Halloween Taart

by bakkenmetlisanne

Onlangs werd mijn neefje 1. Helaas konden we niet komen aangezien ik een vervelend hoestje had. Maar wat doe je dan? Je koopt het grootste cadeau dat je kunt vinden en bakt een heerlijke taart. Aangezien het volgende week halloween is, heeft de taart een halloween twist. Lees: doodshoofd sprinkels. Hij kan natuurlijk niet te eng zijn voor een kindje van 1.

De taart is gemaakt van 3 lagen biscuit en gevuld met Crème Chantilly met Cheesecake smaak en een laagje aardbeienjam. Wil jij ook aan de slag met deze Halloweentaart? Lees dan snel verder! De biscuit heb ik gemaakt vanuit een mix, maar je zou deze ook zelf kunnen maken.

Wat heb je nodig?

Voor de taart
330 gram biscuitmix (BrandNewCakes of Funcakes)
250 gram ei (+/- 5 eieren)
35 ml water
Mix Crème Chantilly (zie hier)
200 ml melk
Smaakstof Cheesecake
Sprinkels
50 gram limonadesiroop
3 eetlepels aardbeienjam

Overige benodigheden
Taartvorm 22-24 cm
Spuitzak met spuitmondjes
Deegkrabber kartel rand
Kleurstof rood, geel en zwart

Eerlijk toegegeven, ik ben (nog) geen ultieme taartenbakster. Mijn voorkeur gaat uit naar een biscuitmix, de kans op mislukken is hierbij iets kleiner en deze komt vaak iets beter omhoog dan wanneer ik zelf een biscuit maak. Wil je zelf een biscuit maken, volg dan dit recept.

Bereid de biscuit zoals op de verpakking aangegeven. Dit was in mijn geval 330 gram mix, 250 gram eieren en 35 ml water. Mix dit met de keukenmachine minimaal 10 minuten door. Mocht je haast hebben, bespaar dan zeker niet op de mix tijd van de taart. Hij zal niet mooi omhoog komen, wat al de basis is van de taart.

Pak een vel bakpapier en bekleed hiermee de bodem van de bakvorm van. Mocht je geen hoge bakvorm hebben, bekleed dan ook de zijkant van de bakvorm hiermee. Dit zorgt ervoor dat de taart verder omhoog kan komen dan de rand van de bakvorm.

Giet de biscuitmix in de bakvorm. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet vervolgens de taart in de oven, verlaag de temperatuur van de oven naar 160 graden en bak het biscuit voor 40 minuten totdat hij gaar is. Test dit door er een satéprikker in te prikken. Als deze hier droog uit komt, is hij gaar. Laat de taart vervolgens volledig afkoelen.

Bereid de 150 gram mix Crème Chantilly met 200 ml (lactosevrije) melk en mix dit 3 minuten. Doe dit 2x, 1x voor de oranje crème en 1x voor de zwarte crème. Crème Chantilly is een soort tegenhanger van botercrème, maar dan minder vet. Ik vind het een stuk lekkerder, maar dit is natuurlijk een persoonlijke voorkeur. Kleur de ene mix oranje met rood en geel, kleur de andere zwart. Door de oranje crème heb ik Cheesecake smaakstof toegevoegd, om een lekkere frisse smaak aan de taart te geven.

Draai het biscuit om zodat de bovenkant onder ligt en snij hem in 3 lagen. Wanneer de onderkant boven ligt, zorg je ervoor dat deze strak en recht is. Vervolgens kun je de taart gaan vullen. Op de onderste laag heb ik gevuld met aardbeienjam en een laag van de oranje Crème Chantilly. Leg vervolgens de volgende plak taart erop. Doe 50 ml limonadesiroop in een kommetje en verdeel dit over de 2e laag biscuit. Deze limonadesiroop trekt in het biscuit en geeft er een smaakje aan. Hier overheen is nog een laag van de Crème toegevoegd.

Besmeer de buitenkant en de bovenkant van de taart met de rest van de crème. Gebruik een spatel of een schraper om de crème evenwijdig te verdelen over de gehele taart. Ga vervolgens met een kartel deegkrabber langs de zijkant van de taart om de kartelvorm te creëeren.

Gebruik een spuitzak en een kartel spuitmondje om de rozen op de taart te spuiten. Verdeel vervolgens de sprinkels over de bovenkant van de taart.

Hierboven staat natuurlijk nogal een heel verhaal, om de stappen iets te eenvoudigen heb ik hier onder een versimpeld stappelplan toegevoegd:

Kort stappenplan:

  • Bereid de Biscuitmix zoals op de verpakking of via dit recept
  • Bereid 150 gram Crème Chantilly met 200 ml melk en voeg rood/gele kleurstof toe + cheesecake smaakstof
  • Bereid 150 gram Crème Chantilly met 200 ml melk en voeg zwarte kleurstof toe
  • Draai de biscuit op zijn kop en snij in 3 lagen
  • Vul de taart met aardbeienjam en de crème
  • Smeer de taart af met de crème en haal de deegkrabber langs de zijkant
  • Spuit de zwarte rozen met een kartel spuitmond
  • Versier de taart met de sprinkels

You may also like