Nutella Chocolate Chip koekjes

Wisten jullie dat het op 5 februari Wereld Nutella dag is? En wat voor datum is het vandaag? Precies 😉 Deze dag is jaren geleden bedacht door Sara Rosso om het bestaan van de hazelnootpasta te vieren. Nutella is natuurlijk lekker op brood of op een cracker, maar je kunt er ook hele lekkere koekjes mee bakken. Deze chocolate chip cookies zijn gevuld de heerlijke chocoladepasta van Nutella. En nu denk je wellicht dat het heel lastig is om te maken, maar dat valt echt heel erg mee! Je maakt een standaard koekjesdeeg waar je stukjes chocolade door mengt. Vervolgens maak je balletjes van het deeg waar je een kuiltje in maakt en wat bevroren Nutella in stopt Dit dek je af met een ander stukje deeg en bak je in de oven. Heerlijk!

Hou jij van Nutella en van koekjes? Dan zou ik nu naar de winkel rennen om de ingrediënten te kopen, want dit wil je!

Nutella stuffed cookies, Nutella cookies, Nutella koekjes

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 15 koekjes

120 gram roomboter
175 gram lichtbruine basterdsuiker
275 gram patentbloem
1 theelepel vanillepasta of vanille extract
1 ei
Halve theelepel baking soda
1 theelepel citroensap
Snufje zout
100 gram fijngesneden chocolade (melk of puur)
15 theelepels nutella

Aan de slag!

Leg een bord klaar en leg hier 15 hoopjes (een flinke theelepel) Nutella op. Om te voorkomen dat het teveel smelt in de oven en je het goed in het deeg kunt stoppen zonder dat het plakt, moeten we dit even bevriezen. Dit duurt ongeveer een half uurtje.

Maak ondertussen het koekjesdeeg door de boter samen met de suiker te mengen. Voeg vervolgens het ei, de vanille en het citroensap toe en mix door. Mix in een andere kom de bloem met het zout en de baking soda. Voeg dit toe aan het boter/suiker mengsel en kneed goed door totdat je een stevig deeg hebt dat je tot een bal kunt vormen. Voeg als laatste de fijngesneden chocolade toe. Laat het deeg heel even rusten in de koelkast totdat je op het half uur zit waarin de Nutella in de vriezer staat.

Verdeel het deeg in 15 stukken en snijdt deze stukjes door twee. Rol het ene stukje tot een bal en druk deze op en met bakpapier beklede bakplaat. Leg hier een theelepel Nutella in en dek af met de andere helft van het deeg. Druk dit langs de zijkanten aan. Herhaal dit met alle 15 koekjes.

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de koekjes voor 15-20 minuten totdat ze goudbruin zijn. Laat ze op een rekje iets afkoelen voordat je ze opeet, het deeg moet nog iets uitharden. De koekjes zijn warm het lekkerste, je kunt ze altijd even opwarmen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles op BakkenMetLisanne heb ik zelf geschreven en gefotografeerd. Het is niet toegestaan om de foto’s en teksten op deze pagina direct over te nemen en te plaatsen op je eigen website zonder uitdrukkelijke toestemming.

Mocht je een recept willen maken en willen posten op sociale media? Leuk! Tag mij dan in je berichten.

Sommige blogs bevatten affiliate links. Dit zijn links naar webshops waar ik over schrijf. Wanneer je een aankoop doet via zo’n link, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag, maar het kost jou niets extra’s!

%d bloggers liken dit: