Witte Chocolade Hazelnoot Pasta (Witte Nutella)

by bakkenmetlisanne

Onlangs heb ik een food processor aangeschaft, echt een geweldig ding! En een van de eerste dingen die ik daarmee heb gemaakt is een soort Witte Nutella: Een witte chocolade hazelnoot pasta! Iedereen kent natuurlijk wel de standaard hazelnoot pasta’s, maar die zijn bijna allemaal met melk of pure chocolade gemaakt. Aangezien ik dol ben op witte chocolade, leek me dit een heerlijke optie!

Toen de foodprocessor die ik had gekocht binnen kwam, wilde ik meteen alles vermalen. Ken je dat, dat je iets nieuws meteen wilt uitproberen? Nou ja, daar heb ik dus last van. Ik heb overigens deze gekocht. Geen sponsoring of Affiliate (I wish 😉 ), ik ben gewoon fan! Je hebt voor dit recept wel echt een foodprocessor of vergelijkbaar nodig, anders kun je de nootjes niet zo fijn malen als dat nodig is voor deze pasta. Ga niet in de weer met een goedkope blender, hij gaat kapot..

Een echt plan had ik niet voor deze witte chocolade hazelnoot pasta, ik had eerder al een pistache pasta gemaakt en wilde het eigenlijk op precies dezelfde manier doen. Alleen dan met hazelnoten in plaats van pistache nootjes. Je hebt eigenlijk maar 3 ingrediënten nodig, witte hazelnoten (ik kocht ze op de markt), witte chocolade en wat zonnebloemolie. Een kind kan de was doen!

Witte nutella bewaren

Je kunt de hazelnootpasta wel een paar weken bewaren, mits je hem goed luchtdicht afdekt. Ik heb bij de Wibra hele schattige kleine weckpotjes gekocht en daar bewaar ik mijn eigen pasta’s nu in! Je kunt het gewoon buiten de koelkast bewaren!

Tip: Op precies dezelfde manier kun je natuurlijk een melk of pure chocoladepasta maken. Vervang de witte chocolade door melk of pure chocolade en volg het recept verder op dezelfde manier. Ook kun je zo een vegan versie maken door vegan chocolade te gebruiken.

Witte Nutella Hazelnootpasta
Witte Nutella Hazelnootpasta

Witte Chocolade Hazelnoot Pasta (Witte Nutella)

Zelfgemaakt witte chocolade hazelnoot pasta. Heel eenvoudig en staat zo op tafel!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Gang Lunch

Equipment

  • Food Processor

Ingrediënten
  

  • 150 gram Hazelnoten Witte hazelnoten
  • 100 gram Witte Chocolade
  • 1 tl Zonnebloemolie

Instructies
 

  • Begin met het roosteren van de nootjes. Verwarm de oven voor op 160 graden en bak ze ongeveer 8 minuten. Dit zorgt ervoor dat alle smaken goed vrij kunnen komen.
  • Doe de hazelnoten in de Food Processor en vermaal ze. Je zult eerst hele fijn gehakte nootjes krijgen, maar als je door blijft mixen dan komt de olie uit de noten vrij. Maal voor ongeveer 5-7 minuten met wat pauzes om de food processor niet te overbelasten.
  • Het is de bedoeling dat je een smeuïge pasta krijgt van enkel de hazelnoten. Voeg eventueel wat zonnebloemolie toe, begin met een theelepel en kijk hoeveel er nodig is totdat je een egaal mengsel krijgt.
  • Smelt de witte chocolade au bain marie en voeg dit toe aan het hazelnoten mengsel. Laat het afkoelen voordat je het opeet.
Trefwoord Hazelnootpasta

You may also like