Cadeautips voor thuisbakkers en foodies 2022

by bakkenmetlisanne

De kerstdagen staan weer voor de deur! De leukste tijd van het jaar als je het mij vraagt! Ik kijk ieder jaar weer uit naar het optuigen van de kerstboom. Die overigens nog niet staat, dat gaan we komende vrijdagavond doen, maar als hij dan staat dan word ik toch altijd wat extra vrolijk! In januari heb ik dan vervolgens een kater omdat hij toch echt weer weg moet, dan heb je ineens zo’n kale plek in huis. Wat dan natuurlijk ook wel weer went, maar toch. Jullie snappen het wel 😉 En rondom de kerstdagen komt altijd de grote vraag opspelen: wat voor cadeau moet je vragen of geven? In de afgelopen weken heb ik verschillende kanalen afgespeurd en vooral Bol.com uitgespeeld (Het blijft toch handig dat ze daar bijna alles hebben) om een mooie lijst met cadeautips voor thuisbakkers en foodies te maken! Deze lijst vind je terug in dit artikel. Door op de foto’s te klikken kun je direct naar het artikel gaan. De linkjes zijn affiliate linkjes, als je hier op klikt en via deze link iets koopt, dan krijg ik een klein deel van het aankoopbedrag zonder dat het jouw iets extra’s kost. Hiermee kan ik de kosten van mijn blog eruit halen en de blog verder redelijk advertentie vrij houden. Door via hier iets te kopen help je mij dus enorm!

Cadeautips voor thuisbakkers

Bakboeken voor thuisbakkers

De Toetjesbijbel
Ik ben fan van de boeken van Rutger van den Broek & van de kookbijbels. Deze twee gecombineerd als een toetjesbijbel staat dus zeker bovenaan mijn lijstje dit jaar! Het boek telt 480 bladzijdes en heeft ruim 300 dessert recepten. Een perfect cadeau voor de echte zoetekauw!

De Baktatlas
De bakatlas is net zoals de toetjesbijbel ook van Rutger van den Broek. Deze heb ik vorig jaar voor kerst gehad en is echt een van mijn favoriete bakboeken! Doordat er recepten over de gehele wereld in staat is het naar mijn mening een vernieuwend bakboek ten opzichte van veel andere bakboeken

Momofuku Milk Bar
Een wat ouder kookboek in dit lijstje in 2022, maar ik heb hem pas dit jaar ontdekt na het kijken van Chef’s Table op Netflix. Christina Tosi is de eigenaar van Milkbar, een grote dessert/bakkerij keten uit Amerika. Christina maakt hele bijzondere recepten zoals Crack Pie en verschillende gerechten met Cereal Milk. Het boek is in het Engels, maar echt een aanwinst voor een gevorderde thuisbakker!

Kleine taartjes
Kleine taartjes is ook een must have voor een thuisbakker. Het boek is geschreven door Meike Schaling, eigenaresse van Petit Gateau, een patisserie in Amsterdam, die ze heeft geopend na haar patisserieopleiding in Parijs. Kleine taartjes al in je bezit? Kijk ook eens naar Nog meer kleine taartjes, Kleine hartige taartjes en Franse taartjes. Tip: koop ook meteen bakringen zodat je meteen aan de slag kunt!

Keukentools

Siliconen Spatels
Deze spatels zijn echt onmisbaar in mijn keuken. Tijdens het bakken gebruik ik ze echt overal voor. Beslag uitscheppen, chocolade roeren tijdens het smelten, noem maar op!

Een mooie bakvorm
Een mooie bakvorm mag niet in jouw collectie ontbreken. Bijvoorbeeld deze mooie bakvorm van Nordic Ware!

Spuitmondjes
Ook spuitmondjes kun je nooit te weinig hebben! Deze set is een basis set met spuitmondjes die je regelmatig gebruikt zoals 1M. Heb je deze al? Ze hebben ook veel andere setjes!

Kitchenaid
Het pareltje in mijn keuken, de vulkaanzwarte Kitchenaid Artisan. Deze heeft haast geen uitleg nodig toch?

Voor de echte foodblogger

Fotoachtergronden
Je kunt als foodblogger nooit te weinig foto achtergronden hebben. Deze set met 12 verschillende is een mooie aanvulling op de collectie

Statief
Voor de mooiste Instagram Reels en Tiktoks heb je een goed statief nodig. Deze kun je alle kanten op draaien, voor de mooiste beelden uit alle hoeken!

Voor in de boom

Kroket in de boom
Dit heeft haast geen uitleg nodig toch? Deze kroket voor in de kerstboom is gewoon echt heel erg tof!

Gingerbread koekjes
Als echte bakker bak je natuurlijk je eigen gingerbread koekjes. Deze kun je in de boom hangen, of gewoon op eten en uitdelen (heeft mijn voorkeur) dan hang ik liever leuke nep versies in de boom!

Croissantje
Wederom, geen uitleg nodig denk ik? Alles in de vorm van eten lijkt me een goed cadeau voor foodies

Voor de foodies

Kweek je eigen Shiitake
Dit lijkt me nou heel leuk om te doen, je eigen shiitake paddenstoelen kweken. Het schijnt niet heel moeilijk te zijn en het is ook nog eens milieuvriendelijk om je eigen eten te kweken!

Een mooi schort
Een mooi schort kan ook niet ontbreken in de collectie van een foodie. Zowel handig voor het barbecuen als gewoon in de keuken tijdens het koken en bakken

Cocktailset
Besteed de donkere dagen van dit jaar aan het maken van de perfecte coktail, zodat je deze in de zomer van 2023 helemaal hebt geperfectioneerd voor heerlijke zomeravonden!

Gewoon omdat het leuk is!

Keer op Keer
Een super verslavend dobbelspelletje waarbij je gooit met dobbelstenen en hiermee vakjes afvinkt op je speelveld.

Unstable Unicorns
Een heel leuk strategisch kaartspel waarbij je een leger van unicorns maakt waarbij je de tegenstander kan verslaan.

Ligretto
We zitten lekker in de kaartspellen, dus laten we daar even in verder gaan. Ligretto is een spel wat we al jaren spelen, maar het blijft leuk! Je speelt je eigen spel, maar toch tegen elkaar. Als je al je kaarten hebt weggelegd roep je hard Ligretto. Al hebben we hier al veel variaties op dat woord gehoord 😉

Ticket to Ride
Wederom een leuk spel, maar dit keer geen kaartspel. Hoewel, er zitten ook kaarten in. Reis door heel Europa door de juiste kaartcombinaties te verzamelen en een treinnetwerk te bouwen.

Ik hoop dat ik je met bovenstaande cadeautips voor thuisbakkers en foodies leuke inspiratie heb gegeven voor cadeaus die je deze feestdagen kunt vragen of kunt geven.

You may also like