Eenvoudige Chocoladebroodjes!

by bakkenmetlisanne

Deze eenvoudige chocoladebroodjes zijn heel makkelijk te maken en kunnen zo bij je op tafel staan tijdens het zondagochtend ontbijt! En dat ze zo snel te maken zijn doet zeker niets onder voor het eindresultaat. Wat zien deze broodjes er schattig uit en het allerbelangrijkste, ze zijn ook nog eens super lekker!

In Frankrijk noemen ze dit broodje ook wel een Pain au Chocolat. Hoewel dit recept voor eenvoudige chocoladebroodjes eigenlijk die naam niet mag dragen. Deze worden gemaakt van bladerdeeg, terwijl de echte pain au chocolat wordt gemaakt met vers croissant deeg (dus niet die uit blik 😉 ) Wist je dat er in Frankrijk verdeeldheid is ontstaan over de naam van dit broodje? Het overgrote deel van het land noemt ze Pain au Chocolat, maar in het zuidwesten van het land noemen ze hem ‘Chocolatine’. Laten wij het maar bij de Nederlandse versie houden: een lekker chocoladebroodje!

De chocoladebroodjes hebben een eenvoudige opbouw, ze zijn gevuld met stukjes chocolade (gewoon een gebroken chocoladereep) en dit is ingerold in de bladerdeeg. Vervolgens is dit bestreken met een beetje melk/ei en afgebakken. Als laatste heb ik ze nog versierd met wat chocolade.

Wil jij nou ook chocoladebroodjes maken en indruk maken op je partner, je ouders of je kinderen? Ga dan aan de slag met dit recept! Je hebt maar een vijf ingrediënten nodig om deze broodjes te maken. Zien ze er niet heerlijk uit?

Chocoladebroodjes
Chocoladebroodjes

Chocoladebroodjes

Deze chocoladebroodjes zijn zo eenvoudig te maken! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en ze staan zo op tafel1
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Lunch
Porties 5 Broodjes

Ingrediënten
  

  • 1 rol vers bladerdeeg uit de koeling
  • 150 gram chocolade melk of puur
  • 1 ei
  • Snufje zout
  • Scheutje melk

Instructies
 

  • Rol het verse bladerdeeg uit. Deze is vaak ongeveer 40 bij 25 cm lang. Snijd het bladerdeeg aan de lange kant in 5 stukken van 8 cm. (40 gedeeld door 5 = 8, mocht jouw bladerdeeg langer zijn, reken het dan even om zodat je broodjes allemaal net zo groot zijn!). Leg deze rechthoekige reepjes even aan de kant. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
  • Verdeel/hak ongeveer 120 gram chocolade in blokjes. Leg een reep bladerdeeg neer en leg op ongeveer 3 cm van de korte rand twee stukjes chocolade, rol dit nu op en leg steeds twee extra stukjes chocolade neer, totdat je hele reep bladerdeeg is opgerold. Leg het niet te dicht tegen de rand aan, anders kan het er misschien uit lopen. Uiteindelijk heb je een broodje van 8 cm lang en ongeveer 3/4 cm breed. Herhaal dit met alle repen bladerdeeg.
  • Klop een eitje los en doe hier een snufje zout en een scheutje melk bij. Roer dit door elkaar en bestrijk hier de broodjes mee. Bak de broodjes voor 20 minuten totdat deze goudbruin zijn.
  • Laat ze even afkoelen. Smelt ondertussen de overige chocolade en doe dit in een spuitzak. Knip het puntje er vanaf en ga over de broodjes heen zodat er strepen ontstaan. Laat de chocolade uitharden
Trefwoord Broodjes, Lunch, Chocolade

Tip: als je niet heel veel chocolade hoeft te smelten kun je het ook vast in de spuitzak doen (niet het puntje er af knippen) en deze in een glas heet water hangen. Op deze manier smelt het heel snel en gaat er niets verloren door het overgieten van het bakje naar de spuitzak.

Wil je een uitgebreide zondagsbrunch maken? Maak dan naast deze heerlijke chocoladebroodjes ook deze chocolade scones en deze heerlijke kaneelbroodjes. Je maakt zeker weten de blits bij je man/vrouw/ vriend(in) of kinderen!

You may also like