Lactosevrije Kwarkbroodjes

by bakkenmetlisanne

Kwarkbroodjes en lactosevrij? Jazeker! Deze broodjes zijn heel eenvoudig te maken en staan minnen 35 minuten op tafel. Heerlijk tijdens het ontbijt of de lunch! De broodjes zijn erg neutraal van smaak, dus heerlijk met een plakje kaas of besmeer hem met een laag pindakaas. Ze zijn wel het lekkerste als ze net uit de oven komen, dus hopelijk heb je trek wanneer je ze maakt!

Wat heb je nodig?

Voor 8-10 broodjes

150 gram lactosevrije kwark
300 gram zelfrijzend bakmeel*
3 gram bakpoeder
5 gram suiker
Zakje vanillesuiker
Snufje zout
Half ei
50 ml zonnebloemolie
60 + 5 ml lactosevrije halfvolle melk

*Je kunt ook gewone meel gebruiken, voeg dan 12 gram bakpoeder toe. Dit was helaas nergens te verkrijgen hier. Volgensmij krijgt iedereen weer lockdown paniek

Aan de slag!

Mix het zelfrijzend bakmeel met de bakpoeder, het zout en de suiker door elkaar. Mix vervolgens in een andere kom de kwark samen met de zonnebloemolie en 60 ml melk. Roer dit goed door met een garde totdat er geen klontjes van de kwark meer in zitten.

Voeg vervolgens het kwarkmengsel bij het meelmengsel en kneed dit goed door elkaar totdat je een soepel deeg krijgt. Je hoeft het niet heel lang te kneden en mocht je het met een keukenmachine doen, is het al helemaal zo klaar.

Verdeel het deeg in 2 delen, die je vervolgens beide in 4 tot 5 stukken verdeeld. Maak hier een soort balletjes van en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw ze wat aan zodat ze de vorm van een broodje krijgen. Bestrijk vervolgens de broodjes met de overige melk.

Verwarm de oven voor op 160 graden en bak de broodjes 22 tot 25 minuten gaar.

You may also like