Peren Cocktail

by bakkenmetlisanne

Sluit het jaar in stijl af met een heerlijke cocktail in je ene hand en een oliebol in je andere hand! Maar wat moet je nou voor een cocktail maken? Wellicht is deze peren cocktail wel iets voor jou! Hij wordt gemaakt met peer, citroen en prosecco, waarmee je dus een heerlijke ‘sparkling’ cocktail krijgt! Serveer hem met een schijfje peer, wat tijm en/of een kaneelstokje en hij is helemaal af! Het is ook heel eenvoudig om hier een alcoholvrije versie van te maken, in dat geval gebruik je geen prosecco maar spa rood!

Qua smaak lijkt de cocktail een beetje op een perenijsje, je weet wel, die waterijsjes. En mochten dat nou net mijn lievelingsijsjes zijn! Natuurlijk zit er wel een beetje meer pit in door het toevoegen van de citroen en de prosecco, maar dat is alleen maar goed als je ze serveert op een feestje! En anders drink je ze ook weg als limonade, hoewel ik niet kan garanderen dat dat nu niet alsnog gebeurd 😉

Peren Cocktail

Hoe maak je de peren cocktail?

Eigenlijk is dit zo eenvoudig, dat je het bijna geen recept mag noemen. Je schilt de peer, snijdt hem in stukjes en doet dit samen met wat citroensap in de blender. Vervolgens doe je ijsklontjes in je glas, hier doe je het peer/citroenmengsel bij en hier giet je de prosecco op. Een kind kan de was doen! Of niet, want er zit natuurlijk alcohol in, in dat geval maak je de alcoholvrije versie met spa rood! De prosecco kun je één op één vervangen met de spa rood. In dit geval dus geen 100 ml. prosecco maar spa rood!

Peren Cocktail
Peren Cocktail

Peren Cocktail

Een heerlijke cocktail om het jaar mee af te sluiten! Of niet, als je het recept op een ander moment maakt 😉
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Cocktail
Porties 1 stuks

Equipment

  • Blender

Ingrediënten
  

  • 1/2 peer
  • 3 citroenen
  • 100 ml. prosecco
  • 3 Ijsklontjes

Instructies
 

  • Schil de peer en snij de peer in stukjes en pers het sap uit de citroenen
  • Doe dit samen in de blender en hak de stukjes peer fijn.
  • Doe de ijsklontjes en het peren/citroen mengsel in het glas en giet hier de prosecco overheen.
Trefwoord Cocktail

Ben je op zoek naar andere cocktail recepten? Op BakkenMetLisanne vind je ook een recept voor een heerlijke citroen spoom en een flirt on the beach mocktail! Een alcoholvrije versie van de welbekende sex on the beach cocktail!

You may also like