Kinder Bueno Cheesecake Bites

by bakkenmetlisanne

Als jullie me een beetje kennen, weten jullie dat ik dol ben op cheesecake. Daarnaast kun je me wakker maken voor Kinder Bueno. Dus ik dacht: hoe goed moet die combinatie wel niet smaken? En zo waren deze Kinder Bueno Cheesecake Bites geboren! En ze stelde me absoluut niet teleur!

Normaal gesproken ben ik meer van de no bake cheesecakes omdat deze wat luchtiger en minder machtig zijn, maar in dit geval ben ik toch voor een gebakken versie gegaan. Aangezien ik de chocolade en stukjes kinder bueno wilde laten integreren, leek het me beter om een gebakken versie te maken. En aangezien het bites zijn, heb je geen grote punten die je in een keer op eet. Zo’n stukje is precies genoeg!

De Kinder Bueno Cheesecake Bites zijn opgebouwd in twee delen. Onderaan ligt een bodem van vermalen digestive koekjes waar een kinder bueno in mee is gemalen. Ik heb de kinder bueno in de foodprocessor gedaan, maar je kunt het ook met je mes heel fijn snijden. Daarbovenop ligt de cheesecake laag die is gemaakt met een eetlepel van de witte chocolade hazelnoot pasta die ik laatst heb gemaakt (proeft ook wel een beetje naar Bueno vulling). Daarnaast is hier ook melkchocolade en stukjes bueno aan toegevoegd.

De recepten houd ik vaak zo eenvoudig mogelijk en de witte chocolade hazelnoot pasta is wel iets specifieks (je hebt een food processor nodig), daarom heb ik even online rond gekeken en ik zag wat alternatieven: deze Kinderella lijkt ongeveer hetzelfde. Bij de supermarkten zie ik vooral mixen met melk chocolade zoals Duo Penotti (en om nou alleen het witte eruit te halen is ook zo wat 😉 )

Kinder Bueno Cheesecake Bites bewaren

Je kunt de cheesecake bites ongeveer drie tot vier dagen in een afgesloten trommel bewaren. Ook kun je ze invriezen, dan blijven ze twee tot drie maanden goed. Tip: als je ze apart van elkaar invriest (met een stukje bakpapier er tussen), kun je ze ook weer apart van elkaar ontdooien. Ideaal voor de snelle trek!

Bueno Cheesecake Bites
Bueno Bites Cheesecake
Bueno Cheesecake Bites

Bueno Cheesecake Bites

Deze cheesecake bites zijn gemaakt met een heerlijke kinder bueno vulling.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Opstijven 4 uur
Gang Dessert
Porties 16 Stukjes

Equipment

 • Bakvorm 20×20
 • Bakpapier

Ingrediënten
  

Voor de Bodem

 • 150 gram digestive koekjes
 • 1 Kinder Bueno
 • 50 gram boter

Voor de Cheesecake

 • 300 gram roomkaas
 • 2 eieren
 • 100 gram suiker
 • 1 eetlepel witte chocolade hazelnoot pasta*
 • 1 Kinder Bueno
 • 60 gram zure room
 • 15 gram patentbloem
 • 100 gram melk chocolade

Instructies
 

 • Begin met het maken van de bodem. Vermaal de koekjes samen met de kinder bueno en mix dit met de gesmolten boter. Leg de bakpapier op de bodem van de bakvorm en stort hier de koekbodem in. Leg vervolgens in de koekast.
 • Mix 300 gram roomkaas samen met de suiker tot een smeuïg mengsel. Voeg hier een voor een de eieren aan toe.
 • Voeg een eetlepel van de witte chocolade hazelnootpasta toe en roer het goed door.
 • Vervolgens voeg je de zure room en de patentbloem toe. Roer dit goed door.
 • Hak de kinder bueno in kleine stukjes en smelt de melk chocolade au bain marie of in de magnetron.
 • Roer de chocolade door het cheesecake mengsel en voeg de stukjes kinder bueno toe. Verdeel dit over de koekbodem.
 • Verwarm de oven voor op 140 graden voor een hetelucht oven of 160 graden voor een oven met boven/onder warmte en bak de cheesecake voor 45 minuten. Laat hem in de oven afkoelen met de deur op een kier.
 • Zet hem vervolgens nog een paar uur (liefst een nacht) in de koelkast om op te stijven.

Notities

* De hazelnotenpasta heb ik gemaakt volgens dit recept. Je kunt het ook kopen, online zag ik bijvoorbeeld dit!
Trefwoord Cheesecake, Hazelnootpasta, Bueno

Ben je op zoek naar nog meer cheesecake inspiratie? Wat dacht je van deze aardbeien cheesecake? Daarnaast heb ik ook nog een recept voor een heerlijke lemon meringue cheesecake of een tompouce cheesecake live staan.

You may also like