Pina Colada Boterkoek

by bakkenmetlisanne

Onlangs deelde ik een recept voor een pistache slof met aardbei, in samenwerking met Bas Boer Noten. Daarin gaf ik al aan dat er snel nog een recept aan zou komen, dat is deze Pina Colada Boterkoek geworden! Het was even puzzelen met wat ik wilde maken, want mijn oog was gevallen op de kokossnippers van Bas Boer Noten, maar waar ga je dat nou in verwerken? Ik vroeg om mij heen wat zij nou echt een lekkere combinatie vinden met kokos en hierbij riep iemand Pina Colada! En aangezien het ook nog eens bloedheet was op dat moment, leek me dit een prima idee!

De pina colada boterkoek is gevuld met een laagje pina colada curd. Dit is gemaakt van ananas en kokosmelk. Daarnaast liggen er bovenop de boterkoek kokossnippers om het helemaal af te maken. Aangezien ik niet zo’n fan ben van alcohol heb ik dit er niet aan toegevoegd, maar je zou prima een scheutje rum door de curd kunnen gieten!

De combinatie van de curd en de boterkoek geeft een lekkere smeuïge combinatie die zeker voor herhaling vatbaar is!

Pina Colada Boterkoek

Bas Boer Noten

Onlangs werd ik gecontacteerd door Bas Boer Noten**, of ik een lekker recept voor hen wilde maken. De naam kwam al heel bekend voor en na even googlen blijkt Bas Boer Noten elke zaterdag op de weekmarkt in Alphen aan den Rijn te staan, waar ik dus eigenlijk altijd al nootjes haal die ik gebruik voor het bakken. Dus natuurlijk wilde ik een lekker recept voor ze maken! Dat werd uiteindelijk de pistache slof met aardbei & deze pina colada boterkoek.

Bas Boer Noten staat, zoals eerder gezegd, op de markt in Alphen. Maar ze zijn ook in Rotterdam, Pijnacker, Leiderdorp, Katwijk, ‘S-Gravenzande en Leiden op de markt te vinden. Daarnaast hebben ze een webshop met alles wat je kan bedenken. Van alles met betrekking tot noten en van gedroogd fruit tot bakproducten. Neem dus vooral een kijkje op de website!

Pina Colada boterkoek maken

Terwijl ik deze pina colada boterkoek maakte, heb ik een reel opgenomen. Ben je benieuwd hoe deze is geworden? Kijk dan snel op Instagram!

Pina Colada Boterkoek

Pina Colada Boterkoek

Deze pina colada boterkoek is gevuld met een pina colada curd van ananas en kokosmelk en is afgemaakt met een topping van kokossnippers
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 1 uur
Afkoelen 2 uur
Gang Dessert, Snack
Porties 12 porties

Equipment

 • Vierkante bakvorm
 • Bakpapier
 • Blender
 • Pan

Ingrediënten
  

Pina Colada Curd

 • 1 blikje ananasstukjes op siroop +/-235 gram
 • 50 gram kokosmelk
 • 15 gram maizena
 • 1,5 eetlepel citroensap
 • 25 gram suiker
 • 2 eierdooiers

Boterkoek

 • 250 gram suiker
 • 250 gram roomboter
 • 320 gram bloem
 • 1 zakje vanille suiker
 • 1,5 ei
 • snufje zout
 • Kokossnippers

Instructies
 

Pina Colada Curd

 • Begin met de pina colada curd. Doe de ananasstukjes, het siroop, de kokosmelk, de maizena en het citroensap in een blender en mix tot alles is opgelost.
 • Doe de suiker samen met de eierdooiers in een pan en verwarm tot de suiker is opgelost. Voeg vervolgens het ananasmengsel toe en blijf goed roeren totdat de curd is ingedikt. Laat vervolgens afkoelen.

Boterkoek

 • Doe de suiker, boter, bloem, vanille suiker en zout in een kom en mix tot een samenhangend geheel. Voeg het ei toe en mix tot je een mooi deeg hebt.
 • Bekleed een bakvorm met bakpapier en verdeel de helft van het boterkoek deeg over de bodem. Verdeel hier de curd op en leg hierboven op het overige deeg. Maak de bovenkant af met de kokossnippers.
 • Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de boterkoek voor ongeveer 30 minuten totdat deze goudbruin is. Laat volledig afkoelen voor het aansnijden.

** Dit artikel is geschreven in samenwerking met Bas Boer Noten

You may also like