzwammen, Chantarellen, kastanje champignons en gewone champignons. Maar mix vooral de paddenstoelen die jij lekker vind en die op dat moment voor handen zijn! Je kunt allemaal losse bakjes paddenstoelen kopen, maar verschillende supermarkten verkopen paddenstoel mixen, hier zitten al allemaal verschillende soorten in. Maak hier vooral gebruik van, anders blijf je met allemaal overgebleven restjes paddenstoelen zitten. Maar hier kun je natuurljk ook een heerlijke risotto van maken!

Het is heel eenvoudig om deze romige bospaddenstoelensoep te maken. Je snijdt de stukjes paddenstoel klein, je bakt ze met wat knoflook en laat ze koken in bouillon. Als laatste voer je kookroom toe, zodat het een heerijke romige soep wordt. Je kunt er voor kiezen om margarine toe te voegen in plaats van roomboter en een vegan versie van kookroom, zo is jouw romige bospaddenstoelensoep ook nog eens lactosevrije en vegan. Maar als dat niet nodig is, dan zou ik onderstaand recept volgen!

Romige bospaddenstoelensoep
Romige bospaddenstoelensoep

Romige bospaddenstoelensoep bewaren

Laat de soep volledig afkoelen en doe het in een afsluitbare bewaarbak. Bewaar de soep in de koelkast, de soep blijft ongeveer 2-3 dagen goed. Warm de soep voor gebruik op in een pannetje.

Romige bospaddenstoelensoep

Romige Bospaddenstoelensoep

Heerlijke bospaddenstoelensoep. Soep is altijd goed, voor de lunch of met een broodje tijdens het diner, maar ook als voorgerecht, het kan gewoon altijd! Deze heerlijke vullende bospaddenstoelensoep is gemaakt met een paddenstoelen mix en is heel makkelijk te maken!
Bereidingstijd 19 min
Totale tijd 19 min
Gang Soep, Voorgerecht
Porties 6 kommen

Equipment

  • Grote soeppan

Ingrediënten
  

  • 475 gram paddenstoelen*
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tabletten groente bouillon
  • 800 ml heet water
  • 200 ml kookroom
  • 50 gram bloem
  • 50 gram roomboter
  • 2 takjes tijm
  • Peper en Zout
  • Eventueel: maizena

Instructies
 

  • Was de champignons en snijd deze in kleine stukjes. Kook ondertussen water en meng dit met de twee bouillonblokjes. Zet alle andere ingrediënten klaar.
  • Verwarm een grote (kook) pan en verwarm 10 gram van de boter. Pers de knoflookteentjes en fruit deze. Voeg dan alle champignons toe en bak deze 2/3 minuten. Voeg de rest van de boter en de bloem toe. Blijf goed roeren totdat de bloem is opgelost. Voeg vervolgens de bouillon toe en blijf goed roeren.
  • Voeg als laatste de kookroom en de tijm toe en breng de soep op smaak met peper en zout.
  • Als de soep aan de dunne kant is, kun je wat maizena toevoegen. Let op: niet te veel, anders heb je een kans dat het zo dik wordt als een saus. Begin met een eetlepel en roer dit eerst goed door zodat het wordt opgenomen.

Notities

*  Voor deze soep heb ik de volgende mix aan paddenstoelen gebruikt: 125 gram kastanje champignons, 125 gram gewone champignons. 75 gram oesterzwammen, 75 gram Shiitake en 75 gram Chantarellen.
Trefwoord Tomatensoep, champignonsoep, bospaddenstoelensoep

Ben je benieuwd naar andere soep recepten? Probeer bijvoorbeeld deze tomaten mascarpone soep!

Bospaddenstoelensoep Bakkenmetlisanne

You may also like

%d bloggers liken dit: