Pistache Blondies met witte chocolade

by bakkenmetlisanne

Het is jullie vast niet ontgaan dat er de laatste tijd best wat recepten met pistache online zijn gekomen. Vandaag ook weer, namelijk: pistache blondies met witte chocolade! Onlangs kocht ik een food processor en een hele lading pistache nootje en deze moeten natuurlijk op. Dus ik ging aan de slag met verschillende pistache recepten. Eerder kwamen bijvoorbeeld deze pistache tartelettes en pistache pasta al online. Vandaag is het dus de tijd voor blondies!

Hopelijk ken je de blondie al van andere blondie recepten op mijn website. Maar mochten die je volledig ontgaan zijn: een blondie is een soort tegenhanger van een brownie. Daarnaast heeft het ook wel iets weg van boterkoek. En ondanks dat je bij brownie meteen aan pure of melk chocolade denkt, zit in een blondie niet standaard witte chocolade. Een blondie is heel smeuïg door de combinatie van boter en basterdsuiker. In dit recept heb ik ook nog pistache nootjes en gehakte witte chocolade toegevoegd. Deze stukje chocolade smelten tijdens het bakken, maar zodra het uithart, heb je weer harde stukjes witte chocolade. Samen met de pistache nootjes krijg je een overheerlijke combinatie!

Bakken en bewaren van pistache blondies

Voor deze blondies heb ik gebruik gemaakt van een vierkante bakvorm om mooie rechte stukjes te krijgen. (Overigens kan ik niet heel goed recht snijden, als je de foto’s goed bekijkt zul je dat wel zien, haha) Ik heb zelf deze bakvormen. Voordat ik het beslag in de bakvorm heb gegoten, heb ik wel eerst een laagje bakpapier op de bodem gelegd. Dit zorgt ervoor dat hij na het bakken makkelijk uit de bakvorm komt.

Je kunt de blondies in een afgesloten trommel 2 a 3 dagen bewaren, maar ze zijn zo lekker dat ik betwijfel of ze zo lang blijven liggen. Mocht je ze willen invriezen, dan kun je ze in de vriezer ongeveer 3 maanden bewaren. Verpak ze per stuk in plasticfolie zodat je ze snel kunt ontdooien en snel kunt genieten van een heerlijk stukje blondie!

Pistache Blondies
Pistache Blondies
Pistache Blondies

Pistache Blondies

Heerlijke smeuïge blondies met meegebakken pistachenootjes en een topping van witte chocolade en stukjes pistache
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Afkoelen en opstijven 2 uur
Totale tijd 2 uur 45 minuten
Gang Tussendoortje

Equipment

 • Vierkante bakvorm van 20 bij 20
 • Bakpapier

Ingrediënten
  

 • 225 gram boter
 • 275 gram patentbloem
 • 350 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 2 eieren
 • 1 eetlepel pistache pasta zie opmerking onderaan recept
 • 75 gram gehakte pistache nootjes
 • snufje zout
 • 200 gram witte chocolade

Instructies
 

 • Snij de roomboter in stukjes en doe deze in een steelpannetje. Verwarm de boter vervolgens totdat deze volledig is gesmolten. Voeg deze vervolgens samen met de suiker en mix dit totdat je een glad geheel krijgt. Laat het heel even afkoelen voordat je de eieren toevoegt.
 • Voeg de eieren één voor één toe terwijl je mixt. Als het ene ei is opgenomen, voeg je de andere toe. Voeg hierna de pistache pasta toe en mix een paar minuten op de hoogste stand.
 • Zeef vervolgens de bloem en het zout en voeg dit toe. Mix wederom op hoge snelheid totdat alle bloem is opgenomen.
 • Hak de helft van de pistache nootjes en de helft van de witte chocolade in kleine stukjes en doe dit bij het blondie mengsel. Roer dit goed door.
 • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier. Stort hier vervolgens het beslag in en bak de blondie voor ongeveer 25-30 minuten.
 • Als hij uit de oven komt, dan is de buitenkant wel hard, maar de binnenkant zal nog wat zacht zijn.
 • Smelt de overige witte chocolade en verdeel dit over de bovenkant van de blondie. Hak de overige pistache nootjes fijn en verdeel dit over de witte chocolade.
 • Zorg dat je de blondie echt de tijd geeft om af te koelen en hem niet te warm aansnijdt. Zet hem bij voorkeur 2-3 uur in de koelkast om goed uit te harden

Notities

De pistache pasta kun je maken volgens dit recept. Je kunt dit eventueel ook weglaten en alleen de gehakte pistache nootjes toevoegen. 
Trefwoord Pistache pasta, Pistache, Blondies

You may also like