Discodip kruidnoten

by bakkenmetlisanne

Zoek je nog iets leuks om komend weekend te doen met kinderen? Je kunt natuurlijk iets lekkers gaan bakken! En aangezien Sinterklaas weer in het land is, kunnen lekkere kruidnoten natuurlijk niet ontbreken! Versier je kruidnootjes met sprinkels, waardoor je deze leuke discodip kruidnoten krijg! Wat is er nou leuker dan je eigen kruidnoten versieren? Ook als volwassene vind ik dit leuk!

Bak allereerst de kruidnootjes, vervolgens kun je aan de slag met het decoreren met verschillende soorten Sprinkels. Onderstaand heb ik de discodip en de gekleurde hagel gebruikt van Dr. Oetker, deze kun je in vrijwel iedere supermarkt vinden. Maar als je andere soorten sprinkels in huis hebt, kun je deze natuurlijk ook gebruiken. Het hoeven ook niet persé de discodip sprinkels te zijn (kleine spikkeltjes die je ook op je ijsjes doet), maar het kan van alles zijn! Misschien heb je bij Sprinklelicious* wel super toffe Sinterklaas sprinkels gekocht? Doe deze dan vooral op je kruidnootjes! En mocht je kinderen hebben die heel ongeduldig zijn, dan kun je natuurlijk ook een zak kruidnootjes kopen in de supermarkt en deze versieren (Wel iets minder lekker natuurlijk 😉 ).

Onlangs deelde ik al een basisrecept voor kruidnoten en hier gaf ik aan dat ik verschillende soorten variaties had gemaakt op de kruidnoten. Deze discodip kruidnoten zijn er hier eentje van! Ik ben benieuwd naar wat jij het lekkerste vind!

* Geen sponsor of affiliate link, gewoon fan! Was het maar waar, haha

Kruidnoten discodip
Zelf kruidnoten maken

Discodip kruidnoten bewaren

De discodip kruidnoten kun je in een afgesloten bak ongeveer 2 weken bewaren. Hoewel ik twijfel of ze dat redden, want ze zijn veel te lekker om te laten liggen!

Kruidnoten discodip

Discodip kruidnoten

Wil je je kruidnoten opvrolijken? Maak er dan chocolade discodip kruidnoten van. Dip je kruidnoten in de chocolade en bestrooi ze met sprinkels naar keuze!
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 25 min
Uitharden 1 uur
Totale tijd 1 uur 45 min
Gang Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 2 bakplaten vol

Equipment

  • Bakplaat met bakpapier
  • Schaal die in de koelkast past

Ingrediënten
  

  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 125 gram donkere basterdsuiker
  • 2 eetlepels koek/ speculaaskruiden
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • Mespuntje zout
  • 60 ml halfvolle melk
  • Sprinkels naar keuze

Instructies
 

  • Mix de boter samen met de basterdsuiker. Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel, het zout en de koek- en speculaaskruiden toe aan het botermengsel. Kneed dit door elkaar en voeg steeds een beetje melk toe, totdat je een soepel deeg hebt.
  • Verdeel het deeg in vieren, en rol elk stuk uit tot een lange sliert van ongeveer 1 cm dik. Snijdt deze rol in stukjes van ook 1 cm en rol deze stukjes op tot een balletje.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de bolletjes op de bakplaat. Druk ze aan met je vinger, zodat ze de vorm van een kruidnoot krijgen.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden en bak de kruidnoten voor ongeveer 15 minuten totdat ze gaar zijn. De kruidnoten zijn warm natuurlijk heerlijk, maar je moet even geduld hebben, als ze afkoelen dan harden ze pas uit, waardoor je de echte kruidnoot-bite krijgt.
  • Smelt de chocolade in de magnetron. Doe dit door de chocolade in een bakje te doen en steeds 30 seconde in de magnetron te zetten. Roer het na de 30 seconden steeds door, je zult zien dat het steeds verder smelt. Herhaal dit +/- 3 keer, waarna de chocolade helemaal is gesmolten.
  • Leg een bord of bakplaat met bakpapier klaar (die in de koelkast past). Haal de kruidnoten een voor een door de chocolade en leg ze vervolgens op het bakpapier. Herhaal dit tot de kruidnootjes op zijn. Strooi hier vervolgens de sprinkels overheen. Let op: zorg dat de chocolade niet al te snel uithard, mocht je zien dat het toch snel gebeurd, doe de sprinkels er dan al eerder over. Anders blijven ze niet zitten. Laat ze dan een uurtje uitharden in de koelkast.
Trefwoord Kruidnoten, Sinterklaas, Discodip

Ben je benieuwd naar alle Sinterklaas recepten op BakkenMetLisanne? Op deze pagina vind je een heel overzicht met al het lekkers dat je kunt bakken voor het “heerlijke avondje”!

You may also like

%d bloggers liken dit: