Taarten

Lemon Curd Meringue taart

Al een lange tijd wilde ik een lemon curd taart maken, maar eerder is het er nog niet van gekomen. Afgelopen weekend bedacht ik me dat ik nog een taartvorm had waar ik eerder nog niets mee had gedaan. Daarbij vind ik citroenen heel goed passen bij Pasen en het voorjaar en dat is het tenslotte bijna! Één en één is twee, dus ging ik aan de slag voor dit leuke taartje. Deze Lemon Curd Meringue taart is opgebouwd met een lekkere koeklaag, een heerlijke lemon curd en afgemaakt met Italiaanse meringue. Klinkt eenvoudig? Dat is het ook!

Hou jij van de combinatie van citroen en Italiaanse Meringue? Mij kun je hier echt voor wakker maken! Wat is jouw favoriete taart?

Wat heb je nodig voor deze lemon curd taart?

125 gram roomboter
235 gr bloem
75 gr witte basterdsuiker
snufje zout
Half ei
1x het recept voor lemon curd
100 gram eiwitten
60 ml water
200 gram suiker
Bakbonen
suikerthermometer

Aan de slag!

Maak allereerst de lemon curd volgens het recept en laat dit volledig afkoelen.

Mix voor de bodem de bloem samen met de witte basterdsuiker en het zout door elkaar. Snij de boter in kleine stukjes en voeg dit samen met het halve ei toe aan de bloem. Kneed dit met je handen tot een stevig deeg en vorm hier een vol van. Verwarm de oven vast voor op 180 graden.

Vet de bakvorm in met boter en bloem. Rol op je werkblad de deegbol uit totdat deze groter is dan je bakvorm. Verplaats het deeg en leg deze over de bakvorm heen. Snijd de randjes indien nodig bij. Verkreukel een stuk bakpapier en leg dit over de bodem heen. Leg hier al je bakbonen in. Zorg dat alles bedekt is, zodat het niet kan uitzetten. Bak dit voor 15 minuten op 180 graden. Verwijder vervolgens de bakbonen en het bakpapier en bak dit nog eens 15 minuten.

Als de taartbodem volledig is afgekoeld, verdeel je de lemon curd over de bodem heen.

Maak nu de Italiaanse Meringue. Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom. Verwarm ondertussen de suiker samen met het water tot 121 graden. Roer hier niet in terwijl het verwarmt! Zet de mixer weer aan op een zachte stand zodra je op 119 graden dit, voeg zodra het suikerwater 121 graden is, dit in een gelijke straal toe een het eiwit en klop dit nog 10 minuten op de hoogste stand totdat het eiwit is afgekoeld.

Doe de meringue in een spuitzak met spuitmondje naar keuze en versier de taart naar hoe je het graag wil!

Lemon Curd Meringue taart - Bakken met Lisanne
Lemon Curd Meringue taart - Bakken met Lisanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s