Chocoladekruidnoten

by bakkenmetlisanne

Van chocolade kruidnoten kan ik dus echt niet afblijven. Is er iets nog verslavender dan dit? Daarom moet ik er ook niet teveel kopen of in een keer maken, want ze moeten op. Kent iemand dit probleem of ben ik de enige? Wist je dat het maken van chocoladekruidnoten heel eenvoudig is? Het enige wat je nodig hebt is chocolade en versgebakken kruidnootjes.

Wat heb je nodig?

150 gram ongezouten roomboter (of Flora Plant)
125 gram donkere basterdsuiker
2 eetlepels speculaaskruiden
250 gram zelfrijzend bakmeel
Mespuntje zout
60 ml halfvolle melk
200 gram smeltchocolade melk, wit of puur

Aan de slag!

Allereerst gaan we aan de slag met de kruidnoten zelf. Mix de boter samen met de basterdsuiker. Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel, het zout en de koek- en speculaaskruiden toe aan het botermengsel. Kneed dit door elkaar en voeg steeds een beetje melk toe, totdat je een soepel deeg hebt.

Verdeel het deeg in vieren, en rol elk stuk uit tot een lange sliert van ongeveer 1 cm dik. Snijdt deze rol in stukjes van ook 1 cm en rol deze stukjes op tot een balletje. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de bolletjes op de bakplaat. Druk ze aan met je vinger, zodat ze de vorm van een kruidnoot krijgen.

Verwarm de oven voor op 160 graden en bak de kruidnoten voor ongeveer 15 minuten totdat ze gaar zijn. De kruidnoten zijn warm natuurlijk heerlijk, maar je moet even geduld hebben, als ze afkoelen dan harden ze pas uit, waardoor je de echte kruitnoot-bite krijgt.

Smelt de chocolade in de magnetron. Doe dit door de chocolade in een bakje te doen en steeds 30 seconde in de magnetron te zetten. Roer het na de 30 seconden steeds door, je zult zien dat het steeds verder smelt. Herhaal dit +/- 3 keer, waarna de chocolade helemaal is gesmolten.

Leg een bord of bakplaat met bakpapier klaar (die in de koelkast past). Haal de kruidnoten een voor een door de chocolade en leg ze vervolgens op het bakpapier. Laat ze dan een uurtje uitharden in de koelkast.

You may also like