Discodip kruidnoten

Zoek je nog iets leuks om komend weekend te doen met kinderen? Dan ga je natuurlijk iets lekkers bakken! En aangezien Sinterklaas weer in het land is, kunnen lekkere kruidnoten natuurlijk niet ontbreken! Wat is er nou leuker dan je eigen kruidnoten versieren? Ook als volwassene vind ik dit leuk 🙂

Bak allereerst de kruidnootjes, vervolgens kun je aan de slag met het decoreren met verschillende soorten Sprinkels. Onderstaand heb ik de discodip en de gekleurde hagel gebruikt van Dr. Oetker, deze kun je in vrijwel iedere supermarkt vinden. En mocht je kinderen hebben die heel ongeduldig zijn, dan kun je natuurlijk ook een zak kruidnootjes kopen in de supermarkt en deze versieren (Wel iets minder lekker natuurlijk 😉 ).

Wat heb je nodig?

150 gram ongezouten roomboter (of Flora Plant)
125 gram donkere basterdsuiker
2 eetlepels speculaaskruiden
250 gram zelfrijzend bakmeel
Mespuntje zout
60 ml halfvolle melk
200 gram smeltchocolade melk, wit of puur
Sprinkels naar keuze

Aan de slag!

Allereerst gaan we aan de slag met de kruidnoten zelf. Mix de boter samen met de basterdsuiker. Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel, het zout en de koek- en speculaaskruiden toe aan het botermengsel. Kneed dit door elkaar en voeg steeds een beetje melk toe, totdat je een soepel deeg hebt.

Verdeel het deeg in vieren, en rol elk stuk uit tot een lange sliert van ongeveer 1 cm dik. Snijdt deze rol in stukjes van ook 1 cm en rol deze stukjes op tot een balletje. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de bolletjes op de bakplaat. Druk ze aan met je vinger, zodat ze de vorm van een kruidnoot krijgen.

Verwarm de oven voor op 160 graden en bak de kruidnoten voor ongeveer 15 minuten totdat ze gaar zijn. De kruidnoten zijn warm natuurlijk heerlijk, maar je moet even geduld hebben, als ze afkoelen dan harden ze pas uit, waardoor je de echte kruitnoot-bite krijgt. En we gaan ze natuurlijk nog versieren!

Smelt de chocolade in de magnetron. Doe dit door de chocolade in een bakje te doen en steeds 30 seconde in de magnetron te zetten. Roer het na de 30 seconden steeds door, je zult zien dat het steeds verder smelt. Herhaal dit +/- 3 keer, waarna de chocolade helemaal is gesmolten.

Leg een bord of bakplaat met bakpapier klaar (die in de koelkast past). Haal de kruidnoten een voor een door de chocolade en leg ze vervolgens op het bakpapier. Herhaal dit tot de kruidnootjes op zijn. Strooi hier vervolgens de sprinkels overheen. Let op: zorg dat de chocolade niet al te snel uithard, mocht je zien dat het toch snel gebeurd, doe de sprinkels er dan al eerder over. Anders blijven ze niet zitten. Laat ze dan een uurtje uitharden in de koelkast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles op BakkenMetLisanne heb ik zelf geschreven en gefotografeerd. Het is niet toegestaan om de foto’s en teksten op deze pagina direct over te nemen en te plaatsen op je eigen website zonder uitdrukkelijke toestemming.

Mocht je een recept willen maken en willen posten op sociale media? Leuk! Tag mij dan in je berichten.

Sommige blogs bevatten affiliate links. Dit zijn links naar webshops waar ik over schrijf. Wanneer je een aankoop doet via zo’n link, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag, maar het kost jou niets extra’s!

%d bloggers liken dit: