Flirt on the Beach Mocktail met Sinaasappelsap

by bakkenmetlisanne

Vandaag eens iets anders dan een zoet bakrecept, een zoet drankje! Iedereen kent de sex on the beach cocktail natuurlijk wel! Nu ben ik niet zo’n alcohol drinker, dus ik maak de cocktails liever alcoholvrij! Vandaar dat het een flirt on the beach mocktail is geworden! Een mocktail is een alcoholvrije cocktail en als ik kijk naar de kaarten van bars en restaurants, worden deze steeds populairder! En gelukkig maar, want waarom zou je altijd alcohol moeten drinken om te genieten van zo’n leuk drankje? En vergeet natuurlijk de zwangere vrouwen niet, ook voor hen een super fijne optie!

Deze flirt on the beach cocktail is opgebouwd in drie laagjes. Allereerst een laagje cranberrysap. Hier overheen is een laagje aardbeiensiroop toegevoegd, gevolgd door sinaasappelsap. In de mocktail ligt een schijfje sinaasappelsap en op de zijkant van het glas ook nog een stukje sinaasappel en een heerlijk aardbeitje. Een heerlijk zoete mocktail met een fruitige smaak. Normaal gesproken maak je de sex on the beach cocktail met perziksiroop of perziklikeur, maar dit kon ik zo snel niet vinden. Daarom ben ik voor een tweede optie gegaan en heb ik aardbeiensiroop gebruikt.

Ondanks dat het weer buiten op dit moment maar een beetje druilerig is, krijg je toch direct zin in de zomer en warm weer?

Flirt on the beach mocktail bewaren

Je kunt de mocktail niet heel goed bewaren, ik zou hem direct na het maken serveren! Hij is gelukkig heel eenvoudig te maken, waardoor je hem eigenlijk binnen 5 minuten al op tafel hebt staan. Als hij dan op is, dan maak je toch gewoon een nieuwe? Dat is het geluk aan een alcoholvrije versie, je kunt er zoveel van drinken als je wilt!

Flirt on the beach Mocktail
Flirt on the beach Mocktail
Flirt on the beach Mocktail

Flirt on the Beach Mocktail

Heerlijke verfrissende alchocolvrije cocktail (mocktail) voor de zomerse dagen!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Gang Drankjes
Porties 1 stuks

Ingrediënten
  

  • 90 ml Sinaasappelsap
  • 80 ml Cranberrysap
  • 20 ml Aardbeien of Perzik siroop
  • 4 Ijsklontjes

Instructies
 

  • Doe de ijsklontjes in het glas
  • Schenk de cranberrysap over de ijsklontjes
  • Voeg de Aardbeien of Perzik siroop toe
  • Voeg de sinaasappelsap toe
  • Serveer met wat fruit en een rietje!

Notities

Normaal gesproken worden een sex on the beach cocktail met perzik siroop gemaakt. Nu kon ik dit zo snel niet vinden dus ik heb gebruik gemaakt van aardbeiensiroop, wat ook een heerlijke combinatie geeft!
Trefwoord Cocktail, Mocktail

Denk je nou, ‘leuk die mocktail, maar ik kom hier omdat ik iets wil bakken’. Of heb je de mocktail gemaakt en wil je daarnaast nog iets lekkers bakken voor erbij? Wat dacht je van heerlijke blondies met ruby chocolade of sinaasappelslof?

You may also like