Pina Colada Boterkoek
Deze pina colada boterkoek is gevuld met een pina colada curd van ananas en kokosmelk en is afgemaakt met een topping van kokossnippers
Voorbereidingstijd 1 uur uur
Bereidingstijd 1 uur uur
Afkoelen 2 uur uur
Vierkante bakvorm
Bakpapier
Blender
Pan
Pina Colada Curd
- 1 blikje ananasstukjes op siroop +/-235 gram
- 50 gram kokosmelk
- 15 gram maizena
- 1,5 eetlepel citroensap
- 25 gram suiker
- 2 eierdooiers
Boterkoek
- 250 gram suiker
- 250 gram roomboter
- 320 gram bloem
- 1 zakje vanille suiker
- 1,5 ei
- snufje zout
- Kokossnippers
Pina Colada Curd
Begin met de pina colada curd. Doe de ananasstukjes, het siroop, de kokosmelk, de maizena en het citroensap in een blender en mix tot alles is opgelost.
Doe de suiker samen met de eierdooiers in een pan en verwarm tot de suiker is opgelost. Voeg vervolgens het ananasmengsel toe en blijf goed roeren totdat de curd is ingedikt. Laat vervolgens afkoelen.
Boterkoek
Doe de suiker, boter, bloem, vanille suiker en zout in een kom en mix tot een samenhangend geheel. Voeg het ei toe en mix tot je een mooi deeg hebt.
Bekleed een bakvorm met bakpapier en verdeel de helft van het boterkoek deeg over de bodem. Verdeel hier de curd op en leg hierboven op het overige deeg. Maak de bovenkant af met de kokossnippers.
Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de boterkoek voor ongeveer 30 minuten totdat deze goudbruin is. Laat volledig afkoelen voor het aansnijden.