Ben je op zoek naar iets kleins voor tussendoor tijdens de feestdagen? Wellicht zijn deze mini tulbandjes wel iets voor jou! De mini tulband met sinaasappel en chocolade is overheerlijk en precies genoeg als een heel klein tussendoortje. Wellicht wil je wel een zoet borrelplankje maken en daar passen deze perfect tussen! Vul ze aan met de lekkerste kerstkoekjes en chocolaatjes. Een goede combinatie toch?
De tulbandjes zijn gemaakt van een cakebeslag waar sinaasappelrasp aan is toegevoegd, zodat ze een lekkere, maar niet overheersende sinaasappelsmaak krijgen. Bovenop de mini tulbandjes ligt een laagje chocolade, een stukje gedroogde sinaasappel ter decoratie en dit is ook nog eens versierd met sprinkels. Het ziet er lekker vrolijk uit!
Om deze mini tulband met sinaasapptel te maken, heb je wel een mini tulband vorm nodig. Deze tikte ik onlangs op de kop bij het kruidvat, maar je kunt ze bijvoorbeeld ook hier* kopen. Deze is wel wat prijzig, maar hierdoor heb je wel echt een goede kwaliteit mini tulband. Die zijn tevens iets groter dan degene hier op de foto.
Mini tuband met sinaasappel bewaren
Je kunt de mini tulband met sinaasappel het beste bewaren in een afgesloten trommel. Hierin blijven ze een paar dagen goed. Leg ze niet in de koelkast, dan loop je het risico dat het cakeje wat uitdroogt.
Tip: heb je de chocolade te heet verwarmd? Dan kan het zijn dat een grote bonk wordt, je chocolade is dan gaan kristalliseren. Als je er een klein scheutje zonnebloemolie doorheen roert, dan zal het weer zacht worden.
Mini tulband met sinaasappel
Equipment
- Mini tulband vorm
Ingrediënten
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram roomboter
- 125 gram fijne kristal suiker
- 3 eieren
- 1 zakje vanille suiker
- 2 sinaasappels
- 100 gram chocolade
- Eetlepel boter
- Sprinkels naar keuze
Instructies
- Begin met het mixen van de boter. Doe dit een paar minuten, totdat het zalvig wordt.
- Voeg hier de suiker en de vanillesuiker aan toe en mix dit goed door. Voeg dan een voor een de eieren toe en klop tot een luchtig beslag.
- Voeg vervolgens het zelfrijzende bakmeel toe. Klop dit voorzichtig door het mengsel heen, klop niet te lang.
- Rasp een van de twee sinaasappels, en spatel dit door het beslag heen.
- Vet de bakvorm in en verwarm de oven op 160 graden.
- Verdeel het beslag over de vormpjes, vul ze voor ongeveer de helft. (Tip, doe dit door middel van een spuitzak). Bak het beslag eventueel in 2 of 3x als je een vorm hebt van 6 tulbandjes.
- Bak de tulband in 15 minuten gaar, haal ze uit de vorm en laat het afkoelen.
- Smelt de chocolade en roer hier de boter door heen. Doe dit in een spuitzak en spuit dit op de bovenkant van de tulbandjes. Verdeel hier sprinkels op.
- Tip: wil je ze ook versieren met stukjes gedroogde sinaasappel? Snijdt dan de 2e sinaasappel in plakjes en laat deze ongeveer een uur drogen in de oven op 100 graden.
* Dit is een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, ontvang ik een (heel) klein percentage van het aankoopbedrag, terwijl jij hier niet meer veer betaald. Hiermee kan ik er bijvoorbeeld voor zorgen dat de blog kan blijven bestaan. Meer informatie over affiliate links? Klik hier!