Aardbeienhapje in bladerdeeg

by bakkenmetlisanne

Vandaag een heel eenvoudig recept, aardbeienhapjes in bladerdeegbootjes. Voor dit recept heb je maar 4 ingrediënten nodig, namelijk bladerdeeg, roomkaas, aardbeien en een ei. Daarbij zijn deze hapjes op ieder moment van de dag heerlijk, als een ontbijt, een snack of zelfs als toetje!

Aardbeien bladerdeeg hapjes

Wat heb je nodig?

Voor 9 hapjes

Half rol bladerdeeg, bijvoorbeeld van Tante Fanny
100 gram (lactosevrije) roomkaas
100 gram aardbeien
1 losgeklopt ei

Snijdt het bladerdeeg in 9 vierkante stukken. Snijdt deze in, in de linker en rechter hoek. Zoals hieronder in de eerste afbeelding is gedaan. Vul het midden vervolgens met een theelepel roomkaas. Pak de linker bovenhoek en rechter onderhoek vast en laat deze van plek wisselen. Je krijgt vervolgens een soort bootje, zoals te zien is in afbeelding twee. Leg deze vervolgens op een met bakpapier bekleedde bakplaat en verdeel het losgeklopte ei over het bladerdeeg.

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de hapjes voor 15 minuten in de oven. Laat ze vervolgens afkoelen en garneer met aardbeien. Je kunt de aardbeien eventueel ook meebakken.

You may also like