Bladerdeeghoorntjes

by bakkenmetlisanne

Een tijdje terug won ik een bakwedstrijd van Uit Paulines Keuken (met dit recept) en hiermee won ik een bakpakket. Deze kwam onlangs binnen en hierin zaten vulrollen. Toen dacht ik meteen: bladerdeeghoorntjes! De eerste keer mislukte ze faliekant (want ze bleven plakken aan de rollen, oeps), maar al doende leer je 🙂 De hoorntjes zijn gevuld met vanille-room, de vanille smaak komt vanuit vanille bourbon pasta. Dit vond ik onlangs bij de Makro, maar ik zag het vorige week ook bij de Jumbo liggen.

Wat heb je nodig?

1 rol vers bladerdeeg
200 ml slagroom
2 theelepels vanille bourbon pasta
1 ei
4 eetlepels suiker
Spuitzak
RVS vulrollen
Aluminiumfolie

Aan de slag!

Rol de bladerdeeg uit en haal het bakpapier hier onder vandaan. Snij de bladerdeeg in de lengte in dunne banen van 1,5 tot 2 cm dik.

Rol om de RVS vulrollen aluminiumfolie en creëer hiermee een soort hoornvorm. Hiermee zorg je ervoor dat je de vulrol er tijdens het bakken er makkelijk uit kunt trekken. Draai vervolgens het bladerdeeg hier omheen. Begin onderaan en overlap de vorige stuk bladerdeeg steeds met ongeveer 1/3e bij elke volgende baan.

Klop het ei los en bestrijk de hoorntjes met het losgeklopte ei. Bestrooi dit met de helft van de suiker. Verwam de oven voor op 180 graden en bak de hoorntjes voor 10 minuten. Haal vervolgens de vulrollen uit de hoorntjes en bak ze nog 5 minuten. Op deze manier kun je de binnenkant ook gaar krijgen. Laat ze na het bakken volledig afkoelen

Klop de slagroom stijf samen met 2 eetlepels suiker. Als het bijna stijf is kun je de vanillepasta toevoegen. Stop de slagroom in een spuitzak en spuit hiermee de hoorntjes vol.

You may also like