Ga terug
Pina Colada Boterkoek

Pina Colada Boterkoek

Deze pina colada boterkoek is gevuld met een pina colada curd van ananas en kokosmelk en is afgemaakt met een topping van kokossnippers
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 1 uur
Afkoelen 2 uur
Gang Dessert, Snack
Porties 12 porties

Equipment

  • Vierkante bakvorm
  • Bakpapier
  • Blender
  • Pan

Ingrediƫnten
  

Pina Colada Curd

  • 1 blikje ananasstukjes op siroop +/-235 gram
  • 50 gram kokosmelk
  • 15 gram maizena
  • 1,5 eetlepel citroensap
  • 25 gram suiker
  • 2 eierdooiers

Boterkoek

  • 250 gram suiker
  • 250 gram roomboter
  • 320 gram bloem
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1,5 ei
  • snufje zout
  • Kokossnippers

Instructies
 

Pina Colada Curd

  • Begin met de pina colada curd. Doe de ananasstukjes, het siroop, de kokosmelk, de maizena en het citroensap in een blender en mix tot alles is opgelost.
  • Doe de suiker samen met de eierdooiers in een pan en verwarm tot de suiker is opgelost. Voeg vervolgens het ananasmengsel toe en blijf goed roeren totdat de curd is ingedikt. Laat vervolgens afkoelen.

Boterkoek

  • Doe de suiker, boter, bloem, vanille suiker en zout in een kom en mix tot een samenhangend geheel. Voeg het ei toe en mix tot je een mooi deeg hebt.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier en verdeel de helft van het boterkoek deeg over de bodem. Verdeel hier de curd op en leg hierboven op het overige deeg. Maak de bovenkant af met de kokossnippers.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de boterkoek voor ongeveer 30 minuten totdat deze goudbruin is. Laat volledig afkoelen voor het aansnijden.