Perzik Crumble Taartjes

Anke van de Instagram pagina Ankes_adventures daagde mij uit om mee te doen met haar Great Bakeoff. Dat houdt in dat je een lijstje ingrediënten krijgt die je allemaal moet verwerken in een baksel. Wat je uiteindelijk maakt is helemaal aan jezelf, zolang je maar alle ingrediënten gebruikt die zijn opgegeven. Buiten dit mag je niets extra’s toevoegen, behalve vanille, bakpoeder, water en zout, dit mag je altijd gebruiken. De ingrediënten die ik kreeg van Anke waren: bloem, eieren, yoghurt, suiker, blik perziken, boter en amandelen. En jeetje, dat was wel even een breinbreker, want wat kan je daar allemaal mee maken? Na veel wikken en wegen is het een perzik crumble taartje geworden.

Het taartje is opgebouwd door een laagje shortbread, een laag perzik, een laag Italiaans meringue schuim en afgetopt met een heerlijke crumble met yoghurtglazuur. Eerst was het idee om enkel de shortbread, de perzik en de crumble doen. Maar waar gebruik je dan de ei? Oeps. Terug naar de tekentafel dus. Uiteindelijk is het dus deze versie geworden met een laagje Italiaans Schuim ertussen.

Perzik Crumble taartjes

Wat heb je nodig voor het perzik crumble taartje?

Shortbread laag
160 gram bloem
60 gram poedersuiker
Snufje zout
150 gram boter
Bakvorm 20×20

Perzik laag
1 blik perziken
35 gram suiker
45 gram bloem

Italiaanse Meringue
50 gram eiwit
100 gram suiker
30 gram water
Suikerthermometer

Crumble laag
100 gram bloem
30 gram amandelmeel
40 gram suiker
75 gram koude boter
50 gram poedersuiker
1 tl vanille extract
2 eetlepels yoghurt

Aan de slag!

Smelt de 150 gram boter voor de shortbreadlaag en mix dit samen met de bloem, het zout en de poedersuiker tot een stevig deeg. Bedek een vierkante bakvorm (20×20) met bakpapier en leg hier het deeg overheen. Verwarm de oven op 180 graden en bak de shortbread laag voor 15 minuten. Ga ondertussen aan de slag met de perziklaag

Snijd de perziken in kleine stukjes en maal ze fijn in de blender of met een staafmixer. Mix dit samen met de bloem en het suiker tot een glad mengsel. Stort dit bovenop de shortbreadlaag en bak dit nogmaals. Nu voor 45 minuten op 180 graden. Laat dit vervolgens volledig afkoelen.

Maak nu de Italiaanse Meringue. Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom. Verwarm ondertussen de suiker samen met het water tot 121 graden. Roer hier niet in terwijl het verwarmt! Zet de mixer weer aan op een zachte stand zodra je op 119 graden dit, voeg zodra het suikerwater 121 graden is, dit in een gelijke straal toe een het eiwit en klop dit nog 10 minuten op de hoogste stand totdat het eiwit is afgekoeld.

Maak ondertussen de crumble door de koude boter in stukjes te snijden. Mix dit samen met de bloem, het amandelmeel en de suiker tot een kruimelig mengsel. Bak dit in de oven op 180 graden voor 20 minuten totdat het gaar is. Laat ook dit volledig afkoelen.

Bouw nu het taartje op, bovenop de perziklaag voeg je de Italiaanse meringue op en hierboven op de crumble. Maak als laatste de yoghurt glazuur door de poedersuiker, de yoghurt en de vanille te mengen. Verdeel dit over de crumble.

Perzik Crumble taartjes
Perzik Crumble taartjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles op BakkenMetLisanne heb ik zelf geschreven en gefotografeerd. Het is niet toegestaan om de foto’s en teksten op deze pagina direct over te nemen en te plaatsen op je eigen website zonder uitdrukkelijke toestemming.

Mocht je een recept willen maken en willen posten op sociale media? Leuk! Tag mij dan in je berichten.

Sommige blogs bevatten affiliate links. Dit zijn links naar webshops waar ik over schrijf. Wanneer je een aankoop doet via zo’n link, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag, maar het kost jou niets extra’s!

%d bloggers liken dit: