Voor het eerst naar Disneyland Parijs

by bakkenmetlisanne

Afgelopen juni gingen we voor het eerst naar Disneyland Parijs! Iets wat ik al heel lang, heel graag wilde en eindelijk was het zo ver! Vooraf probeerde ik zoveel mogelijk informatie op te zoeken, want je wil tenslotte niet belangrijke dingen missen of te lang in de rij staan. Deze tips geef ik graag weer door aan jullie! Ben jij nog nooit in Disneyland Parijs geweest en wil je ook een keer gaan? Lees dan snel verder!

Er wordt wel eens gezegd dat Disneyland Parijs leuk is met kinderen, maar ook als je geen kinderen hebt is het onwijs leuk om het park te bezoeken. Zodra we door de poorten liepen had ik het idee dat ik weer kind was en ik heb nog nooit zo vaak in 3 dagen gezegd hoe blij & vrolijk ik wel niet was! Als je vroeger als kind al wel eens naar Disneyland Parijs bent geweest, zou ik ook zeker nog eens terug gaan als je ouder bent. Ik denk dat je steeds weer andere plekken en highlights van het park ontdekt!

Voor het eerst naar Disneyland Parijs

Wanneer bezoek je Disneyland Parijs?

Goed, je hebt dus besloten dat je graag een bezoekje brengt aan Disneyland Parijs! Maar wanneer ga je dan? Wij hebben het zelf gecombineerd met onze zomervakantie naar Spanje en Zuid-Frankrijk dus zaten wel aan een vast moment gebonden, maar als je dit niet hebt, zou ik goed kijken wanneer je wil gaan. De tickets zijn duurder op drukkere dagen en je wil natuurlijk ook niet oneindig in de rij staan!

Hou rekening met de volgende dingen wanneer je een trip aan het plannen bent:

 • Wanneer zijn er schoolvakanties?
 • In welk seizoen wil je het park bezoeken?
 • Wil je naar een speciaal evenement in Disneyland Parijs?
 • Wil je op een doordeweekse dag of in het weekend?

Schoolvakanties

In de schoolvakanties is het (logischerwijs) drukker in het park. Als je niet aan de schoolvakanties gebonden bent, zou ik deze vooral ontwijken! En check ook even wanneer België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk vakantie heeft. Die laatste hadden wij even over het hoofd gezien, we hadden dus gehoopt op een wat rustiger park, maar het park was vol met gezinnen uit de UK. Hou deze dus ook in de gaten! Daarnaast is het weekend logischerwijs een stuk drukker dan de doordeweekse dagen. De meest rustige dagen om naar het park te gaan zijn maandag & dinsdag.

Evenementen

Er zijn speciale evenementen in het park. Zo is er op dit moment het gehele jaar door de viering van het 30 jarige jubileum van het park. Dit duurt het gehele jaar & is niet aan een korte periode gebonden. Evenementen die korter duren zijn bijvoorbeeld de feestdagen. Dan wordt het park extra mooi aangekleed in het thema, bijvoorbeeld kerst & Halloween. De karakters hebben dan ook speciale pakken aan en er is een speciale optocht.

Daarnaast is het nog goed om te kijken in wel seizoen je wil gaan. In februari-maart is het een stuk rustiger in het park, maar dan is ook de kans op slechter weer wat groter. De grootste kans op mooi weer heb je tussen juni en september.

Hotel Cheyenne

Waar verblijf je?

Wij gingen in totaal drie dagen (2 nachten) en sliepen deze nachten in Disney Hotel Cheyenne. We wilden het liefste in een echt Disneyhotel verblijven voor de “full experience”. Er gaat de gehele dag door een shuttlebus tussen het park en het hotel. Je kunt met je entreetickets heel de dag door het park in en uit en als je dus even wilt rusten op de hotelkamers, dan kun je snel even heen en weer! Zo gingen wij na het eten even naar de kamer om vervolgens rond 21:00 weer terug te gaan voor de licht- en vuurwerkshow.

In totaal zijn er 6 officiële Disneyhotels in Parijs in verschillende prijs klassen. Oplopend van goedkoper naar duurder: Disney Davy Crockett Ranch, Disney Hotel Sante Fé, Disney Hotel Cheyenne, Disney Sequoia Lodge, Disney Newport Bay Club, Disney Hotel New York – The Art of Marvel en natuurlijk het Disneyland Hotel. Hoewel deze laatste op dit moment een lange tijd dicht is voor een volledige renovatie. Ieder hotel heeft zijn/haar eigen faciliteiten. De duurdere hotels hebben bijvoorbeeld een zwembad. Ik zou vooral op de website bekijken wat jouw budget is en de faciliteiten zijn van het hotel.

Je kunt ook in een van de partnerhotels verblijven, er zijn acht hotels in de omgeving van het park waarmee Disneyland Parijs een samenwerking heeft. Daarnaast heb je nog Villages Nature Paris van Disneyland Parijs. Deze hotels blijven samen met de Disney hotels wel nog aan de duurdere kant. Je kunt er ook voor kiezen om wat verder buiten het park te boeken in een van de dorpjes rondom het park. Hou er dan wel mee dat je betaald voor de parkeerkosten bij Disneyland zelf.

De avond van te voren

Om ervoor te zorgen dat we zo vroeg mogelijk in het park konden zijn, hebben we de avond van te voren in een van de hotels in een dorpje rondom het park geslapen. Als je op tijd boekt, kun je hier voor prima tarieven boeken. Wij sliepen in een Best Western Hotel* en hebben rondom de 90,- inclusief ontbijt betaald en zaten op ongeveer 5 minuten rijden van het park af. Een leuk hotel met ruime kamers, een heerlijk ontbijtbuffet en hele schattige kippen in de tuin!

Voor het eerst het Disneyland Parijs park in!

De grote dag is aangebroken dat je naar Disneyland toe gaat! Hoe pak je het aan? Zorg in ieder geval dat je op tijd bent! Als je slaapt in een van de Disney hotels, dan heb je extra magic time. Dit houdt in dat je een uur voordat het park open gaat al naar binnen mag. Zorg dat je deze tijd goed besteed! Tip: je mag deze tijd ook gebruiken op de dag van aankomst. Zorg dus dat je rondom een uur of 8 in de ochtend al bij het hotel bent, zodat je kunt inchecken, parkeren en op tijd met de bus naar het park kunt om naar binnen te gaan!

Je kunt nog niet de kamer op, maar je krijgt wel al de sleutels. Je krijgt een sms’je met je kamernummer zodra deze klaar is. Zorg dat je rond een half uur voor openingstijd voor het hek staat, anders moet je nog een tijd in de rij staan voordat je echt naar binnen mag en dat gaat allemaal van je extra uur af!

Download voordat je gaat de Disneyland app en bekijk welke attracties je heel graag wilt doen. Bekijk ook wat de gemiddelde wachttijden een beetje zijn en maak op basis hiervan een plan voor je Magic time. De meest populaire attracties zijn onder andere: Peter Pan’s Flight, Star Wars Hyperspace Mountain, It’s a Small World, Big Thunder Mountain (Disneyland Park) en Crush’s Coaster en Ratatouille in Walt Disney Studio’s. Daarnaast is het net na etenstijd (Nederlands etenstijd 😉 ) wat rustiger in het park. Zorg dus je deze attracties of tijdens je Magic Time of tijdens de avonduren bezoekt.

Hoe hebben wij het aangepakt?

Zo zijn wij op dag 1 eerst naar het Disneyland Park geweest en zijn hier eigenlijk maar wat gaan rondlopen omdat we dus niet voorbereid waren. Op dag twee zijn we naar Walt Disney Studio’s geweest en zijn we begonnen in Crush’s Coaster. We zijn hier direct heen gegaan en hebben in totaal 10 minuten gewacht. Nadat wij eruit waren was de wachttijd hier al 120 minuten! Daarna zijn we in de Tower of Terror geweest (waar ik overigens eerst niet in durfde, me over liet halen en na afloop erg veel spijt had..) en vervolgens naar Ratatouille. Zo hadden we voor 11:00 de “drukste” attracties al gehad.

Op de derde dag zijn we weer begonnen in het Disneyland park bij Big Thunder Mountain & Peter Pan’s Flight. We hebben toen alle attracties gedaan die we op de maandag niet konden doen en zijn rond 15:00 in de auto naar huis gestapt. Je mag natuurlijk nog de hele dag het park in, maar wij waren gesloopt!

