Confetti Koekjes

by bakkenmetlisanne

Deze confetti koekjes zijn niet alleen heel erg lekker, ze zien er ook nog eens lekker feestelijk uit! Door de meegebakken sprinkles in het koekje, krijg je een waar feestje in je hand! Ze zijn heel makkelijk te maken en daardoor is dit ook een heel leuk recept om te bakken met kinderen! Want welk kind wordt er nou niet blij van koekjes & gekleurde sprinkles? Ik zou het wel weten 🙂

Je kunt verschillende soorten sprinkles gebruiken voor deze confetti koekjes. Ik heb zelf gekozen voor een soort confetti rondjes, maar er zijn ook verschillende soorten gekleurd hagelslag te vinden die je hier prima voor kunt gebruiken! Probeer wel sprinkles te gebruiken die bakvast zijn. Op die manier lopen de kleuren niet enorm uit als je ze bakt en kun je echt de kleurtjes terugzien als ze zijn afgekoeld!

Perfect ronde confetti koekjes

De koekjes zullen tijdens het bakken een beetje uitlopen, dat is natuurlijk niet erg want ze gaan toch stuk in je mond. Maar wil je nou mooie ronde koekjes? Daar is een trucje voor! Dit doe je door na het bakken, terwijl de koekjes nog heet zijn, met een koek uitsteker rondjes te draaien met het koekjes in het midden. Zo krijgt hij zijn perfect ronde vorm.

Het bakken van de koekjes

De koekjes zullen tijdens het bakken niet enorm veel kleuren. Laat je hierdoor niet verlijden om de koekjes langer te bakken. Op de bakplaat zullen ze nog een minuut of vijf doorgaren. Je wil namelijk juist een lekkere zachte binnenkant en een wat knapperige buitenkant. Dit is precies wat je hiermee bereikt!

Confetti Cookies
Confetti Cookies

Confetti koekjes

Deze confetti koekjes zijn heel eenvoudig te maken en het resultaat is absoluut feestelijk! Leuk om met kinderen te maken!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Deeg laten koelen 1 uur
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Gang Koekjes
Keuken Amerikaans
Porties 11

Equipment

 • Bakplaat met bakpapier
 • Ronde koekuitsteker

Ingrediënten
  

 • 200 gram bloem
 • 15 gram maizena
 • 3 gram baking soda
 • 3 gram zout
 • 3 gram vanilla extract
 • 115 gram boter
 • 150 gram kristalsuiker
 • 1 ei
 • 100 gram bak vaste sprinkles

Instructies
 

 • Mix de boter samen met de kristalsuiker tot een geheel.
 • Voeg hier het ei en de vanille extract aantoe en maak er weer een geheel van.
 • Voeg dan alle droge ingrediënten met uitzondering van de sprinkels toe en maak er een mooi koekjesdeeg van.
 • Als laatste voeg je de sprinkles toe. Vouw deze met een spatel door het deeg heen.
 • Leg een bakplaat met bakpapier klaar en maar ongeveer 15 gelijke balletjes van het deeg. Leg deze op de bakplaat. Verdeel hier nog wat sprinkles over. Laat ze vervolgens ongeveer een uur rusten in de koelkast.
 • Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de koekjes voor 12-15 minuten.
 • Haal de koekjes uit de oven en draai met de ronde koekuitsteker rondjes met het koekje in het midden voor mooie ronde koekjes.
Trefwoord Koekjes, American Chocolade Chip Cookies, Funfetti cookies, American cookies

Deze koekjes al te vaak gebakken of heb je liever een ander soort koekjes? Of ben je gewoon benieuwd naar andere soorten koekjes die ik heb gebakken? Hier kun je alle koekjes terugvinden die online staan! Zo maakte ik bijvoorbeeld eerder al M&M paasei koekjes en deze heerlijke snickerdoodle koekjes. Kijk snel of er ook voor jou iets lekkers tussen zit!

You may also like