De herfst is in aantocht! En wat is er nou meer herfstig dan pumpkin spice kruiden? Daarom deel ik vandaag dit recept voor pumpkin spice kruiden! Naja recept, dit is zo eenvoudig dat je het bijna geen recept mag noemen. Je mixt kaneel, gemberpoeder, piment, kruidnagel en nootmuskaat in een bakje en stopt het in een afsluitbaar bakje. Zo eenvoudig kan het zijn! Deze kruidenmix is binnen 5 minuten klaar en je kunt het super lang bewaren. Aan het begin van de herfst bak je een cake, aan het einde een taart en dan kun je ook nog een pumpkin spice latte maken. Heerlijk!
De eerste recepten van dit kruidenmengsel komen vanuit de jaren 1800, als basis voor de welbekende pumpkin pie. De instant kruidenmix is in 1934 op de markt gebracht in Amerika. Dit zorgde ervoor dat men minder zelf hoefde te malen en de taart sneller klaar was! Jaren later werd het een stuk bekender toen Starbucks het inzetten bij hun pumpkin spice latte. En hoewel het in Amerika dus overal verkrijgbaar is, is dit in Nederland wat minder bekend. Je hebt wel de koek en speculaaskruiden die er op lijken, maar dit is toch net iets anders. Maar je maakt het in een handomdraai zelf!
Pumpkin Spice Cake
Er staat op mijn blog ook een heerlijk recept voor een pumpkin spice cake! Hierdoor krijg je een hele lekere smeuïge cake. Het recept vind je hier!
De kruiden bewaren
Een potje kruiden kun je een flinke tijd bewaren! Wel een paar jaar. Het zijn gewoon droge kruiden en zolang je het goed afsluit, is dit bijna onbeperkt houdbaar. Ik zou zelf even naar de houdbaarheidsdatum kijken van de kruiden die je toevoegt en de houdbaarheidsdatum die als eerste verloopt aanhouden.
Ik ben benieuwd wat jij zou maken met deze kruidenmix. Laat je het me weten in de comments?
Pumpkin Spice Kruiden
Ingrediënten
- 8 tl Kaneel
- 4 tl Gemberpoeder
- 1 tl Piment Gemalen
- 2 tl Kruidnagel
- 2 tl Nootmuskaat
Instructies
- Doe alle kruiden bij elkaar en roer het goed door