Wat is nou een goede naam voor dit mini gebakje? Ik kom er helaas niet op. Dus als jullie suggesties hebben, dan hoor ik het graag! Ik hou het tot die tijd maar op ‘kleine gebakjes met witte chocolade creme’.
Deze gebakjes zijn gemaakt met een laagje zelfgebakken lange vinger, met een laag witte chocolade crème afgetopt met wat leuke sprinkels. Eigenlijk was dit een spontaan idee omdat ik wat lange vinger beslag over had. Ik zag een mini muffin vorm liggen en ik dacht één en één is twee! Het zijn leuke, schattige gebakjes geworden die ook nog eens heerlijk zijn! Het zachte van de lange vinger smaakt goed bij de witte chocoladecrème. En omdat ze zo klein zijn, is het niet erg dat je er nog eentje neemt.
Aangezien het maken van deze kleine gebakjes een spontaan idee was, zat er verder natuurlijk weinig achter. Maar toen ik ze na afloop zag met de roze/blauw/witte sprinkels, dacht ik ineens: dit is leuk als traktatie bij een babyshower of op school als er een broertje of zusje is geboren! Je kunt ze dan niet echt op voorhand maken en invriezen, maar als de lange vingers kun je wel tot 2 weken bewaren.
Kleine gebakjes met Witte Chocolade Crème bewaren
Als je de witte chocolade creme en lange vinger koekjes los van elkaar bewaard, kun je het wel een paar dagen bewaren. De lange vingers los blijven zelfs wel een week of 2 goed in een afgesloten trommel. Als je ze al opgespoten hebt, zou ik ze wel snel opeten. Dit omdat de koekjes anders te zacht zullen worden. En dat is natuurlijk zonde!
Klein gebakje met Witte Chocoladecreme
Equipment
- 2 Spuitzakken
- 1x kartel spuitmondje
- Mini Muffinvorm.
Ingrediënten
Lange Vinger beslag
- 3 eieren
- 10 gram custardpoeder
- 90 gram suiker
- 80 gram bloem
- Snufje zout
Witte Chocolade Creme
- 50 gram roomboter
- 50 gram poedersuiker
- 75 gram mascarpone
- 50 gram witte chocolade
- 1 theelepel vanille extract
- Snufje zout
- Sprinkels naar keuze
Instructies
- Maak een grote kom goed vetvrij met wat citroensap en splits de eieren in de eidooiers en het eiwit. Doe de eiwitten in de vetvrije kom met een snufje zout en klop ze stijf.
- Mix in een andere kom de eidooiers samen met 40 gram suiker tot een geheel. Als de eiwitten zijn stijfgeklopt, voeg je de overige suiker toe en spatel dit voorzichtig door het eiwit heen.
- Voeg vervolgens het eiwit en het eigeel samen en spatel dit voorzichtig door elkaar. Doe dit heel rustig, je wil niet dat al de lucht weer verdwijnt die je er net in hebt geklopt.
- Als laatste zeef je de bloem en de custardpoeder door het eimengsel en ook dit spatel je er weer voorzichtig doorheen.
- Vet de mini muffin vorm in en bedek dit met een laagje bloem. Doe het beslag in een spuitzak en spuit in elke vorm een laagje van ongeveer 1 centimeter.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de bodems voor ongeveer 10-15 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn. Haal ze voorzichtig uit de vorm (let op, is heet) en laat ze volledig afkoelen.
- Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en klop dit los in een grote kom. Voeg de poedersuiker toe en laat dit ongeveer 5 minuten mixen.
- Smelt de witte chocolade au bain marie en laat dit even afkoelen. Voeg hier de mascarpone, de vanille en het snufje zout aan toe en klop dit goed door elkaar totdat je een egaal mengsel hebt.
- Voeg het chocolademengsel toe aan de boter en mix dit goed door elkaar. Doe dit in een spuitzak met een kartel spuitmondje en spuit dit op de bodems. Bestrooi dit vervolgens met sprinkels.
Ben je op zoek naar het basis recept voor lange vingers? Klik dan hier! Eventuele andere gebakjes kun je ook vinden op mijn blog! Klik dan hier!