Vergeet ook zeker de avond show niet! Deze begint in de zomer om 23:00 en is absoluut de moeite waard!

Voor het eerst naar Disneyland Parijs

Eten en drinken in het park

Als een echte foodie mogen tips over het eten en drinken natuurlijk niet overgeslagen worden! Zoals gezegd sliepen wij in een van de Disney hotels en wij hadden halfpension bijgeboekt. Dit hield in dat we het ontbijt elke ochtend in ons eigen hotel hadden en voor het avondeten de keuze hadden uit verschillende restaurants. Hou er rekening mee dat je deze restaurants op voorhand moet reserveren, als je op een “normaal” tijdstip wilt eten. Nu scheelt het dat wij als Nederlanders gewend zijn om rond 18:00 te eten en dat meestal nog wel vrij is, maar populaire restaurants zijn zo volgeboekt. Reserveren kan al een paar maanden voor aankomst en is ook echt aan te raden om te doen omdat alles anders vol is!

Wij aten op de eerste avond bij “The Steakhouse” in Disney Village. Met ons halfpension kregen we een vastgesteld menu met de keuze uit 3 voorgerechten, 3 hoofdgerechten en 2 desserts. (Vlees, Vis en Vega). De tweede avond aten we in ons hotel: Chuck Wagen Café. Dit was een uitgebreid buffet met verschillende voor, hoofd en nagerechten. Mochten we weer twee nachten gaan, zou ik kiezen voor 2x een buffet. Je kan opscheppen wat je wil en het eten vonden wij ook erg goed!

In het park zelf is het eten aan de dure kant. Ik begrijp waarom ouders zelf boterhammen meenemen als ze een dagje weggaan, met vier personen loopt het flink in de papieren! Echter hebben wij wel steeds in het park geluncht en iets gehaald zodra we honger kregen. Ik denk dat we hiervoor nog ongeveer 50,- per dag hebben uitgegeven (dat is dan exclusief ontbijt en diner) met 2 personen.

Overige tips:

 • Heeft een van je favoriete attracties steeds een hele lange wachtrij? Je kunt Premier Access kopen via de Disneyland app. Hiermee koop je een tijdsslot waarmee je langs de wachtrij kunt lopen en meteen in de attractie kunt. Hier hebben wij zelf geen gebruik van gemaakt aangezien we alles hebben kunnen doen tijdens de rustigere momenten. Premier Access kost tussen de 10 en 20 euro per persoon per attractie en is dus vrij prijzig.
 • Verblijf meerdere dagen zodat je genoeg tijd hebt voor beide parken
 • Zorg dat je de parade’s niet mist! Op dit moment zijn er meerdere parade’s gedurende de dag wegens het 30 jaar bestaan van Disneyland Parijs en tussen 17:00 en 18:00 is de reguliere parade.
 • Download de app zodat je in een oogopslag kunt zien waar je heen moet en wat je allemaal kunt doen.
 • Plannen om vaker naar Disney te gaan? Kijk of een Pass Annuel (jaarkaart) goedkoper is!
 • Om op de foto te gaan met de karakters moet je vaak lang in de rij staan. Ook dit kun je bijvoorbeeld plannen tijdens Magic Time of rondom etenstijd (hou wel goed in de gaten op welke momenten de karakters er zijn, sommige zijn er maar op specifieke uren)
 • Slaap je in een Disney Hotel? Als je souvenirs koopt boven de 50,-, worden deze naar het hotel gebracht en hoef je er niet de hele dag mee te slepen. In veel winkels hebben ze dezelfde souvenirs, heb je iets gezien wat goedkoper is? Wellicht kan je beter even wachten tot je een aankoop kan doen van samen 50,-, zodat ze het naar het hotel brengen.

Ga jij ook?

Hopelijk heb ik je enthousiast gemaakt! Ga jij binnenkort voor het eerst naar Disneyland Parijs en heb je iets aan mijn tips gehad? Laat het weten! Ik ben heel benieuwd hoe je het vond!

Ben je op zoek naar meer reistips? In de komende maanden probeer ik zoveel mogelijk te delen. Je vind deze hier terug!

* Dit is een affiliate link. Als je iets boekt via deze link, dan krijg ik daar een klein percentage van zonder dat het jou iets extra’s kost.

You may also like