Mini kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes, do I need to say more? Je kunt ze heel eenvoudig zelf maken. Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van kant en klaar croissantdeeg. Je kunt het croissantdeeg ook eventueel zelf maken, maar dat maakt het recept natuurlijk weer een stapje moeilijker.

Wat heb je nodig?

2 vellen croissantdeeg uit blik
20 gram margarine of roomboter
2 gram kaneel
25 gram bruine basterdsuiker
Bakblik voor mini cupcakes

Met het croissantdeeg dat bedoelt is voor 2 croissants heb ik 12 mini kaneelbroodjes gemaakt. Met een heel blik voor 6 croissants kun je dus 36 kaneelbroodjes maken.

Mix in een kommetje de basterdsuiker met het kaneel. Rol vervolgens het croissantdeeg uit. Besmeer het deeg met de boter/margarine. Bestrooi vervolgens het deeg met de kaneelsuiker. Rol het deeg op aan de lange kant en snijdt in 12 stukjes.

Vet het bakblik in of gebruik kleine stukjes bakpapier/cupcake vormpjes. Verdeel vervolgens het deeg. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak voor 12-15 minuten. Haal ze voorzichtig met een lepel uit de bakvorm als ze nog warm zijn. Door het smelten van de suiker kunnen ze aan de bodem blijven plakken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles op BakkenMetLisanne heb ik zelf geschreven en gefotografeerd. Het is niet toegestaan om de foto’s en teksten op deze pagina direct over te nemen en te plaatsen op je eigen website zonder uitdrukkelijke toestemming.

Mocht je een recept willen maken en willen posten op sociale media? Leuk! Tag mij dan in je berichten.

Sommige blogs bevatten affiliate links. Dit zijn links naar webshops waar ik over schrijf. Wanneer je een aankoop doet via zo’n link, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag, maar het kost jou niets extra’s!

%d bloggers liken dit: