Zoete recepten

Blondies met witte chocolade

Een tijdje terug deelde ik een recept voor blondies met ruby chocolade. Deze waren zo goed in de smaak gevallen, dat ik nog ander soort blondies wilde proberen. Dit keer werden het blondies met witte chocolade door het beslag heen. En jeetje, ook deze zijn weer heerlijk! Nog nooit blondies gegeten? Een blondie smaakt smeuïg, een beetje naar boterkoek. In dit recept heb ik stukjes chocolade door het beslag gemengd, deze smelten tijdens het bakken, maar zodra het uithart, heb je weer harde stukjes witte chocolade. Een overheerlijke combinatie samen met de smeuïge blondie.

Blondies met Witte Chocolade stukjes

Wat heb je nodig voor blondies?

Vierkante bakvorm van 20 bij 20
225 gram boter
275 gram patentbloem
350 gram lichtbruine basterdsuiker
2 eieren 
1 tl vanillepasta of 1 el vanille extract
snufje zout
200 gram witte chocolade

Aan de slag!

Snij de roomboter in stukjes en doe deze in een steelpannetje. Verwarm de boter vervolgens totdat deze volledig is gesmolten. Voeg deze vervolgens samen met de suiker en mix dit totdat je een glad geheel krijgt. Laat het heel even afkoelen voordat je de eieren toevoegt.

Voeg de eieren één voor één toe terwijl je mixt als het ene ei is opgenomen, voeg je de andere toe. Voeg hierna de vanille toe en mix een paar minuten op de hoogste stand. Zeef vervolgens de bloem en het zout en voeg dit toe. Mix wederom op hoge snelheid totdat alle bloem is opgenomen. Breek de witte chocolade in kleine stukjes en meng dit door het beslag heen.

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier. Stort hier vervolgens het beslag in en bak de blondie voor ongeveer 25-30 minuten. Als hij uit de oven komt, dan is de buitenkant wel hard, maar de binnenkant zal nog wat zacht zijn. Dit klopt, hij moet nog even uitharden. Zorg dat je hem echt de tijd geeft om af te koelen en hem niet te warm aansnijdt.

Blondies met stukjes witte chocolade
Blondies met Ruby Chocolade

Benieuwd naar den blondies met ruby chocolade? Klik op de foto voor het recept!

Categorieën:Zoete recepten

Getagd als:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s