Halloween Cupcakes

by bakkenmetlisanne

Vandaag is het Halloween! In Nederland is dat feest nog niet helemaal ingeburgerd, maar daarom zeker niet minder leuk! Het staat in het teken van snoepjes en andere zoetigheden. En wat is er nou leuker dan het versieren van cupcakes in spookachtige thema’s? Ik ben aan de slag gegaan met twee verschillende soorten vleermuizen en spookjes. Heb jij nog plannen voor Halloween?

Wat heb je nodig?

Voor 12 cupcakes

Voor de Cupcakes
200 gram ongezouten roomboter
200 gram suiker
200 gram bloem
6 gram bakpoeder
4 eieren
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
Rode kleurstof
10 cupcake vormpjes
Cupcake bakvorm

Voor de versiering
150 gram mix voor Crème Chantilly
200 ml halfvolle melk
50 gram cacaopoeder
Rode, Gele en Zwarte kleurstof
Spuitzak met verschillende spuitmondjes
Oreo koekjes
Lotus Speculoos Sandwich vanille
Sprinkels
Suikeroogjes

Aan de slag!

Mix in een grote kom de roomboter totdat deze zacht is. Voeg hier een voor een de eieren aan toe en voeg als laatste de suiker, de bloem, het zout en het bakpoeder toe. Meng dit goed door elkaar (met een keukenmachine of mixer), totdat je een stevig cakebeslag hebt.

Verdeel de cupcake vormpjes over het cupcake bakvorm. Mocht je geen cupcake vorm hebben, dan kun je de vormpjes ook op een bakplaat zetten, het voordeel van een cupcake vorm is dat de cupcakes mooi in vorm blijven en bijvoorbeeld niet kunnen uitlopen bij het bakken. Verdeel de helft van het beslag over 6 vormpjes. Voeg vervolgens de rode kleurstof toe aan het resterende beslag, mix dit goed en verdeel dit over de overige cupcakevormpjes.

Verwarm de oven voor op 160 graden en bak de cupcakes voor 25 minuten totdat ze gaar zijn. Om te controleren of ze gaar zijn, prik je met een satéprikker in de cupcakes en als ze er droog uitkomen dan zijn ze gaar. Zo niet, zet ze er nog iets langer in. Laat de cupcakes 5 minuten afkoelen in de vorm en leg ze vervolgens op een rooster om verder af te laten koelen.

Mix ondertussen de Crème Chantilly zoals aangegeven op de verpakking, samen met de halfvolle melk. (Let op: op de verpakking staat water & melk, maar ik gebruik alleen melk). Verdeel dit over 3 bakjes. Laat de crème van één bakje wit, maak 1 bakje zwart door eerst het cacaopoeder te mengen en vervolgens de zwarte kleurstof toe te voegen. Maak het laatste bakje eerst geel en voeg vervolgens een beetje rood toe voor een oranje kleur.

Maak 2 spuitzakken klaar met spuitmondjes naar keuze. Hier gaat de zwarte en de oranje crème in. Voor de witte heb je geen spuitmondje nodig. Ga vervolgens aan de slag met de uitleg per cupcake:

Staande vleermuis:
Spuit een roos van de crème over de gehele cupcake. Zet hier vervolgens rechtop een Oreo of Lotus koekje in. Breek een ander koekje door tweeën en zet deze rechtop neer als vleugels. Bevestig met wat crème de oogjes op het hele koekje. Versier eventueel met wat sprinkels.

Spookje:
Hiervoor heb je geen spuitmondje nodig, knip de spuitzak aan de onderkant alleen open. Spuit van buiten naar binnen een soort drolletje van de witte crème. Spuit met een andere spuitzak met een heel dun rond spuitmondje de oogjes op het spookje

Liggende vleermuis:
Spuit een roos van de crème over de gehele cupcake. Breek een koekje door tweeën en druk deze in de crème als vleugels/. Bevestig met de oogjes in het midden aan de voorkant. Versier eventueel met wat sprinkels.

You may also like