Blondies met witte chocolade

by bakkenmetlisanne

Kennen jullie de blondie al? Een blondie is een soort tegenhanger van de brownie. En hoewel je niet standaard bij blondies witte chocolade toevoegt, zijn dit juist wel blondies met witte chocolade! Het is een misvatting dat blondies juist altijd met witte chocolade zijn, je kunt ook heerlijke blondies maken zonder de chocolade. Wat dacht je van deze blondies met ruby chocolade die ik eerder maakte?

Heb je nou nog nooit van een blondie gehoord? Een blondie is heel smeuïg door de combinatie van boter en basterdsuiker. Het heeft ook wel iets weg van boterkoek (wellicht ook door de hoeveelheid boter, haha). De combinatie van de smeuïge blondie en de stukjes witte chocolade smaakt heerlijk! In dit recept heb ik stukjes chocolade door het beslag gemengd, deze smelten tijdens het bakken, maar zodra het uithart, heb je weer harde stukjes witte chocolade. Een overheerlijke combinatie samen met de smeuïge blondie.

Bakken en bewaren van blondies (met witte chocolade)

Voor deze blondies heb ik gebruik gemaakt van een vierkante bakvorm om mooie rechte stukjes te krijgen. Ik heb zelf deze bakvormen. Voordat ik het beslag in de bakvorm heb gegoten, heb ik wel eerst een laagje bakpapier op de bodem gelegd zodat hij na het bakken makkelijk uit de bakvorm komt.

Je kunt de blondies in een afgesloten trommel 2 a 3 dagen bewaren, maar ze zijn zo lekker dat ik betwijfel of ze zo lang blijven liggen. Mocht je ze willen invriezen, dan kun je ze in de vriezer ongeveer 3 maanden bewaren. Verpak ze per stuk in plasticfolie zodat je ze snel kunt ontdooien en snel kunt genieten van een heerlijk stukje blondie!

Blondies met Witte Chocolade stukjes
Blondies met Witte Chocolade

Blondies met Witte Chocolade

Blondies, de tegenhanger van de brownies. En hoewel je ze traditioneel niet met witte chocolade maakt, bevatten deze blondies dit wel! Extra lekker!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Afkoelen en opstijven 4 uur
Totale tijd 4 uur 55 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 16 Stukjes

Equipment

 • Vierkante bakvorm van 20 bij 20
 • Bakpapier

Ingrediënten
  

 • 225 gram boter
 • 275 gram patentbloem
 • 350 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 2 eieren
 • 1 tl vanillepasta of 1 el vanille extract
 • snufje zout
 • 200 gram witte chocolade

Instructies
 

 • Snij de roomboter in stukjes en doe deze in een steelpannetje. Verwarm de boter vervolgens totdat deze volledig is gesmolten. Voeg deze vervolgens samen met de suiker en mix dit totdat je een glad geheel krijgt. Laat het heel even afkoelen voordat je de eieren toevoegt.
 • Voeg de eieren één voor één toe terwijl je mixt als het ene ei is opgenomen, voeg je de andere toe. Voeg hierna de vanille toe en mix een paar minuten op de hoogste stand.
 • Zeef vervolgens de bloem en het zout en voeg dit toe. Mix wederom op hoge snelheid totdat alle bloem is opgenomen.
 • Breek de witte chocolade in kleine stukjes en meng dit door het beslag heen.
 • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier. Stort hier vervolgens het beslag in en bak de blondie voor ongeveer 25-30 minuten.
 • Als hij uit de oven komt, dan is de buitenkant wel hard, maar de binnenkant zal nog wat zacht zijn. Dit klopt, hij moet nog even uitharden. Zorg dat je hem echt de tijd geeft om af te koelen en hem niet te warm aansnijdt.
Trefwoord Blondies, Witte Chocolade
Blondies met stukjes witte chocolade

Blondies met witte chocolade

Blondies met Ruby Chocolade

Eerder maakte ik deze blondies met ruby chocolade. Benieuwd je benieuwd naar dit recept? Klik dan hier of op de foto voor het recept!

You may also like