Perzik Crumble Taartjes

by bakkenmetlisanne

Vandaag staat het recept voor deze lekkere perzik crumble taartjes online! Anke van de Instagram pagina Ankescakes daagde mij uit om mee te doen met haar Great Bakeoff. Dat houdt in dat je een lijstje ingrediënten krijgt die je allemaal moet verwerken in een baksel. Wat je uiteindelijk maakt is helemaal aan jezelf, zolang je maar alle ingrediënten gebruikt die zijn opgegeven. Buiten dit mag je niets extra’s toevoegen, behalve vanille, bakpoeder, water en zout, dit mag je altijd gebruiken. De ingrediënten die ik kreeg van Anke waren: bloem, eieren, yoghurt, suiker, blik perziken, boter en amandelen. En jeetje, dat was wel even een breinbreker, want wat kan je daar allemaal mee maken? Na veel wikken en wegen zijn het deze perzik crumble taartjes geworden.

Het taartje is opgebouwd door een laagje shortbread, een laag perzik, een laag Italiaans meringue schuim en afgetopt met een heerlijke crumble met yoghurtglazuur. Eerst was het idee om enkel de shortbread, de perzik en de crumble doen. Maar waar gebruik je dan de ei? Oeps. Terug naar de tekentafel dus. Uiteindelijk is het dus deze versie geworden met een laagje Italiaans Schuim ertussen. Uiteindelijk waren ze niet heel makkelijk te eten door de wat hardere bodem en zachtere topping, maar wel heel erg lekker!

Perzik crumble taartjes bewaren

Je kunt deze taartjes niet heel goed bewaren omdat er een laagje Italiaanse Meringue tussen zit. Als hier teveel vocht bij komt kan dit een soort van smelten, niet iets wat je wilt! Mocht je hem echt langer willen bewaren dan zou ik er voor kiezen om de taartjes nog niet af te maken, maar de bodem met de meegebakken perzik te bewaren en de crumble vast te maken, maar de Italiaanse Meringue echt pas op het laatste moment toe te voegen.

Perzik Crumble taartjes
Perzik Crumble taartjes
Perzik Crumble taartjes

Perzik Crumble taartjes

Het taartje is opgebouwd door een laagje shortbread, een laag perzik, een laag Italiaans meringue schuim en afgetopt met een heerlijke crumble met yoghurtglazuur.
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 1 uur 20 minuten
Totale tijd 1 uur 45 minuten
Gang Tussendoortje

Equipment

 • Bakvorm 20×20
 • Suikerthermometer

Ingrediënten
  

Shortbread laag

 • 160 gram bloem
 • 60 gram poedersuiker
 • Snufje zout
 • 150 gram boter

Perzik laag

 • 1 blik perziken
 • 35 gram suiker
 • 45 gram bloem

Italiaanse Meringue

 • 50 gram eiwit
 • 100 gram suiker
 • 30 gram water

Crumble laag

 • 100 gram bloem
 • 30 gram amandelmeel
 • 40 gram suiker
 • 75 gram koude boter
 • 50 gram poedersuiker
 • 1 tl vanille extract
 • 2 eetlepels yoghurt

Instructies
 

 • Smelt de 150 gram boter voor de shortbreadlaag en mix dit samen met de bloem, het zout en de poedersuiker tot een stevig deeg. Bedek een vierkante bakvorm (20×20) met bakpapier en leg hier het deeg overheen.
 • Verwarm de oven op 180 graden en bak de shortbread laag voor 15 minuten. Ga ondertussen aan de slag met de perziklaag
 • Snijd de perziken in kleine stukjes en maal ze fijn in de blender of met een staafmixer. Mix dit samen met de bloem en het suiker tot een glad mengsel.
 • Stort dit bovenop de shortbreadlaag en bak dit nogmaals. Nu voor 45 minuten op 180 graden. Laat dit vervolgens volledig afkoelen.
 • Maak nu de Italiaanse Meringue. Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom.
 • Verwarm ondertussen de suiker samen met het water tot 121 graden. Roer hier niet in terwijl het verwarmt! Zet de mixer weer aan op een zachte stand zodra je op 119 graden dit, voeg zodra het suikerwater 121 graden is, dit in een gelijke straal toe een het eiwit en klop dit nog 10 minuten op de hoogste stand totdat het eiwit is afgekoeld.
 • Maak ondertussen de crumble door de koude boter in stukjes te snijden. Mix dit samen met de bloem, het amandelmeel en de suiker tot een kruimelig mengsel. Bak dit in de oven op 180 graden voor 20 minuten totdat het gaar is. Laat ook dit volledig afkoelen.
 • Bouw nu het taartje op, bovenop de perziklaag voeg je de Italiaanse meringue op en hierboven op de crumble. Maak als laatste de yoghurt glazuur door de poedersuiker, de yoghurt en de vanille te mengen. Verdeel dit over de crumble.
Trefwoord Italiaanse Meringue, Perzik, Taartje

Eventuele andere gebakjes kun je ook vinden op mijn blog! Klik dan hier!

You may also like