Pistache pasta – Een Basisrecept

by bakkenmetlisanne

Pistachenootjes kent iedereen natuurlijk wel. Die heerlijke kleine, groene nootjes die je nog moet pellen voordat je ze kan opeten. Wat kan ik ze vervloeken als de schil er niet af wil, maar wat zijn ze lekker! Gelukkig kun je pistachenootjes ook zonder schilletje kopen, wel iets duurder, maar dat scheelt een hele hoop openmaken. Toch iets beter voor mijn geduld. Met deze pistachenootjes heb ik een heerlijk basisrecept gemaakt, namelijk pistache pasta.

Pistache pasta lijkt een beetje op pindakaas. Nu is pindakaas natuurlijk gemaakt van pinda’s en zijn pistache nootjes (zoals de naam het al zegt), nootjes. Maar het resultaat is ongeveer hetzelfde, een heerlijke zachte creme. Je hebt verschillende soorten kwaliteit in pistachenootjes. Degene die ik heb gebruikt komen ‘gewoon’ uit de supermarkt en ze zijn iets bruiner dan de duurdere pistachenootjes van bijvoorbeeld de notenkraam. Dit effect zie je ook terug in het resultaat van de pistache pasta, hij is wat bruin geworden in plaats van groen. Maar de smaak is er zeker niet minder om! Een heerlijke volle pistache smaak.

Je kunt deze pistache pasta verwerken in een hele hoop recepten. Denk aan pistache taartjes, pistache bavarois of zelfs pistache ijs! Zelf wil ik aan de slag met tartelettes met pistache ganache van witte chocolade. Ik ben heel benieuwd hoe dat uit pakt! Het recept hiervan vinden jullie binnenkort op mijn blog! Ga jij ook aan de slag met dit basisrecept voor pistache pasta? Ik ben benieuwd hoe het uit pakt! Laat het weten in de reacties!

Pistache pasta bewaren

Je kunt de pasta een flinke tijd bewaren. Als je hem goed luchtdicht verpakt (bijvoorbeeld in een weckpotje), dan kun je het op kamertemperatuur 2 maanden bewaren. Als je dat tenminste haalt, want het is veel te lekker om te laten staan!

Pistache pasta
Pistache pasta
Pistache pasta

Basisrecept: Pistache Pasta

Deze pistache pasta is een heerlijk basisrecept. Je kunt het verwerken in taartjes, cakes, toetjes of ijsjes!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Gang Basisrecept
Porties 100 gram

Equipment

  • Food Processor of hele goede blender

Ingrediënten
  

  • 90 gram pistachenootjes
  • 50 gram kristalsuiker
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Instructies
 

  • Begin met het roosteren van de nootjes. Hiermee zorg je dat de oliën uit de nootjes vrij komen, wat een positieve invloed op de smaak heeft. Verwarm de oven op 150 graden en rooster ze voor ongeveer 10 minuten. Laat ze vervolgens afkoelen
  • Doe de pistachenootjes in de food processor of blender. Let wel goed op dat je een hele goede blender hebt, niet allemaal kunnen ze de kracht van de nootjes aan. Zet hem steeds 30 seconden aan waarin je de nootjes fijn maalt.
  • Voeg de suiker toe en mix doet goed door.
  • Voeg vervolgens de zonnebloemolie door en mix het totdat je een smeuïg mengsel hebt. Voeg eventueel wat meer olie toe indien nodig.
Trefwoord Pistache pasta, Pistache, Basisrecept

Ben je op zoek naar een ander lekker recept? Deze link brengt je naar een willekeurig ander recept op mijn blog!

You may also like