Zoete recepten

Klein gebakje met Witte Chocolade Crème

Wat is nou een goede naam voor dit mini gebakje? Ik kom er helaas niet op. Dus als jullie suggesties hebben, dan hoor ik het graag! Deze gebakjes zijn gemaakt met een laagje zelfgebakken lange vinger, met een laag witte chocolade crème afgetopt met wat leuke sprinkels. Eigenlijk was dit een spontaan idee omdat ik wat lange vinger beslag over had. Ik zag een mini muffin vorm liggen en ik dacht één en één is twee! Het zijn leuke, schattige gebakjes geworden die ook nog eens heerlijk zijn!

Petit Fours met Witte Chocolade Creme

Wat heb je nodig?

Lange Vinger beslag
3 eieren
10 gram custardpoeder
90 gram suiker
80 gram bloem
Snufje zout
Spuitzak
Mini Muffinvorm.

Witte Chocolade Crème
50 gram roomboter
50 gram poedersuiker
75 gram mascarpone
50 gram witte chocolade
1 theelepel vanille extract
Snufje zout
Spuitzak met kartel mondje
Sprinkels naar keuze

Aan de slag!

Bodems:
Maak een grote kom goed vetvrij met wat citroensap en splits de eieren in de eidooiers en het eiwit. Doe de eiwitten in de vetvrije kom met een snufje zout en klop ze stijf. Mix in een andere kom de eidooiers samen met 40 gram suiker tot een geheel. Als de eiwitten zijn stijfgeklopt, voeg je de overige suiker toe en spatel dit voorzichtig door het eiwit heen.

Voeg vervolgens het eiwit en het eigeel samen en spatel dit voorzichtig door elkaar. Doe dit heel rustig, je wil niet dat al de lucht weer verdwijnt die je er net in hebt geklopt. Als laatste zeef je de bloem en de custardpoeder door het eimengsel en ook dit spatel je er weer voorzichtig doorheen.

Vet de mini muffin vorm in en bedek dit met een laagje bloem. Doe het beslag in een spuitzak en spuit in elke vorm een laagje van ongeveer 1 centimeter. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de bodems voor ongeveer 10-15 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn. Haal ze voorzichtig uit de vorm (let op, is heet) en laat ze volledig afkoelen.

Witte Chocolade Crème
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en klop dit los in een grote kom. Voeg de poedersuiker toe en laat dit ongeveer 5 minuten mixen. Smelt de witte chocolade au bain marie en laat dit even afkoelen. Voeg hier de mascarpone, de vanille en het snufje zout aan toe en klop dit goed door elkaar totdat je een egaal mengsel hebt.

Voeg het chocolademengsel toe aan de boter en mix dit goed door elkaar. Doe dit in een spuitzak met een kartel spuitmondje en spuit dit op de bodems. Bestrooi dit vervolgens met sprinkels.

Categorieën:Zoete recepten

Getagd als:,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s